Pandispanya İle Arap Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kakaolu kek malzemeleri
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2,5 – 3 su bardağı un (Alabildiğince ama akışkanlığı çok duru olmasın )
- 1/2 (yarım) su bardağı yağ (Yarım su bardağı yani )
Kekin arası için
- Muzlu puding (Tercih sizin istediğinizi kullanabilirsiniz )
- Puding sütü 2, 5 su bardağı süt
- 1 paket bisküvi sade olandan
- 1 paket kakao
Üzeri için
- 1 paket kakaolu krem şanti
Pandispanya İle Arap Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım ve şekerle yumurta birleşiminde izin verelim.
- 3-4 dk durmadan karıştıralım sonra karıştırmayı bırakmadan yağımızı ilave edelim.
- Sütü ekleyelim ya da yoğurt hangisini kullanıyorsanız çırpmaya devam edelim.
- İyice karıştığında emin olalım ve çırpıcıyı bırakalım spatula ile devam edelim un, kabartma tozu ve vanilyayı eledikten sonra yavaş yavaş karıştıralım.
- Kıvamı olduktan sonra 180° fırınımaza yerleştirelim.
- 25-30 sonra kek olucak. Ilık olduktan sonra kek ya da tam soğukta olabilir aceleniz varsa ilik olsun sonra soğuyana kadar bekleyin derim.
- Krem santimizi de keki fırına verdikten sonra yapalım ki onunda kıvama gelmesi gerekiyor sütümüzle iyice çırpalım ve direk dolaba.
- Bu arada keki yuvarlak kalıpta yaptım ben (hazırda alabilirsiniz ).
- Şimdi ise puding işini halledelim süt eksik oluyor 1 bardak çünkü katı olması pastanızı cıvık yapmaz ve kalıp gibi olur. Servis yaparken de dökülmez. Evet puding soğusun.
- Soğuyan pudingimiz olduktan sonra sıra geldi bisküvilere, toz haline de getirebilirsiniz elinizle de un ufak yapabilirsiniz.
- Buarada içine çikolata parçacıkları da koyabilirsiniz bende yoktu .
- Puding soğuduktan sonra kekimiz de soğuduktan sonra sıra geldi iç ve dişini süslemeye geldi.
- İlk önce krem şantiyi bi güzel her yerine eşit bir şekilde yediriyoruz daha sonra bisküvileri üzerine eşit döküyoruz ve puding puding azar azar dökelim taşırmadan ve yine bisküvileri döküyoruz.
- En son yine krem santi ile kapatıyoruz.
- Kalan krem santimizi üzerine yedirelim ve pasta görünümü olana kadar yedirelim. Kakaoyu bir çay süzgeci ile eler gibi gezdiriyoruz üzerinde.
- Kenarlarında taşan puding ve krem şantiyi saptulayla temizleyin ya da peçeteyle temiz dursun .
Eeeeenn son pastamızın üzerine yine kakao gezdirelim.Ve biter ♥️.
Dilediğiniz gibi malzeme koyabilirsiniz ben sade olmasını tercih ettim.
O kadar güzel oldu ki tadı anlatılmaz yaşanır.
Ben gece yapıp 1 gün beklettim arkadaşlar sizde öyle yapın bence daha lezzetli ve parçalanma olmadan kıvamlı bir şekilde servis edebiliyorsunuz.
Afiyet bal olsun.
Kısır Tarifi (Bol Baharatlı) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1,5 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 kutu konserve mısır
- Kornişon turşu
- Kırmızı biber turşusu
- Marul
- Maydanoz
Kısır Tarifi (Bol Baharatlı) Yapılışı
- Bulguru kaba alıp üzerine 2 çay kaşığı tuzunu ekleyip kaynar suyunu döküyoruz yumuşaması için ağzını kapatıp bekletiyoruz.
- Bir tencereye ince doğradığımız soğanı ,sarımsağı ,zeytin yağını alıp kavuruyoruz kavrulduktan sonra.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz baharatları ekliyoruz altını kapatıyoruz.
- Yumuşayan bulgurun üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Sıcaklığı geçince diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Nar ekşisi limon suyu mısırı turşuları yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet şifa olsun .
Browni Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 160 gram margarin
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paketten (100 gr) 1 kaşık eksik kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 kahve fincan su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Browni Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kek kalıbımızı yağlayalım.
- Margarini eritelim. Ama yağ sadece erisin kaynamasın.
- Yağın içine 1 su bardağı şekeri koyup iyice çırpın.
- Yumurtaları tek tek koyarak çırpmaya devam edin.
- İçine 1 su bardağı sütü koyup karıştırın.
- Kakao vanilya un ve kabartma tozunu eleyerek koyun.
- En son 1 fincan su ekleyip karıştırıp kek kalıbına dökelim.
- Isınmış fırında 30 dk kontrollü pişirin. Fırından fırına değişiklik olduğunu unutmayalım afiyet olsun.
Bebeklere Keçi Boynuzu Pekmezli Muzlu Elmalı Havuçlu Püre Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım elma
- Yarım muz
- Yarım havuç
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Bebeklere Keçi Boynuzu Pekmezli Muzlu Elmalı Havuçlu Püre Tarifi Yapılışı
- Elma muzu havucu rendeliyoruz.
- Küçük bi tencereye alıyoruz.
- Üstüne bi çay bardağı su ve pekmezi de ekleyip kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
Ayva Reçeli (Sadece 20 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase doğranmış ayva
- 2 kase toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 3-5 damla limon suyu
Ayva Reçeli (Sadece 20 Dakikada Hazır) Tarifi Yapılışı
- Malzemeleri eşit miktarda arttırabilirsiniz.
- Öncelikle ayvaları yıkayıp, soyuyoruz. Bu arada çekirdeklerini bir kaseye ayırıyoruz ve ayvaları küp küp doğruyoruz.
- Ayvaları şekeri suyu ve ayva çekirdeklerini düdüklü tencereye boşaltıyoruz.
- Kaynayana kadar yani düdük ötene kadar orta ateşte, sonrasında kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
- Düdüklümüzün havasını aldırıp kapağını açıyoruz, kapağı açık şekilde, 10 dakika daha pişiriyoruz.
- Suyu istediğimiz kıvama gelince. Yani metal bir kaşıktan damlatmaya çalıştığımızda hemen akmayacak şekilde olunca.
- Ocağın altını kapatmadan, 3-5 damla limon suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup, kapağını kapatıyoruz ve kısa sürede mis gibi ayva reçelimiz hazır.
Benim 2 kase ayvadan 1 kavanoz reçelim oldu.
Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
Üzerine;
- 2 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri koyup hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğurulan hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu küçük bezeler şeklinde koparıp arasına peyniri koyup kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamı serpip fırına sürelim.
- 180 derecede 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 2 kaşık yoğurt
- 150 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
Üzeri için
İçi için
- 1 adet küçük soğan
- 2 kaşık salça
- 3 kaşık sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- Yarım çay kaşığı tuz
- Biraz acı biber ve karabiber
Kıymalı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bi karıştırma kabında karıştırılır homojen kıvama getirilir.
- Daha sonra un ve kabartma tozu azar azar ilave edilerek yoğurulur.
- Yoğurulduktan sonra kıymasını hazırlamaya geçilir.Soğanlar küçük küçük doğranır salça soğan kıyma kavrulur ve baharatları eklenir.
- Hamurdan küçük bezeler koparılır içerisine kıyma eklenir dilediğiniz şekil verilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarılır.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve susam sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dakika pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine temiz bir bez örtülür dinlenmeye bırakılır.Herkese afiyet olsun.
Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu (Büyük ise yarısını sıkın)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 paket karbonat
- 4- 4, 5 su bardağı un
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Toz şeker
Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına katı yağ, sıvı yağ, yumurta akı, portakal kabuğu ve suyu, toz şeker ve vanilini koyup elimizle homojen bi kıvam elde edene kadar yoğuralım.
- Daha sonra kontrollü bi şekilde unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- İçinde portakal suyu ve yoğurt olduğu için unu fazla alıyor ama siz çok koymayın hafif elinize yapışıyor gibi gelebilir ama rahat şekil veriliyor.
- Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve şeker döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Mis kokulu kurabiyelerimiz hazır. Deneyecekler afiyet olsun .
Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- Yarım çay bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 1.5 litre su
- Yarım kilo kıyma
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- Göz kararı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı ucu kimyon
- 1 yemek kaşığı reyhan
Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymamızı kabımıza koyalım.
- Ardından soğanları küçük küçük kıyalım ve kıymaya ekleyelim.
- Bulguru baharatlarını koyalım yoğuralım ardından küçük küçük yuvarlayalım 2 adet patatesleri soyalım küp küp doğrayalım hazır edelim tencereye yağımızı koyalım kızdıralım salçamızı ekleyelim karıştıralım
- Ardından patatesleri koyalım biraz pişilerim.
- Daha sonra yuvarladığımız köfteleri de kaynayan tencereye ekleyelim. Tuzu reyhanı koyalım pişilerim afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
Sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için;
- Antep fıstığı, hindistan cevizi, çilek
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Kare ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Ben yuvarlak kullandım.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 180 c fırında yaklaşık 30, 35 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 yada 1, 5su bardağı süt üzerine gezdirilir. Ben 2bardak süt ile ıslattım.
- Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır. Herkese afiyet olsun .
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı fasulye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Sıcak su
- Kemikli et (küçük 3 – 4 parça)
- 1 adet küp şeker
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- Fasulyeyi akşamdan ıslatın.
- Düdüklünün içine sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkanmış kemikli eti ilave edip etlerin rengi dönünce yıkanmış fasulyeleri, salçaları ve tuzunu da ekleyip üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyun.
- Fasulyeler ve etler yumuşayana kadar pişirin. (farklı denemek isterseniz kuru fasulyeyi yine akşamdan ıslatıp ertesi gün herşeyini çiğden düdüklüye koyupta yapabilirsiniz oda güzel oluyor) afiyet olsun.
Fıstıklı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram tuzsuz tereyağ
- 4 orta boy yumurta
İçi harç
- 150 gram toz antep fıstık
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı şeker
Üzerine
- Dr oetker çikolata sos
- 2 bardak süt
Fıstıklı Profiterol Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı su ve tereyağ bir tencerede kaynatılır.
- Kaynatınca içine 1 su bardağı un konur ve yaklaşık 4-5 dakika un pişirilir. Hamur homojen olunca kenara soğumaya alınır.
- Soğuyan hamura yumurtalar tek tek yedirilerek tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde pişirilir. (180 derecede yaklaşık 17 dakika).
- İç harç 2 aşamalıdır ve ayrı ayrı hazırlanır.
- Fıstıklı harç için krema bir kapta konur kaynatılır, içine pudra şekeri eklenir ve fıstıklar eklenir biraz pişirilince kapatılır. Biraz sulu kalmalı.
- 2. Kısımda bir tencerede süt şeker un vanilin kaynayana kadar pişirilir muhallebi kıvamında.
- 2 harç mikserde karıştırılır fırında pişen hamurun içine doldurulur.
- Üstüne de hazır dr oetker çikolata sos hazırlanır dökülür. Afiyet olsun.
Çökelek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- Çökelek yapımı
- 5 kg süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çökelek Yapımı Tarifi Yapılışı
- İlk önce sütü kaynatalım.
- Sonra beklemeye alalım.
- Serçe parmağımızı içine daldırıp 7-8 saniye dayanabilecek kıvamdayken içine bir yemek kaşığı yoğurt ekleyip mayalayalım. Ertesi gün “yoğurdu”ocağa alıp bir tatlı kaşığı tuz atıp 15-20 dk. Kaynatalım.
- Ardından karışımı torbaya(tülden) koyup, suyunu süzdürüp(birkaç saat dolap vb. Bir yere asıp), sonrasında üstüne ağırlık koyup bir gün bekletelim.
- Ertesi gün kalıp şeklinde peynirimiz oldu.
- Bir kısmını bıçak ile dilimleyip, geri kalanını da elle ufalayıp içine zeytinyağı, tuz, çörek otu, kırmızı biber, nane, kekik (damak tadınıza göre baharat cins ve miktarını ayarlayabilirsiniz. ) attım.
- Sonra kahvaltıda yemek üzere elle yuvarlayıp küçük peynirli lezzet topları haline getirdim.