Mayasız El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
İç harcı için;
- 400 gram pırasa (uç yapraklar)
- 100 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Mayasız El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
- Bir tavaya sıvı yağ alıp küp küp doğradığımız soğanlarımızı alalım pembeleşene kadar kavuralım ardından kıymayı atalım kavurmaya devam edelim.
- Salça ve baharatları atıp ardından pırasaları ekleyelim.
- Pırasalar ölünce ocağın altını kapatalım.
- Hamuru için su, süt, yoğurt ve sıvı yağı karıştırma kabına alalım.
- Tuzunu ekleyip karıştıralım. Ardından kabartma tozu ve unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- 15 dk dinlendirelim. Dinlendikten sonra ince bir şekilde büyük boy tepsi ölçüsünde açalım üzerine fırçayla çok az sıvı yağ sürüp harcımızı koyalım ve rulo şekilde sarıp gül şekli verelim.
- Hamurumuz bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Fırına gitmeden yine fırçayla çok az sıvı yağ sürüp 200° derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Şiddetle öneriyorum 🌸🌸🌸 afiyetle.