19 Aralık 2020 Cumartesi

Tutmaç Çorbası Tarifi

 

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kase yoğurt(isterseniz miktarını arttırabilirsiniz)
  • 1 adet tavuk bulyon (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 kaşık tereyağı (naneli sos için)
  • 1 yemek kaşığı nane ( naneli sos için)

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tencereye 12 bardak su ekleyelim.
  2. Kaynatınca nohut, mercimek ve erişteyi ilave edelim.
  3. Bir kaba yumurta, un, yoğurttu ekleyip karıştıralım.
  4. Çorbamız kaynayıp eriştiler pişince bir iki kepçe suyunu alıp yoğurt sosuna ilave edip yoğurtlu sosu ılıtalım.
  5. Sonra sosu çorbaya ekleyelim. Kaynayınca nanesi için bir tavaya tereyağı ekleyelim.
  6. Eriyip köpürünce naneyi aralım ve bir iki kere karıştıralım.
  7. Çorbanın altını kapatalım. Naneli sosu ekleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder