Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu (Büyük ise yarısını sıkın)
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 paket karbonat
- 4- 4, 5 su bardağı un
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Toz şeker
Mis Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına katı yağ, sıvı yağ, yumurta akı, portakal kabuğu ve suyu, toz şeker ve vanilini koyup elimizle homojen bi kıvam elde edene kadar yoğuralım.
- Daha sonra kontrollü bi şekilde unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
- İçinde portakal suyu ve yoğurt olduğu için unu fazla alıyor ama siz çok koymayın hafif elinize yapışıyor gibi gelebilir ama rahat şekil veriliyor.
- Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve şeker döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Mis kokulu kurabiyelerimiz hazır. Deneyecekler afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder