19 Aralık 2020 Cumartesi

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi

 

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinci
  • 1. 5 su bardağı kaynar su veya tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi Yapılışı

Pilav yapımındaki önemli püf noktalardan bir tanesi pirinçi çok iyi yıkamaktır.

  1. Derin bir kaba pirinci alın ve bol suda yıkayın.
  2. Bulanık nişastalı suyunu akıtıp tekrar yıkayın.
  3. Ben bu işlemi suyun berrak olana kadar tekrar ediyorum. Pirinci süzgeçe alın ve suyunu iyice akıtın.
  4. Yayvan bir pilav tenceresine zeytin yağını alın ve ısıtın.
  5. Sonrasında tereyağı ilavesi yapın.
  6. Tereyağı eridiğinde şehriyeyi ilave edin ve devamlı karıştırarak renk aldırın.
  7. Pirinci ekleyip 3-4 dk kavurun.
  8. Bu aşamada tuz ekleyin. Kaynar suyu ilave edin.
  9. Ben 1e 1 buçuk ölçü su kullanıyorum. Kapağı kapalı kısık ateşte hazır olana kadar pişirin. Kapağın altına peçete koyup dinlendirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder