Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta (Sarısı üstüne)
- 50 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 buçuk su bardağı un (Yumuşak hamur olsun)
Bayatlamayan Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Bir kaba un hariç malzemeleri alıp karıştırın.
- Unu da kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Oval şeklini verip çökelek peynir iç harcını da hamura koyun ve kapatın.
- 190 derecede alt üst kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder