Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 2 kaşık yoğurt
- 150 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
Üzeri için
- Susam
İçi için
- 1 adet küçük soğan
- 2 kaşık salça
- 3 kaşık sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- Yarım çay kaşığı tuz
- Biraz acı biber ve karabiber
Kıymalı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bi karıştırma kabında karıştırılır homojen kıvama getirilir.
- Daha sonra un ve kabartma tozu azar azar ilave edilerek yoğurulur.
- Yoğurulduktan sonra kıymasını hazırlamaya geçilir.Soğanlar küçük küçük doğranır salça soğan kıyma kavrulur ve baharatları eklenir.
- Hamurdan küçük bezeler koparılır içerisine kıyma eklenir dilediğiniz şekil verilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarılır.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve susam sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dakika pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine temiz bir bez örtülür dinlenmeye bırakılır.Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder