El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Araları için;
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, karabiber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
El Açması Patatesli Boşnak Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamuru için ılık su ve tuzu karıştırıp aldığı kadar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
- 6 beze yapıp elimizle yuvarlayıp unladığımız tabağa diziyoruz.
- Üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
- İç harcı için patatesleri soyup yıkayıp küp şeklinde doğrayıp haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri çatal yardımıyla eziyoruz.
- İçerisine tuz, pul biber, kara biber ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını eritip içerisine sıvı yağı ekliyoruz.
- Dinlenen bezeleri un serperek servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açıyoruz.
- Borcamı yağlayıp açtığımız bezeyi koyup üzerini yağlıyoruz.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bezeleri tek tek yağlayıp elimizle havalandırarak açıyoruz. Sofranın boyundan daha büyük ve çok ince açılıyor. İç harcını düz şeklinde yayıyoruz.
- Kenarlarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye rulo şeklinde yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üxeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Dinlendirip kesip servise hazırlıyoruz. Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder