4 Şubat 2021 Perşembe

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi

 

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı süt
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi Yapılışı

  • Kabuklarını soyup küp küp doğrayarak haşladığımız patatesi derin bir kap içerisine alalım ve çatal ya da patates ezici ile güzelce ezelim.
  • Ardından üzerine nişasta, parmesan peyniri rendesi, tuz, yumurta ve sütü ekleyelim, malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Üzerine karabiber de ekledikten sonra hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alarak kızdırdığımız sıvı yağ içerisine spiral şeklinde sıkalım. Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Spiral patateslerimizi arkalı önlü olacak şekilde çevirerek kızartalım.
  • Kızaran spiral patateslerimizi kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

️5 Dakikada Tam Ölçülü Sebzeli Mercimek Çorbası️ Tarifi

 

️5 Dakikada Tam Ölçülü Sebzeli Mercimek Çorbası️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 3 parça kemikli et
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam ıspanak
  • 3 diş sarımsak
  • 7 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    ️5 Dakikada Tam Ölçülü Sebzeli Mercimek Çorbası️ Tarifi Yapılışı

  • Tencereye kemikli etleri alalım.
  • Üzerine iri doğranmış patates, havuç, soğan, sarımsak ve sarımsakları alalım.
  • Mercimeği güzelce yıkadıktan sonra tuz ve su ile sebzelerin üzerine ilave edelim ve tenceremizi ocağa alalım.
  • İlk etapta yüksek ateşte pişirelim.
  • Kaymaya başkasına suyun yüzeyine çıkan köpükleri aldıktan sonra ocağı kısalım ve çorbamızı pişmeye bırakalım. Sebzeler yumuşayıncaya ocaktan alalım.
  • Kemikleri çıkarıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender den geçirelim. Dilerseniz çorbayı süzebilirsiniz.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilir biberi çok yakmadan ısıtalım ve çorbanın üzerine gezdirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

Düdüklü Tencerede 15 Dakikada Ayva Marmelatı Tarifi

 

Düdüklü Tencerede 15 Dakikada Ayva Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 adet orta boy ayva
  • Toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 4 adet karanfil

    Düdüklü Tencerede 15 Dakikada Ayva Marmelatı Tarifi Yapılışı

  • Ayvaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  • Büyük bir kaseyle ölçüp düdüklü tencereye alıyoruz.
  • Üzerine kaseyle nekadar ayva çıktıysa okadar şeker koyuyoruz.
  • Ayva çekirdeklerini de ayıklayıp içine ekleyip bir bardak su ve karanfili ekleyip ocağın üzerine alın.
  • Ayvalar sulanana kadar tencerenin kapağı açık biraz bekleyin karıştırın.
  • Düdüklünün kapağını kapatın orta gözde orta ateşte düdüklünün fıslamasını bekleyin.
  • Fıslayınca 10 dakika pişirip ocağı kapatın düdüklünün havası inince kapağını açıp bir dilim limon sıkın
  • Tekrar ocağa alıp kapağı açık 7-8 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın içindeki karanfil ve çekirdekleri alıp sıcakken kavanozlara boşaltıp ağzını sıkı kapatın bu şekilde uzun süre tazeliğini korur. Marmelatımız hazır benim üç orta boy kavanozdan biraz fazla marmelatım çıktı.

Ton Burger (Enfessss) Tarifi

 

Ton Burger (Enfessss) Tarifi İçin Malzemeler

Ton burger köftemiz için;

  • 1 adet konserve ton balığı (160g)
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 1 adet taze soğan
  • 2 sap maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • 1 yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı galeta unu

Tamamlayıcı malzemelerimiz;

  • 2 adet hamburger ekmeği (ben kendi yaptığımı kullanıyorum, sizde kendiniz yapmak isterseniz daha önce paylaşmış olduğum tariflerimden bakıp yapabilirsiniz)
  • 4 yaprak roka tercihinize göre marul da olur
  • 2 dilim domates
  • 2 adet kornişon turşu
  • Mayonez

    Ton Burger (Enfessss) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabımıza haşlamış ve kabuklarını soymuş olduğumuz patatesimizi alalım ve çatal yardımı ile ezelim.
  • Az tuz ve karabiberimizi ilave edelim ve karıştıralım.
  • İçine ince kıymış olduğumuz soğanımızı, maydanozumuzu ve sarımsağımızı ekleyelim.
  • Yağını süzmüş olduğumuz konserve ton balığımızı da ilave edelim ve güzelce yoğuralım.
  • Vaktimiz var ise üzerini streçleyelim ve biraz dolapta dinlendirelim. Yoksa direk yapmaya da başlayabilirsiniz.
  • Kızartma aşaması için yumurtamızı çırpalım, galeta unumuzu kabımıza koyalım.
  • Balık burgerimizi iki parçaya bölerek, elimizle yuvarlatarak şeklimizi verelim ve önce yumurtaya sonra galeta unumuza bolca bulayalım.
  • Az yağ koymuş olduğumuz yapışmaz tavamızda yada ızgaramızda önlük arkalı dış kısmı kıtır olana kadar pişirelim.
  • Hamburger ekmeğimizi ikiye bölelim ve tabanına isteğimize göre mayonez, roka, domates ve turşumuzu yerleştirelim, ve pişirmiş olduğumuz balık köftemizi de koyup ekmeğimizin üst parçasını kapatalım.
  • Yapımı kolay ve doyurucu ton burgerimiz yenmeye hazır ☺️ afiyetler olsun 😋.

Tiramisu Cheese Cake Tarifi

 

Tiramisu Cheese Cake Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 1 paket burçak bisküvi veya petibör bisküvi
  • 100 gram tereyağ

Diğer malzemeler;

  • Kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1.5 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kakao

Kreması için;

  • 1 paket mascorpone(kaymak)
  • 150 gram labne peyniri
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram krema

    Tiramisu Cheese Cake Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını bir tavaya alıp eritelim.
  • Bisküvileri robottan geçirerek un haline getirip üzerine erittiğimiz yağı döküp karıştıralım.
  • Kelepçeli bir kalıba döküp kaşıkla düzleyelim çay bardağının alt kısmı ile bastırıp 20 dk dinlendirelim.
  • Kreması için.
  • Mascorpone labne peyniri ve pudra şekerini karıştıralım pürüzsüz bir kıvam alsın.
  • Daha sonra sıvı kremaları katılaşsana kadar mikserle çırpalım.
  • Diğer krema ile spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Donan bisküvili tabanın üzerine kremanın birazını alıp her tarafına sürelim.
  • Ilık su kahve ve şekeri karıştıralım.
  • Kedi dili bisküvilerini iki taraflı bi kaç saniye batırıp kremanın üzerine dizelim her tarafını kaplayacak şekilde dizelim.
  • Üzerine kalan kremayı sürelim isterseniz birazını ayırıp sıkma torbasına koyup süsleyebilirsiniz üzerine kakao serpip buzdolabında 5-6 dinlendirelim.

Mısır Nişastalı Kurabiye Tarifi

 

Mısır Nişastalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tepeleme zerdeçal

    Mısır Nişastalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve pudra şekerini güzelce yoğuralım.
  • İçerisine yumurtayı ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Mısır nişastasını kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Gerekirse nişastaya ekleme yapabilirsiniz ve biraz azaltabilirsiniz.
  • Yumurta büyüklüğüne göre değişebilir. Hamurumuzu 15 dakika dinlendirelim.
  • Yuvarlak şekil verip 200 derecelik fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerini isterseniz çikolata sos ile süsleyebilirsiniz.

İçli Pamuk Poğaça Tarifi

 

İçli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5, 5-6 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kekik
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Tuz, karabiber

İçi için;

  • Sucuk, kaşar peyniri

    İçli Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için ılık su ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırıyoruz.
  • İçerisine yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü şekilde eklemeye başlıyoruz. Tuzunu da ilave edip yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. (çok hafif ele yapışan oldukça yumuşak bir hamur olmalı)
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada arasına süreceğimiz sos malzemelerini bir kasede karıştırıp sucuk ve kaşarı doğruyoruz.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurduktan sonra  bezelere ayırıyoruz.
  • Her bezeyi elimizle açıp bir kenarına sostan sürüyoruz.
  • Üzerine biraz sucuk ve kaşar koyup rulo yapar gibi sarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün bezeler bitene kadar ayni işlem devam ediyoruz.
  • Hamurlarımız bitince tepsi mayası için üzerini kapatıp 20 dakika bekletiyoruz.
  • Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca başka bir yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatıyoruz.
  • Böylelikle poğaçalarımız çok daha yumuşak olacaktır.
  • Afiyet olsun.

Mayasız Balon Ekmekler Pişirilme Yöntemine Şok Olacaksınız Tarifi

 

Mayasız Balon Ekmekler Pişirilme Yöntemine Şok Olacaksınız  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un 200ml. bardakla
  • 1 su bardağı ve ayrıca 1çeyrek su bardağı daha su 200ml.bardakla
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    Mayasız Balon Ekmekler Pişirilme Yöntemine Şok Olacaksınız  Tarifi Yapılışı

  • Tencereye su tuz ve yağı ekleyelim ocağa alıp tuz eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine 1bardak unu ekleyip karıştıralım.
  • 2ci bardak unu da ekleyip ocağı hemen kapatalım kaşıkla eze eze hamur kıvam alıp toparlanınca kadar karıştıralım çok kısa sürede toparlanıyor.
  • Hamuru tezgah üzerine alıp bir kaç dakika iyice yoğuralım bu aşamada dikkatli olun eliniz yanmasın çünkü hamur bayağı bir sıcak oluyor.
  • Daha sonra hamuru yuvarlayıp rulo yapalım 12 eşit parçaya bölelim.
  • Ardından elimizle yuvarlayıp bezeler yapalım sonra her bir bezeyi tezgah üzerinde çok az un serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve tüm bezeleri bu şekilde açalım .
  • Ardından ocağın büyük gözünde orta ateşte iyice ısıtılmış tavaya bırakalım .
  • Üst kısmında kabarcıklar oluşmaya başlayınca diğer yüzüne çevirelim biraz bekleyip tekrar diğer yüzüne çevirelim.
  • Balon gibi kabarıncaya kadar sık sık çevirelim geriye kalan tüm hamuru bu şekilde pişirelim.
  • Afiyet olsun görüşmek üzere Allah’a emanet olun kullandığım 🤗.

Domatesli Lezzetli Omlet Tarifi

 

Domatesli Lezzetli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet domates
  • 4 adet yumurta
  • Yarım yarım kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tozbiber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Domatesli Lezzetli Omlet Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domatesleri yarım santim kalınlığında halka halka doğrayalım .
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ eklenmiş tavaya dizelim .
  • Üzerini kapatıp domates yumuşayıncaya kadar her iki yüzünü kızartalım.
  • Diğer yandan yumurta ve baharatları karıştırıp çırpalım ve kızarmış olan domateslerin üzerine dökelim.
  • Tavanın kapağını kapatarak ocağı biraz kısıp yumurtanın pişmesini bekleyelim .
  • Yumurta piştikten sonra servis tabağına alalım üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip afiyetle yiyelim.

13 Dakikada Lokum Et Tarifi

 

13 Dakikada Lokum Et Tarifi İçin Malzemeler

Et için;

  • Dana antrikot
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Sos için;

  • 100 gram mantar(6-7 tane yeterli )
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı süt ( krema da ekleyebilirsiniz)
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    13 Dakikada Lokum Et Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle en önemlisi doğru marinasyon ❗️ eti kasaptan parçalanmamış haliyle alıp istediğim boyutta kesiyorum baya kalın kestim nerdeyse 2 parmak kalınlığında 👀.
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ete iyice yediriyoruz masaj yapar gibi.
  • Hava almayacak şekilde üzerin kapatıp dolaba kaldırıyoruz en az 1 saat ⏰ dinlenecek. Ne kadar dinlenirse o kadar iyi ✅.
  • Burada tava çok önemli ben döküm tava kullanıyorum. Yüksek ateşte tavayı 3 dakika kadar süre ısıtıp etleri çatal veya başka bir şeyle deşmeden dürtmeden ❌ tavaya atıyorum.
  • Her iki tarafı 3 er dakika mühürleyin.
  • Lütfen asla çatalı batırma bastırma gibi şeyler yapmayın içindeki suyu yok edersiniz❌.
  • Fırını 200 derecede ısıtın ve direkt döküm tavayı fırına atıp 10 dakika pişirin orta pişmiş isterseniz 8 dakika yeterli ✅
  • Fırından alın ama hemen dilimlemeyin🙄 5 dakika dinlendirdikten sonra sulu ve yumuşacık pişmiş etiniz hazır 😍.
  • Lütfen ama lütfen doğru tava ve doğru et kullanın😊.
  • Sosun yapılışı; Kapya biberi ince kıyın zeytinyağı ekleyip tavada pişirin ardından mantarları atın yüksek ayarda pişsin mantarlar suyunu salmaması için 📌unu da ekleyip kavurun ve sütü azar azar ekleyerek kıvam alana kadar pişirin maydanozu ekleyin📌 karabiber ve tuzu da ekleyip altını kapatın sıcak servis edin🥰.

Damla Kurabiye Tarifi

 

Damla Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Uç kısmı için;

  • Oda sıcaklığında ki margarinle bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Tırtıl kalıbı ile yada krema sıkma duyu ile bir parmak boyunda sıkıp uçlarını birleştirip damla şekli veriyoruz.
  • 160 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra uçlarını benmari usulü erittiğimiz çikolataya bulayıp hindistan cevizi yada fıstık fındığa buluyoruz.
  • Bitter yada sütlü çikolata(ben bazılarını sade bıraktığım için sadece 80 gr.lik bir paket kullandım)

    Damla Kurabiye Tarifi Yapılışı

Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi

 

Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un (300 gr)
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket instant maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İçine sürmek için ;

  • 100 gram tereyağı (tuzsuz)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su

    Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuz için 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su, yarım paket instant maya ve yarım tatlı kaşığı tuzu uygun bir kaba alalım güzelce yoğuralım ve 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcı için oda ısısında yumuşamış 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı kekik, yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi uygun bir kapta karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzun havasını alarak 8 tane beze yapalım.
  • Her bir bezeyi hafifçe unlayıp dikdörtgen olacak şekilde açalım ve bir tatlı kaşığı tereyağı karışımından her tarafına sürelim ve üçe katlayalım.
  • Üçe katladığımız hamurumuzu uzunlamasına ikiye bölelim ve her bir parçayı üst üste koyalım bir ucundan kıvırmaya başlayalım ve rulo yapalım.
  • Ucunu alta kıvırıp üzerine bastıralım. Her bir beze için aynı işlemi uygulayalım.
  • Uygun bir tavanın tabanını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım çöreklerimizi dizelim.
  • Kısık ateşte arkalı önlü kızartalım. Ocaktan almadan önce çöreklerimizin dibine çeyrek çay bardağı su dökelim ve tavamızın ağzını kapatalım.
  • Böylece çöreklerimizin kat araları daha iyi pişecektir. Suyunu çeken çöreklerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.