21 Aralık 2020 Pazartesi

Kısır Tarifi (Bol Baharatlı)

 

Kısır Tarifi (Bol Baharatlı) İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1,5 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 kutu konserve mısır
  • Kornişon turşu
  • Kırmızı biber turşusu
  • Marul
  • Maydanoz

Kısır Tarifi (Bol Baharatlı) Yapılışı

  1. Bulguru kaba alıp üzerine 2 çay kaşığı tuzunu ekleyip kaynar suyunu döküyoruz yumuşaması için ağzını kapatıp bekletiyoruz.
  2. Bir tencereye ince doğradığımız soğanı ,sarımsağı ,zeytin yağını alıp kavuruyoruz kavrulduktan sonra.
  3. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz baharatları ekliyoruz altını kapatıyoruz.
  4. Yumuşayan bulgurun üzerine döküp karıştırıyoruz.
  5. Sıcaklığı geçince diğer malzemeleri ekliyoruz.
  6. Nar ekşisi limon suyu mısırı turşuları yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet şifa olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder