3 Şubat 2021 Çarşamba

Mayasız El Açması Börek Tarifi

 

Mayasız El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 400 gram pırasa (uç yapraklar)
  • 100 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Mayasız El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
  • Bir tavaya sıvı yağ alıp küp küp doğradığımız soğanlarımızı alalım pembeleşene kadar kavuralım ardından kıymayı atalım kavurmaya devam edelim.
  • Salça ve baharatları atıp ardından pırasaları ekleyelim.
  • Pırasalar ölünce ocağın altını kapatalım.
  • Hamuru için su, süt, yoğurt ve sıvı yağı karıştırma kabına alalım.
  • Tuzunu ekleyip karıştıralım. Ardından kabartma tozu ve unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • 15 dk dinlendirelim. Dinlendikten sonra ince bir şekilde büyük boy tepsi ölçüsünde açalım üzerine fırçayla çok az sıvı yağ sürüp harcımızı koyalım ve rulo şekilde sarıp gül şekli verelim.
  • Hamurumuz bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Fırına gitmeden yine fırçayla çok az sıvı yağ sürüp 200° derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Şiddetle öneriyorum 🌸🌸🌸 afiyetle.

Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi

 

Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük somon ekmeği

Sosu için:

  • 1 büyük diş sarımsak (ezilecek)
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1/2-1 cay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber
  • Açmak için yeterince kaynar su (ne fazla akışkan nede fazla katı olması lazım sosumuz)

Üzerine serpilecek:

  • Yeterine rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Haşlanmış ve didiklenmiş kemiksiz tavuk eti (arzuya göre)
  • Mantar (ince doğranacak) (arzuya göre)
  • Kapya biber (arzuya göre)
  • Kuru soğan (ince doğranacak, yarım tekerlek şeklinde (arzuya göre)

    Somun Ekmekle Enfes Çıtır Pizza Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle somon ekmeğinizi uzunlaması ortandan doğrayın ve bir daha kısalığından doğrayın. Simdi 4 parça oluşturduk (resime bakin).
  • Sosu için uygun bir kaba sıvı yağınızı dökün.
  • Şimdi salçanızda katın. Kaynar suyunuzu da ardından kontrollü dökün (salçayla karıştırın) ve istediği kıvama geldiğinde artık dökmeyin. Ardından sarımsağınızda katın ve sos için diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
  • Somon ekmeğinizin iç kısmına/üzerine önce sosunuzdan sürün, her yerine gelecek şekilde. Sonrada peynirimizi her pizza parçalarına serpiştirin ve diğer arzuladığınız malzemeleri de dizin pizzaların üzerine.
  • Her pizzamızı fırın tepsisine dizin ve öncede ısıttığınız 180-200 derece fırınımıza koyun, pizzalarımızın üzeri pişene kadar. Ekmeğin çıtırlığına bayılacaksınız😄.
  • Afiyetler olsun.

Çilli Kurabiye Tarifi

 

Çilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 3 su bardağı un

    Çilli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında erimiş margarine 1 yumurta kırılır ve iyice karıştırılır.
  • Sonrasında sırası ile nişasta pudra şekeri mavi haşhaş un şekerli vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu eklenir.
  • Ele yapışmayacak şekil de hamurlarda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın büyük yemek çatalı ile üzerine bastırarak iz verin.
  • Ve tepsiye alıp 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yumuşacık Beignet Tarifi

 

Yumuşacık Beignet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 70g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 250 ml ılık süt
  • Alabildiği kadar un

    Yumuşacık Beignet Tarifi Yapılışı

  • İlk önce karıştırma kabına 2 yumurta sarısı, tereyağ ve toz şeker karıştırılır.
  • Maya ılık süt ile eritilir ve karışıma eklenir.
  • Sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamurun üzerini streç film ile kapatılır ve yarım saat dinlendirilir.
  • Mayalanan hamur merdane ile açılır ve uzun dikdörtgen şekilde kesilir. Resimdeki gibi dikdörtgenin ortası kesilir ve şekil verilir.
  • Kızgın yağda iki taraflı kızartılır.
  • Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
  • Ve yumuşacık beignetler yemeğe hazır afiyet olsun. 

Donut Tarifi

 

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un

    Donut Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza ılık su, ılık süt, şeker, sıvı yağ, maya, tuz, tarçın ve yumurtayı alarak çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamı alana kadar çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz kıvam almaya başlayınca elimiz ile güzelce yoğuralım. Hamurumuzun ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Ardından hamurumuzun üzerini streç film ile kapatıp temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım
  • Sürenin sonunda mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım, unladığımız tezgaha alarak toparlayalım.
  • Ardından hamurumuzu iki eşit parçaya ayıralım. Ben hamurun bir parçasını sıvı yağda kızartarak bir parçasını da fırında pişireceğim. Bekleteceğim hamuru tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçliyorum.
  • Tezgaha aldığımız hamurumuzu merdane ile 1 cm ya da 1  parmak kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamurumuzdan kesme aparatı ya da büyük ağızlı bir su bardağı ile daireler keselim. Ortalarını da daha ufak bir daire ile kesip boşaltalım ve halkalar elde edelim. Ben şişe kapağı kullandım :)
  • Kestiğimiz hamurları fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimizin üzerine alıp üzerini streçleyelim ve  biraz bekletelim. 10-15 dakika yeterli gelecektir. Mayasının gelip kabardığını göreceksiniz.
  • Daha sonra 180 derece fırında kabarıp pembeleşene dek pişirelim.
  • Kalan hamurlarımızı da aynı şekilde açıp şekillendirelim. Artan hamurları birleştirerek hiç hamur kalmayana dek şekil vermeye devam edelim.
  • Elde ettiğimiz halkalarımızı da pişirme kağıdı üzerine alalım, makas ile pişirme kağıdını halkaların boyutunda keselim. Bu yöntem donutları kızgın sıvı yağa daha kolay atmamızı sağlayacak.
  • Fırında pişen donutlarımızı çıkartalım ve bir kenarda soğuması için bekletelim.
  • Bizde bu sırada diğer donutlarımızı kızgın yağda kızartalım. Donutlarımızı kızdırdığımız yağın içerisine alalım.
  • Altı kızaran donutlarımızı çevirelim, diğer tarafını da aynı şekilde kızarmaya bırakalım.
  • Sıra geldi donutlarımızı süslemeye. Yağda kızarttığımız donutlarımızı sıcakken alalım ve şeker ve tarçın karışımına bulayalım.
  • Kalan diğer donutlarımızı benmari usulü erittiğimiz sıcak çikolataya batıralım, sonra hayal gücümüzü de katıp süsleyelim. :) Ben sütlü çikolataya batırdığım donutları benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyeceğim. Çikolatayı sıkmak için pişirme kağıdına huni şeklini veriyorum. Siz de dilerseniz o şekilde yapabilirsiniz ya da sıkma torbası da kullanabilirsiniz.
  • Fırında pişirdiğimiz donutları da aynı şekilde benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve birazını beyaz çikolata, birazını da pasta süsleri ile süsleyelim. Siz dilerseniz farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun :)

Orman Kebabı Tarifi

 

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1.5 su bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet iri sulu domates
  • 2 adet biber
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Tatlı pul biber

    Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle doğranmış etler tencereye alınır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Sonra üzerine sıvı yağ eklenir ve doğranmış soğan ile biberleri ilave ederek kavrulur.
  • Salça ve 3 su bardağı kaynar su ilave edilir ve düdüklü tencere veya benim gibi döküm demir tencerenin kapağı kapatılır.   etler yumuşayana kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • Etler pişerken patates ile havuçlar küp küp doğranır.
  • Et yumuşayınca baharatlar eklenir doğranmış patates ve havuç ilave edilir.
  • Sonra bezelye eklenir ve bir iki tur çevrilir.
  • (ben dondurulmuş bezelye kullandım isteğe göre konserve de kullanabilirsiniz. ).
  • Üzerine gerekirse sıcak su eklenir ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.
  • Orman kebabının yanına çok yakışan pirinç pilavı ile servis edilir.
  • Şimdiden afiyet olsun 😋👌🥰.

2 Şubat 2021 Salı

Tuzlu Kek Tarifi

 

Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak dereotu maydanoz karışık
  • 1 bardak peynir kaşar beyaz peynir karışık
  • Yarık bardak çekirdeği çıkarılıp ince kesilmiş zeytin
  • 1 su bardağı kapya biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

    Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Süt sıvı yağ mısır unu ve unu bir kapta karıştırın.
  • Kabartma tozunu da ekleyin.
  • Sonra ince kıyılmış dereotu maydanozu ekleyip karıştırın.
  • İnce doğranmış kapya biber ince doğranmış zeytinleri ekleyin.
  • Beyaz peynir be kaşarı tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yağladığınız yada yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıbının içine harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmıs 18 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bıçakla kontrol edin. Pişince çıkartın ve kalıptan da cıkartıp 15 dk dinlendirip dilimleyin.

Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi

 

Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram et (mümkünse kuzu eti)
  • 5-6 dal taze sarımsak
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Terbiyesi için

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un

    Şiveydiz (Sarımsak Aşı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri kuşbaşı doğrayın, düdüklü tencerede biraz zeytinyağında güzelce kavurun.
  • Üzerine biraz su ilavesi yapıp iyice pişirin.
  • Taze sarımsakları ve taze soğanı ayıklayıp yıkayın. 2 cm. Uzunluğunda doğrayın.
  • Beyaz ve yeşil kısımlarının hepsini kullanacağız.
  • Etlerin üzerine biraz zeytinyağı dökün.
  • Üzerine taze sarımsakları ve taze soğanı da ilave edip birkaç dakika kavurun.
  • 2 bardak kadar kaynar su ilave edip karıştırın. Nohutları da ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlayalım.
  • Yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye ilave ederek ılıtın. Daha sonra terbiyeyi çorbayı karıştırarak ilave edin, arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kıvamına göre su ilavesi yapın.
  • En son ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edip karıştırın.
  • Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis edin. Afiyet olsun💐

Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi

 

Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kedi dili büskivi

Bisküvileri ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı tepeleme şeker (İsterseniz biraz daha artırabilirsiniz bize tadı tam geldi)
  • 2, 5yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 kutu sıvı krema

Ganaj için;

  • 1 kutu sıvı krema
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata

    Çikolatalı Kedi Dili Tatlısı (Kaşık Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremayı hazırlayalım. Tencereyi ocağa koyalım fakat altını açmadan sütü tencereye dökelim un, nişasta, 2 yumurta sarısını ve vanilyayı koyarak karıştıralım.
  • Sonra ocağımızın altını açarak sürekli karıştırarak pişirelim. Tam kaynamaya başlayınca şekeri de ekleyelim ve kremamız göz göz olunca ocağı kapatalım.
  • Tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştıralım soğumaya bırakalım.
  • Krema soğuyunca (yada ılıktan biraz soğukta olabilir)sıvı krema ve labne peynirini ekleyip mikserle çırpalım.
  • Bir kaseye 1 bardak sütü dökelim ve kedi dili bisküvileri ıslatıp tepsimize (ben yuvarlak borcam kullandım) yerleştirelim ara boşluklara büskivi kırıkları yerleştirebilirsiniz.
  • Kremamızı büskivilerin üzerine gezdirelim ve spatula ile kremayı düzleyelim soğumaya bırakalım.
  • Sıvı kremayı ocağa koyalım ve kaynama derecesine gelince altını kapatıp bitter ve sütlü çikolataları içine koyalım ve karıştırarak eritelim karıştırdıkça biraz koyu kıvam alacaktır.
  • Yaptığımız bu çikolata ganajı kremanın üzerine eşit gelecek şekilde gezdirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Çikolatalı kedi dili pastamızı bir gece beklettikten sonra servis yapabilirsiniz (en az 7-8 saat mutlaka bekletin) Afiyet olsun❣️.

Karamelli 3 Renkli Muhallebi Tarifi

 

Karamelli 3 Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tane yumurta sarısı

Karameli için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 200ml krema

Ayrıca;

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 paket vanilya

    Karamelli 3 Renkli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Karamel için tavada şekeri kısık ateşte eritelim ama sakın yakmayın.
  • Yakarsanız acı olur kısık ateşte eritin.
  • Kaşıkla değil tavayı sallayarak eritin.
  • İçine tereyağ ekleyin karıştırın.
  • Ardından krema ilave edin ve hızlıca karıştırın.
  • Karamel sos hazır kenarda bekletin.
  • Ayrı bir kapta süt yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın.
  • Bu karışımı karemel sosa dökün ve güzelce karıştırın pişirin.
  • Kıvam alınca altını kapatıp vanilya  ekleyin karıştırın. Karamelli muhallebi hazır.
  • Hiç beklemeden muhallebinin yarısından fazlasını bir kaba alın ve 50 gram çikolata içine atın karıştırıp eritin.
  • Karışınca bu muhallebinin de yarısını başka kaba ekleyip o kabada 50 gram çikolata ekleyin karıştırın böylece 3 rengimiz hazır.
  • Kuplara sırayla boşaltın ve dolapta dinlendirin.

Rulo Poğaça Tarifi

 

Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

İç harcı için :

  • 5-6 adet patates (haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

    Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Bir kap içerisinde su şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk kabarması beklenir.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu streçle kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  • Bu ardada iç harcımızı hazırlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri ezelim.
  • Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
  • Kavrulan soğanın salça ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Patates tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 1-2 kez yoğurup havasını alalım.
  • Hamuru ikiye bölelim ve bir parçasını tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açalım.
  • Üzerine iç harcımızdan sürelim ve rulo şekilde saralım.
  • 2 parmak kalınlığında dilimleyip üzerine elimizle bastıralım.
  • Poğaçalarımızı bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  • Hem lezzeti hem de görüntüsüyle vazgeçilmeziniz olmaya aday bu tarifi denemenizi tavsiye ederim 💯.

    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🎀.