Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı fasulye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Sıcak su
- Kemikli et (küçük 3 – 4 parça)
- 1 adet küp şeker
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
- Fasulyeyi akşamdan ıslatın.
- Düdüklünün içine sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
- Yıkanmış kemikli eti ilave edip etlerin rengi dönünce yıkanmış fasulyeleri, salçaları ve tuzunu da ekleyip üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyun.
- Fasulyeler ve etler yumuşayana kadar pişirin. (farklı denemek isterseniz kuru fasulyeyi yine akşamdan ıslatıp ertesi gün herşeyini çiğden düdüklüye koyupta yapabilirsiniz oda güzel oluyor) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder