21 Aralık 2020 Pazartesi

Kuru Fasulye Tarifi

 

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı fasulye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Sıcak su
  • Kemikli et (küçük 3 – 4 parça)
  • 1 adet küp şeker

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasulyeyi akşamdan ıslatın.
  2. Düdüklünün içine sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Yıkanmış kemikli eti ilave edip etlerin rengi dönünce yıkanmış fasulyeleri, salçaları ve tuzunu da ekleyip üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyun.
  4. Fasulyeler ve etler yumuşayana kadar pişirin. (farklı denemek isterseniz kuru fasulyeyi yine akşamdan ıslatıp ertesi gün herşeyini çiğden düdüklüye koyupta yapabilirsiniz oda güzel oluyor) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder