20 Aralık 2020 Pazar

Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (Sarısı üstüne)
  • 50 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 buçuk su bardağı un (Yumuşak hamur olsun)

Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba un hariç malzemeleri alıp karıştırın.
  2. Unu da kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Oval şeklini verip çökelek peynir iç harcını da hamura koyun ve kapatın.
  4. 190 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder