Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 12 su bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kase yoğurt(isterseniz miktarını arttırabilirsiniz)
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 kaşık tereyağı (naneli sos için)
- 1 yemek kaşığı nane ( naneli sos için)
Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Geniş bir tencereye 12 bardak su ekleyelim.
- Kaynatınca nohut, mercimek ve erişteyi ilave edelim.
- Bir kaba yumurta, un, yoğurttu ekleyip karıştıralım.
- Çorbamız kaynayıp eriştiler pişince bir iki kepçe suyunu alıp yoğurt sosuna ilave edip yoğurtlu sosu ılıtalım.
- Sonra sosu çorbaya ekleyelim. Kaynayınca nanesi için bir tavaya tereyağı ekleyelim.
- Eriyip köpürünce naneyi aralım ve bir iki kere karıştıralım.
- Çorbanın altını kapatalım. Naneli sosu ekleyelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder