20 Aralık 2020 Pazar

El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi

 

El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Araları için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, karabiber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı

  1.  Hamuru için ılık su ve tuzu karıştırıp aldığı kadar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
  2. 6 beze yapıp elimizle yuvarlayıp unladığımız tabağa diziyoruz.
  3. Üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  4. İç harcı için patatesleri soyup yıkayıp küp şeklinde doğrayıp haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla eziyoruz.
  5. İçerisine tuz, pul biber, kara biber ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  6. Tereyağını eritip içerisine sıvı yağı ekliyoruz.
  7. Dinlenen bezeleri un serperek servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açıyoruz.
  8. Borcamı yağlayıp açtığımız bezeyi koyup üzerini yağlıyoruz.
  9. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  10. Dinlenen bezeleri tek tek yağlayıp elimizle havalandırarak açıyoruz. Sofranın boyundan daha büyük ve çok ince açılıyor. İç harcını düz şeklinde yayıyoruz.
  11. Kenarlarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye rulo şeklinde yerleştiriyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  13. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üxeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Dinlendirip kesip servise hazırlıyoruz. Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun. 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder