20 Aralık 2020 Pazar

Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi

 

Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşık kuru maya
  • Yarım çay kaşık şeker ve tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Un

İç harcı için

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt (sulu olursa daha güzel olur)
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İstediğiniz herhangi bir eriyen peynir ben salamura peyniri kullandım

Üzerine

  • Çörek otu ve susam

Peynirli Mini Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Un ve tuz hariç bütün sıvı malzemeleri bir yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Ardından unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Hamur yumuşak olması gerekiyor unu kontrollü ekleyin.
  4. Yarım saat veya 1 saat mayalanma süresini bekliyoruz. Orta büyüklükte ne kadar beze çıkıyorsa yuvarlıyoruz un ile açıyoruz ince açılırsa daha güzel pişiyor.
  5. Açtıktan sonra iç harcını fırça yardımı ile sürüyoruz ardından peynirimizi ekleyip sarıyoruz. Harç kenarından akmaması için katlanabilir. O şekilde dikkatlice yağlı tepsiye koyuyoruz yağlı kağıt olsa daha iyi olur benim olmadığı için kullanmadım.
  6. Üzerine susam çörek otu biraz da hazırladığımız iç harcından sürüyoruz.
  7. Fırını önceden ısıtıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim. Denemek isteyene afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder