Ayva Reçeli (Sadece 20 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kase doğranmış ayva
- 2 kase toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 3-5 damla limon suyu
Ayva Reçeli (Sadece 20 Dakikada Hazır) Tarifi Yapılışı
- Malzemeleri eşit miktarda arttırabilirsiniz.
- Öncelikle ayvaları yıkayıp, soyuyoruz. Bu arada çekirdeklerini bir kaseye ayırıyoruz ve ayvaları küp küp doğruyoruz.
- Ayvaları şekeri suyu ve ayva çekirdeklerini düdüklü tencereye boşaltıyoruz.
- Kaynayana kadar yani düdük ötene kadar orta ateşte, sonrasında kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.
- Düdüklümüzün havasını aldırıp kapağını açıyoruz, kapağı açık şekilde, 10 dakika daha pişiriyoruz.
- Suyu istediğimiz kıvama gelince. Yani metal bir kaşıktan damlatmaya çalıştığımızda hemen akmayacak şekilde olunca.
- Ocağın altını kapatmadan, 3-5 damla limon suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurup, kapağını kapatıyoruz ve kısa sürede mis gibi ayva reçelimiz hazır.
Benim 2 kase ayvadan 1 kavanoz reçelim oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder