21 Aralık 2020 Pazartesi

Ağlayan Pasta Tarifi

 

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;

  • Antep fıstığı, hindistan cevizi, çilek

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
  3. Kare ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Ben yuvarlak kullandım.
  4. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 180 c fırında yaklaşık 30, 35 dakika pişirilir.
  5. İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 yada 1, 5su bardağı süt üzerine gezdirilir. Ben 2bardak süt ile ıslattım.
  6. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
  7. Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
  8. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır. Herkese afiyet olsun 💜🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder