4 Şubat 2021 Perşembe

Yoğurt Soslu Patates Topları Tarifi

 

Yoğurt Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber
  • Birkaç damla limon

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine

  • Nane

    Yoğurt Soslu Patates Topları Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri haşlayın ezin ve soğumaya bırakın.
  • Rendelenmiş havuçları az bi suda hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin ve patatesin üzerine koyun.
  • İçine ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ve baharatları koyun. Birkaç damla limonunu da koyup yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurttan kaşık yardımı ile azar azar dökün.
  • Tavaya sıvı yağ ve salçayı koyun ve güzelce kavurun az bir su koyarak salçanın açılmasını sağlayın ve kısa bir süre kaynatın bu sostan yoğurtun üzerine gezdirin. Afiyet olsun. 🤗

Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi

 

Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tekli kremşanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta (Hangisi olursa, farketmez)
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı, kırık fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Ağızda Eriyen Kremşantili Minik Kurabiyeler (Sıvıyağlı Şekersiz) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına, sıvı yağ, kremşanti, nişasta, kabartma tozunu koyup karıştıralım.
  • Un ve tarçını koyup, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine,ister ceviz, isterseniz minik parçalar koparıp yuvarlayalım, aralıklı olarak dizelim, üzerine çatalla hafifçe bastırarak iz yapalım, ( yapmaya da bilirsiniz).
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşince fırından çıkaralım, şekeri yeterli olacaktır.
  • Üzerine bir yemek kaşığı pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
  • Soğumadan tepsiden çıkarmayın kırılır,. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

15 Dakikada Hazır Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

15 Dakikada Hazır Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ veya margarin (Oda ısısında yumuşamış olsun)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı badem tozu (Olmasa da olur)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

Süsleme için :

  • 1 paket sütlü veya bitter çikolata
  • Beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi

    15 Dakikada Hazır Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzeme mikser ile karıştırılır. Un azar azar ve kontrollü bir şekilde eklenip karıştırılır. Hamurun kıvamı cıvık olarak.
  • Ben şekil verirken bez sıkma torbası ve tırtıklı duy kullandım. Siz dilediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri hafiften pembeleşinceye kadar pişirin. Benim fırınımda tam 15 dakikada pişti. Tamamen soğumasını beklemeden kurabiyeleri yerinden oynatmayın dağılır.
  • Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Tamamen soğuyan kurabiyelerin ucunu önce çikolataya daha sonra hindistan cevizine bulayıp buzdolabına kaldırın.
  • 5- 10 dakika çikolatanın donmasını bekleyin.
  • Dilerseniz benim yaptığım gibi beyaz çikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz 👌

Tekirdağ Köftesi Tarifi

 

Tekirdağ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu ya da ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz biber
  • 2 yemek kaşığı irmik (İnce)

    Tekirdağ Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı, soğan rendesini, ekmek için galeta unu yumurta baharatlar ve 2 yemek kaşığı irmiği mümkünse on dakika boyunca yoğuralım ve dolapta dinlendirelim.
  • Pişirmeden bir yarım saat önce çıkaralım.
  • Şekil verirken baş taraflarını küt küt yapıyoruz, orijinal şekli bu şekilde.
  • Ayrıca birebir lezzet döküm tavada sağlanıyor. Tabi ki normal tava da hatta fırında bile yapabilirsiniz ama aynı tat olmaz.

Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi

 

Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yumurta(2 tanesinin beyazı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 7-8 adet ince taze soğan
  • Aldığı kadar un

İçine koymak için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

  • Susam

    Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yeşillikler ince ince doğranır. Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yeşillikler ilave edilir.
  • Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır.
  • Elle yuvarlak bir şekilde ince açılır. (hamuru ince tutarsanız daha gevrek oluyor. )
  • İçine peynir koyulur. Kapatma yerleri alta gelecek şekilde yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta akı sürülüp susam serpilir.
  • 150 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
  • Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi

 

Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy portakal
  • 10 adet karanfil
  • 5 damla limon suyu
  • 2 su bardağı toz şeker

Haşlamak için;

  • Su

Bulamak için:

  • 100 gram çikolata ( benmari usulü eritilecek)

    Kahve Yanı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak portakal 🍊 kabuklarını geniş bir şekilde dört’e bölün.
  • Daha sonra uzun şeritler halinde doğrayıp bir gece suda bekletin ki portakal 🍊 kabuklarının acılığı hiç kalmasın daha sonra suyunu dökün ve tencereye alın.
  • Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin. Acılığı çıksın diye 10 dakika boyunca kaynatın.
  • O suyu süzüp aynı şekilde 2 su bardağı su ekleyip tekrar 10 dakika kaynatın.
  • Aynı işlemi 3. Kez tekrarlayın. ( her seferinde soğuk su ekleyerek kaynatın).
  • Son portakalları 🍊süzdükten sonra tencereye koyduğunuz kabukların içine 1. 5 su bardağı su, karanfiller ve 2 su bardağı şekeri ekleyin.
  • Portakallar şeffaflaşana kadar kaynatın. En son limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
  • Pişen kabukları süzgeçten süzün yağlı kağıt üzerine dizdikten sonra 100 derece fırında 20 dakika fırınlayın daha çabuk nemlenip üzerleri şekerleri daha çabuk tutacaktır.
  • Şekerleri orantılı şekilde olsun diye teker teker şeker dolu bir kaseye batırarak bulayın .
  • İsteğe göre portakalların çubuklarının yarısını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz ben öyle yaptım.
  • Tercih sizin portakal şekerlemelerini bir kavanoza doldurup kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında uzun zaman muhafaza edebilirsiniz .
  • Kahvenin yanında misafirlerinize güzel bir atıştırmalık şekerlemeler ikram edebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun 👌🏻😋😋.

Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi

 

Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 kg un
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Ilık su

İç harcı;

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 100 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için )

    Yöresel Sinop Mantısı (Kulaklı) Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kabın içine unu yumurtayı tuzu alalım yavaş yavaş ılık suyu dökerek yoğuralım.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Ve mantı hamurumuzu 30-40 dk bekletelim diğer taraftan kuru soğanları yemeklik ince ince doğrayıp içine kıymayı baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Dinlenmiş hamuru çok ince olmayacak şekilde açıp şekil verip kıymalı harçtan içine koyup kapatalım.
  • Hamur bitene kadar işlem aynı daha sonra tencere su çok az tuz ekleyip kaynatalım kaynayan suda mantılılarımızı haşlayıp süzelim servis tabağına alıp üzerine tereyağı eritip gezdirelim .
  • Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Pembe Pasta Tarifi

 

Pembe Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pastanın arasına sürmek için ;

  • 1 paket çilekli puding

Pastanın üzerini kaplamak için;

  • 1 paket orman meyveli krem şanti

Arasına koymak için ;

  • 1 adet dilimlenmiş muz(tercihe göre frambuaz, çilek vs de konulabilir.)

    Pembe Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yağlı kağıt kaplı kelepçeli kalıba yayılır.
  • 150 derecede 40-45 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • Çilekli puding pişirilir ve soğutulur. Krem şanti çırpılıp hazırlanır.
  • Kek pişip soğuyunca ikiye kesilir ve kesilen parçalar 1 çay bardağı süt ile ıslatılır.
  • Alt tabanın üzerine soğuyan puding sürülür ve muzlar dizilir.
  • Üst kısım üzerine kapatılır ve pasta krem şanti ile kaplanır.
  • Buzdolabında dinlendirilip servis edilir.
  • Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kat Kat Tat Kek Tarifi

 

Kat Kat Tat Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebisi;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    Kat Kat Tat Kek Tarifi Yapılışı

  • Kek hamuru çırpılır ve yağlı kağıt serili tepsiye genişçe yayılır.
  • 150 derecede 30-40 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • İnce bir kek olacak ona göre bir tepsi kullanın.
  • Muhallebisi için tereyağı hariç bütün malzemeler bir tencereye konur ve pişirilir.
  • Altı kapanır kapanmaz tereyağ eklenir ve soğutulur.
  • Soğuyunca içine 1 paket toz krem şanti eklenerek çırpılır.
  • Pişen kek ılınınca bardakla kesilir ve süte batırılarak ıslatılır.
  • Daha sonra aralarına hazırlanan kremadan sürülerek kat kat tamamlanır.
  • Buzdolabında dinlendirilip servis edilir.
  • Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (220ml)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5, 5 su bardağı un( unun kalitesine göre değişebilir ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

    Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza süt ılık su şeker ve mayayı koyup karıştıralım.
  • Sıvıyağ yoğurt tuz ekleyip karıştıralım.
  • Unumuzun hepsini eklemeyelim azar azar ekleyelim son bardağı elimizi hamurdan kurtarmak için kullanalım.
  • Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamuru bir kez yoğurup havasını alalım.
  • Hamurumuzdan parçalar kopararak mandalinadan çok az büyükçe bezeler yapalım 11 beze çıkıyor.
  • Tezgaha çok az un serperek bir bezemizi alalım merdane yada oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara koyalım (bezeleri büyük açmayın).
  • Her açtığımız bezenin üzerini bez ile örtelim kurumasın.
  • Açtığımız bezeleri tepsimize dizelim.
  • Bir tepsiye beş tane sığıyor iki tepsi hamurumuz oluyor.
  • Dilerseniz geri kalan bir taneyi bıçak ile dörde bölerek iki tepside boş kakan aralara pay edin.
  • Hamurlarımızı bekletmeden direk fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirmeye bırakıyoruz pişme süresi 8-9 dakikadır.❗️❗️❗️❗️.
  • Pişme süresi çok kısa olduğundan hemen kızarıyor 8-9 dk ortalama sürüyor mutlaka fırınınızın başında bekleyin.❗️❗️❗️❗️.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında pişirilir.
  • Mutlaka denemenizi öneririm çok seveceğiniz bir lezzet içine ister salata isterseniz beyaz peynir domates koyarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

    Afiyet olsun ❣️.

Elmalı Tırtıl Tarifi

 

Elmalı Tırtıl Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3-3.5 su bardağı un
  • 250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • İsteğe bağlı 1 limon rendesi

İç malzeme;

  • 3 orta boy elmanın rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık

    Elmalı Tırtıl Tarifi Yapılışı

  • Elmaları rendeleyin içerisine kıyılmış ceviz ve fındıklarla birlikte tarçını ve şekerini atıp suyunu çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım.
  • Un hariç tüm malzemeleri iyice harmanlayalım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamına göre kontrol edelim.
  • Ben yaklaşık 3. 5 su bardağı un kullandım.
  • Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Özellikle patates kesmek için kullanılan tırtırlı kesme aletini kullandım.
  • Bu şekli alması için. (bu alete benzer farklı bir alet varsa onunla da yapabilirsiniz veya farklı şekilde verebilirsiniz tabi ki).
  • Üzerine ceviz büyüklüğündeki hamurlardan koyup güzelce açalım yuvarlak şekilde.
  • İçerisinde hazırladığımız malzemeden koyalım ve yukarıdan aşağıya doğru yuvarlayalım.
  • Ve elimizde yarım ay şeklini verelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerler hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve hazırr.
  • Deneyen herkese afiyet olsun.