Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
Sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için;
- Antep fıstığı, hindistan cevizi, çilek
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Kare ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Ben yuvarlak kullandım.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 180 c fırında yaklaşık 30, 35 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 yada 1, 5su bardağı süt üzerine gezdirilir. Ben 2bardak süt ile ıslattım.
- Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır. Herkese afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder