Kısır Tarifi (Bol Baharatlı) İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1,5 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 kutu konserve mısır
- Kornişon turşu
- Kırmızı biber turşusu
- Marul
- Maydanoz
Kısır Tarifi (Bol Baharatlı) Yapılışı
- Bulguru kaba alıp üzerine 2 çay kaşığı tuzunu ekleyip kaynar suyunu döküyoruz yumuşaması için ağzını kapatıp bekletiyoruz.
- Bir tencereye ince doğradığımız soğanı ,sarımsağı ,zeytin yağını alıp kavuruyoruz kavrulduktan sonra.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz baharatları ekliyoruz altını kapatıyoruz.
- Yumuşayan bulgurun üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Sıcaklığı geçince diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Nar ekşisi limon suyu mısırı turşuları yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet şifa olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder