21 Aralık 2020 Pazartesi

Fıstıklı Profiterol Tarifi

 

Fıstıklı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tuzsuz tereyağ
  • 4 orta boy yumurta

İçi harç

  • 150 gram toz antep fıstık
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı şeker

Üzerine

  • Dr oetker çikolata sos
  • 2 bardak süt

Fıstıklı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı su ve tereyağ bir tencerede kaynatılır.
  2. Kaynatınca içine 1 su bardağı un konur ve yaklaşık 4-5 dakika un pişirilir. Hamur homojen olunca kenara soğumaya alınır.
  3. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek yedirilerek tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde pişirilir. (180 derecede yaklaşık 17 dakika).
  4. İç harç 2 aşamalıdır ve ayrı ayrı hazırlanır.
  5. Fıstıklı harç için krema bir kapta konur kaynatılır, içine pudra şekeri eklenir ve fıstıklar eklenir biraz pişirilince kapatılır. Biraz sulu kalmalı.
  6. 2. Kısımda bir tencerede süt şeker un vanilin kaynayana kadar pişirilir muhallebi kıvamında.
  7. 2 harç mikserde karıştırılır fırında pişen hamurun içine doldurulur.
  8. Üstüne de hazır dr oetker çikolata sos hazırlanır dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder