Fıstıklı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram tuzsuz tereyağ
- 4 orta boy yumurta
İçi harç
- 150 gram toz antep fıstık
- 1 kutu krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı şeker
Üzerine
- Dr oetker çikolata sos
- 2 bardak süt
Fıstıklı Profiterol Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı su ve tereyağ bir tencerede kaynatılır.
- Kaynatınca içine 1 su bardağı un konur ve yaklaşık 4-5 dakika un pişirilir. Hamur homojen olunca kenara soğumaya alınır.
- Soğuyan hamura yumurtalar tek tek yedirilerek tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde pişirilir. (180 derecede yaklaşık 17 dakika).
- İç harç 2 aşamalıdır ve ayrı ayrı hazırlanır.
- Fıstıklı harç için krema bir kapta konur kaynatılır, içine pudra şekeri eklenir ve fıstıklar eklenir biraz pişirilince kapatılır. Biraz sulu kalmalı.
- 2. Kısımda bir tencerede süt şeker un vanilin kaynayana kadar pişirilir muhallebi kıvamında.
- 2 harç mikserde karıştırılır fırında pişen hamurun içine doldurulur.
- Üstüne de hazır dr oetker çikolata sos hazırlanır dökülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder