Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber
- 1 adet kuru soğan
- 3 veya 4 diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
- İsteğe bağlı 1 paket kabartma tozu
- Domates, yeşil biber
- Tahta şiş
Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymamızı derince bir kaba alalım üzerine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsaklarımızı katalım sonrasında baharat ve tuzunu da katıp iyice yoğuralım.
- Buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen kıymamızdan mandalina dan biraz büyük parçalar koparalım.(benim yassı şişim yetmediği için ince şişlerden iki tanesini birleştirip taktım )
- Kopardığımız kıymamızı tahta şişimize takıp elimizi ara ara suya batırarak şekil verelim.
- Yapması çok zevkli. Bu şekilde bitirelim ve fırın tepsimize dizelim yanlarına domates ve biberlerimizi yerleştirelim.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim.
Sıcak sıcak ayran pilav eşliğinde servis yapalım afiyetler olsun yumuşacık ve çok lezzetli bir köfte oldu .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder