5 Şubat 2021 Cuma

Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tarifi

 

Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı un

İç dolgusu için ;

  • İri kıyım ceviz

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon damlası

    Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti kaynatalım, kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte kaynasın ve soğumaya alalım,.
  • Hamurunu yapmak için mayayı çalıştırmak için ılık su süt ve şekeri ilave edelim az bekleyelim ve ardından irmik un gelsin güzelce karıştırıp kıvamı krep kovamı olacak sakın cıvık oldu diye un eklemeyin .
  • İrmik içinde şişecek, 10 dakika mayalanmaya bırakalım karıştıralım irmikler fazla şiştiyse az su ilavesi ile açabilirsiniz. Umarım gerek kalmaz.
  • Yanmaz tavayı ısıtalım ve kısık ateşte pankek yapar gibi yapıyoruz ancak sadece tek yüzlerini pişiriyoruz.
  • Görsellerde izlediğiniz gibi içlerini ceviz ile doldurup yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
  • Arkadaşlar tavaya hamuru ince koymaya çalışın.
  • Kadayıfları kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz çıtır olmasındaki şart bol yağda yavaş yavaş uzun süreli kızartmak 😉 soğuk şerbete alıyoruz 1, 5 -2 dakika hemen çevirip çıkarıyoruz fazla kalırsa hamur olur dışı hafif çıtır olmalı 😎.

Yulaflı Sağlıklı Topcuk Tarifi

 

Yulaflı Sağlıklı Topcuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet muz
  • 2-3 yemek kaşığı yulaf unu (rondodan çekebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3-4 kaşık çekilmiş fındık
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı bal (damak zevkinize göre artırabilirsiniz)

    Yulaflı Sağlıklı Topcuk Tarifi Yapılışı

  • Muzu püre haline gelen kadar ezelim.
  • Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Cıvık bir kıvamı olursa yulaf ununu artırabilirsiniz.
  • Daha sonra elimizde yuvarlayıp ister hindistan cevizine isterseniz fındığa bulayım ve hazır.
  • Deneyen herkese afiyet olsun.

Efsane Lotus Cheescake Tarifi

 

Efsane Lotus Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı ı̇çin;

  • 150 gram rondodan geçirilmiş lotus bisküvi
  • 2 dolu yemek kaşığı rondodan geçirilmiş fındık
  • 75 gram eritilmiş tereyağı

Dolgusu ı̇çin;

  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 200 gram krem peynir
  • 200 gram labne
  • 3 tepeleme yemek kaşığı lotus krema
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri ı̇çin;

  • 3 yemek kaşığı benmari usulü eritilmiş lotus krema

    Efsane Lotus Cheescake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 18 cm kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serelim.
  • Kek kalıbının dışını folyo ile saralım(kenarları fırında pişerken kızarmasın) tüm taban malzemelerini bir kasede karıştıralım ve kalıbımıza döküp yaydıralım.
  • Üzerini bir kaşık ya da bardak ile bastırarak düzleyelim. Tabanı buzdolabında bekletelim.
  • Dolgusu için öncelikle fırını 160 derecede ısıtalım.
  • Bir kapta krem peynir, labne ve kremayı çırpalım.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Karışımı buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine dökelim ve 160 derece fırında pişirelim.
  • Önemli bir noktası fırına bir kapta su koymalısınız ki cheescake pişerken çatlama olmasın.
  • 35 dk gibi bir süre pişmesi için yeterli oluyor.
  • Süre sonunda kek kalıbını salladığınızda cheescake in tamamen pişmemiş olması gerekiyor hafif sallanmalı zaten durdukça sertleşecek.
  • Bir diğer önemli noktası da birazcık fırında dinlenmeli ki çatlama olmasın kalıptan güzelce çıksın bu yüzden fırını kapattıktan sonra 20-25 dk içinde bekletin hemen çıkarmayın.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin ardından da 1 gece buzdolabında üzeri kapalı dinlenmeli.
  • Ertesi gün üzerine benmari usulü erittiğimiz lotus kremasını döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Çıtır Karnabahar Tarifi

 

Çıtır Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 şişe maden suyu
  • 1/2 (yarım) çağ bardağı zeytinyağı
  • Baharatlar( tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, zerdeçal, kırmızıbiber)

    Çıtır Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharları parçalara ayırın.
  • Bir kapta, yumurta, zeytinyağı, mısır unu, baharatlar ve maden suyunu karıştırın.
  • Karnabaharları sosa bulayın, yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.
  • 180 derecede 30 dk pişirin.

Kaşık Pastası Tarifi

 

Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi (2 li olan paket)
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 ml krema

Ganajı için;

  • 80 gram sütlü veya bitterli çikolata
  • 100 ml krema

    Kaşık Pastası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz 1 lt süt 3 yemek kaşığı un yumurta sarısını nişastayı toz şekeri de ekleyip ocakta koyulaşana kadar pişirelim.
  • 10 dk kaynatmamız yeterli olacaktır.
  • Soğuduktan sonra muhallebimiz katılaşırsa süt ekleyerek açabilirsiniz unun faklılığından dolayı değişebilir.
  • Altını kapatıp 15 dk karıştırarak soğutmasını sağlayalım.
  • Soğuyan muhallebimize 100 ml kemamızı ekleyip çırpalım. ( 1 paket kreme 200 ml yarısını muhallebiye yarısınıda ganaj için kullandım😉).
  • Kedi dilini sütle ıslatalım sütün içerisinde bir iki defa çevirmemiz yeterli.
  • Tepsimizin altına ıslattığımız kedi dillerini dizelim.
  • Üzerine yaptığımız muhallenin yarısını döküp yayalım ,onun üzerine muzu sırasıyla dizelim kedi dilini tekrar ıslatıp dizelim.
  • Tekrar muhallebi döküp üzerine yayalım.
  • Diğer taraftan yarım paket kremamızın içerisine çikolatayıda koyup ocakta çikolatalar eriyene kadar karıştıralım(kaynamamasına dikkat edelim).
  • Bir tık soğuduktan sonra pastamızın üzerinde dökelim istediğimiz şekilde süsleyelim .
  • 3 yada 4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz (kaşık pastası olduğu için kaşık kaşık yeniyor bilginiz olsun. Yumuşacık bulut gibi bir pasta deneyeceklere şimdiden kolay gelsin☺️).

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi

 

Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy havuç
  • Küçük bir mor lahananın yarısı
  • 4 dolu kaşık süzme yoğurt
  • 3 kaşık mayonez (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuç ve mor lahanayı rendeleyelim.
  • Ayrı ayrı tavada zeytinyağı ile 5-6 dakika soteleyelim.
  • Ardından soğuması için ayrı ayrı tabaklara alalım.
  • Bir kaba yoğurdu ve mayonezi alalım.
  • Üzerine sarımsağı ekleyip tuzunu atıp çırpalım. Yoğurdumuz hazır.
  • Soğuyan havuç ve mor lahananın üzerine yoğurdumuzdan ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına önce 1 kaşık havuçtan koyalım.
  • Üzerine de mor lahanadan koyalım.
  • Üzerini maydanoz ile süsleyelim.
  • Deneyeceklere kolay gelsin 🤗.

Kakaolu Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 2 çay bardağı un
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kakao (isterseniz üstünü Antep fıstığı veya başka kuruyemişe bulayabilirsiniz)

    Kakaolu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozunu kendi içinde karıştırıyoruz.
  • Bir yoğurma kabına sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Sıvı malzemeleri çırptıktan sonra kakaoyu ilave ediyoruz.
  • Karıştırıp unu ekliyoruz. Yavaş yavaş yoğuruyoruz.
  • Hamur toparlanınca küçük toplar yuvarlayıp isteğe bağlı olarak üzerini kuruyemişe bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • Kurabiyeleri 180 derecede ısınmış fırında 12-14 dakika pişiriyoruz.
  • Kurabiyelere düz bir görüntü vermek istersek fırından çıktıklarında, daha yumuşaklarken üzerlerine su bardağı ile hafif bir baskı uyguluyoruz.
  • Afiyet olsun.

Kaşarlı Ve Kabaklı Muffin Tarifi

 

Kaşarlı Ve Kabaklı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy rendelenmiş kabak
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı kaşar(küp küp kesilmiş)
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz

    Kaşarlı Ve Kabaklı Muffin Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kuru malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz.
  • Islak malzemelerimizi de ayrı bir kapta çırpıyoruz.
  • Islak malzemeleri kuruların üzerine ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  • Karışımı muffın kaplarımıza döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişiriyoruz.

Pideli Köfte Tarifi

 

Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam toz biber

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı su
  • Bir tutam tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Pidesi için;

  • 2 tane tırnak pide

Sunum için;

  • 1 kase yoğurt

    Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftemizi hazırlamakla başlıyoruz.
  • Bunun için uygun bir yoğurma kabına kıyma, galeta unu, karbonat, zeytinyağı, su ve tüm baharatları koyup karıştırıyoruz.
  • 1 adet soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymalı harcımıza ilave edip yoğuruyoruz.
  • Elimizle misket büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz.
  • Bu arada 2 adet tırnak pideyi küp küp doğrayıp uygun bir borcama alıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 5-6 dakika hafifçe kıtırlaşana dek pişiriyoruz.
  • Diğer yanda köftelerimizi çok az bir yağ koyduğumuz tavada kızartmaya başlıyoruz.
  • Ardından salçalı sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Bunun için uygun bir sos tenceresine salça koyup su ile eritiyoruz.
  • Tuzunu da ekleyip kısık ateşte kaynayana dek pişiriyoruz.
  • Pişen salçalı sosu fırından aldığımız pidelerin üzerine döküyoruz.
  • Onun üzerine de kızaran köfteleri sıralıyoruz.
  • Minik bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp onu da köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
  • Tekrar sıcak olan fırına verip 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
  • Fırından aldığımız pideli köfteyi servis tabağına alıyoruz.
  • Yanında dilerseniz yoğurt ile sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🙏🍀.

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı köri

    Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etini jülyen şekilde doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz .
  • Zeytinyağ sarımsak sirke soya sosu ve geri kalan baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp 1-2 saat dinlendiriyoruz daha sonra geniş bir tavaya tavuk etimizi alıp kızartıyoruz ve bir tabağa alıyoruz tavamızı ocağa alıyoruz.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip soğanları piyazlık doğruyoruz ve yağımıza ekleyip kavuruyoruz .
  • Daha sonra sebzeleri jülyen doğrayıp soğanımıza ilave edip çok az tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sebzelerimizi hafif diri bırakıyoruz daha sonra kızartmış olduğumuz tavuk etini ilave edip 3-4 tur karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz servis yapıyoruz.
  • Deneyenlere afiyet olsun.

Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi

 

Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet dikdörtgen milföy hamuru
  • 150 gram irili ufaklı doğranmış fındık
  • 2.5-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu(isteğe göre)
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi Yapılışı

  • 3 dikdörtgen milföy hamurunu yan yana dizip altını üstünü unlayarak merdane yardımıyla enine boyuna açıyoruz.
  • Bu işlemi diğer 3 dikdörtgen milföyümüz için de yapıyoruz.
  • İç harcı için ise rondoda çekilmiş irili ufaklı fındık, toz şeker, akçaağaç şurubu, 1 yumurta, 1 yumurta akı ve tarçını bir kapta karıştırıyoruz.
  • Açtığımız hamurun üzerine karışımı sürüyoruz.
  • Daha sonra diğer hamuru üzerine kapatıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz.
  • Dilimlediğimiz parçaları elimize dolayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30dk pişiriyoruz.
  • Çıtır çubuklar hazırr afiyet olsunn🌸

Brownie Kurabiye (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Brownie Kurabiye (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

    Brownie Kurabiye (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi yapalım. Tencereye su, şeker ve limon suyunu alalım.
  • 6-7 dakika kaynatalım.
  •  Daha sonra bir kabın içine kurabiye için olan bütün malzemeleri alalım.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
  •  Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 arası dakika pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeleri 1-2 dakika ilk sıcaklığı çıksın diye bekleyelim.
  • Kurabiyeleri şerbete batırıp, birkaç kez çevirip servis tabağına alalım.
  • Üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 😋.