Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşık kuru maya
- Yarım çay kaşık şeker ve tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Un
İç harcı için
- 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt (sulu olursa daha güzel olur)
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- İstediğiniz herhangi bir eriyen peynir ben salamura peyniri kullandım
Üzerine
- Çörek otu ve susam
Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Un ve tuz hariç bütün sıvı malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz.
- Ardından unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamur yumuşak olması gerekiyor unu kontrollü ekleyin.
- Yarım saat veya 1 saat mayalanma süresini bekliyoruz. Orta büyüklükte ne kadar beze çıkıyorsa yuvarlıyoruz un ile açıyoruz ince açılırsa daha güzel pişiyor.
- Açtıktan sonra iç harcını fırça yardımı ile sürüyoruz ardından peynirimizi ekleyip sarıyoruz. Harç kenarından akmaması için katlanabilir. O şekilde dikkatlice yağlı tepsiye koyuyoruz yağlı kağıt olsa daha iyi olur benim olmadığı için kullanmadım.
- Üzerine susam çörek otu biraz da hazırladığımız iç harcından sürüyoruz.
- Fırını önceden ısıtıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim. Denemek isteyene afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder