7 Şubat 2021 Pazar

Portakallı Islak Browni Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Islak Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  •  150 gr tereyağı veya margarin
  •  1 su bardağı toz şeker
  •  1 adet yumurta
  •  2 yemek kaşığı fındık kreması (bim de olan)
  •  2 yemek kaşığı kakao
  •  1 paket vanilya
  •  Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Islatmak için;

  •  3 adet büyük boy portakal suyu
  •  2 yemek kaşığı şeker
  •  İsteğe bağlı dekor için çikolata

    Portakallı Islak Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce yoğurup sonra kontrollü bir şekilde un ilave edelim yoğuralım.
  • Hamurdan ister ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • İster benim gibi açıp kalıpla kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170° derece  fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Taze sıkılmış portakal suyu ve şekeri karıştırın.
  • Kurabiyeler fırından çıkıp ilk sıcaklığı gidince portakal suyuna batırın ıslatın.
  • İstediğiniz gibi süsleyin afiyetle yiyin.

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için ;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt (piştikten sonra keki ıslatmak için )

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 12 adet minik muz
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 200 ml krema
  • Fındık
  • Toz fıstık
  • Beyaz çikolata

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılıp süt ve yap eklenir bir iki tur çırpılır un kabartma tozu vanilin ve kakao eklenip yağlanan bocama dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Kekin ilk sıcağı çıkınca bir su bardağı süt üzerine gezdirilir.
  • Muhallebisi için gerekli vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve ocakta kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp sıcakken tereyağ ve vanilin eklenir ve karıştırılır.
  • Muhallebinin sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine dökülür.
  • Muhallebi soğuduktan sonra muzlar üzerine fotoğraftaki gibi yerleştirilir.
  • Ganaj için krema ısıtılır ve çikolatalar sıcak kremaya atılarak eritilir.
  • Ilıyan ganaj muzların üzerinden başlanarak pastanın üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
  • Ben muzların üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirdim.
  • Oda ısısına gelen pasta buzdolabına kaldırılır.
  • Servis etmeden önce muzların üzerine toz fıstık ve çekilmiş fındık serptim.
  • Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun :).

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk baget
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 5-6 adet küçük patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 litre su
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • Yarım limonun suyu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Tavuk bagetlerin derisi sıyrılır ve kemikli ayak kısmı biraz alınır.
  • Tavuk göğsü dörde bölünür.
  • Tencereye sıvı yağ̆ alınır ve tavuklar 1-2 dk her iki tarifi mühürlenir.
  • Daha sonra içerisinden alınır.
  • Aynı tencereye yemeklik doğranmış soğan eklenir 1 dk kadar sotelenir.
  • Rendelenmiş 1 adet havuç eklenir az saha sotelenir. Lezzet vermesi için tereyağına eklenir.
  • Dörde bölünmüş havuçlar, ikiye bölünmüş sarımsaklar tencereye alınır. (ben içersine 2 adet bütün soğan da ekledim. ) çok kısa sotelenir.
  • Ardından mühürlenmiş tavuklarda eklenir ve 2 dk kadar pişirilir.
  • Üzerine 1, 5 litre su dökülür, 2 adet defne yaprağı koyulur ve 20-25 dk orta ateşte pişirilir.
  • Sonrasında patates, tuz ve karabiber eklenir.
  • Diğer yandan terbiyesi için limon suyu, un ve su pürüzsüz bir kıvam alana denk çırpılır.
  • Yemeğin suyundan 2 kepçe kadar terbiyesine eklenir ve karıştırılır.
  • Sebzeler kontrol edilir yumuşadığında terbiyesi eklenir ve bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpilir. Afiyet olsun.

Mor Lahana Salatası (Turşu Tadında Harika Bir Lezzet) Tarifi

 

Mor Lahana Salatası (Turşu Tadında Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy mor lahana
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 dolu tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 buçuk limonun suyu (İriydi limonum)

    Mor Lahana Salatası (Turşu Tadında Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Yıkayıp ince ince doğradığımız lahanayı genişce bir kaba alalım.
  • Üzerine limon suyu ve sirkeyi ekleyelim.
  • Kaya tuzunu yarım çay bardağı su ile eritip onu da lahanaya ilave edelim ve bir kaç dakika lahana renk değiştirip yumuşayana dek güzelce ovalım.
  • İstediğimiz rengi alan lahanaları kavanoza dolduralım kabın dibinde kalan suyu üzerlerine paylaştıralım ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldıralım.
  • Tarifte çok tuz kullanmadım damak zevki herkezin farklı oluyor malum bu sebeple tüketeceğiniz kadarını tabağa alıp çok az yağ gezdirip tuzunu sevdiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde uzun süre dayanıyor buzdolabında muhafaza ediyorum turşu tadında mor lahana salatamız hazır her an elimizin altında ☺️Afiyet olsun💜🌹.

Pastane Poğaçası (Pastanedekiler Gibi) Tarifi

 

Pastane Poğaçası (Pastanedekiler Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı ılık su ( 200 ml )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı kadar un ( kontrollü koyun )

İç harcı ı̇çı̇n:

  • Peynir

Üzerı̇ ı̇çı̇n:

  • Ayırdığımız yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı sıvı yağ

    Pastane Poğaçası (Pastanedekiler Gibi) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce bir kaba yumuşak tereyağ, şeker ve tuzu alıp el çırpıcısı ile çırpalım sonrasında içerisine yumurta ve yoğurdu koyup tekrar çırpalım.
  • Çırpıcıyı bırakalım ve 1 su bardağı un koyup azıcık karıştırıp üzerine ılık suyu ve mayayı ilave edip yoğurma işlemine devam edelim.
  • Unu kontrollü koyalım ele yapışmayan yumuşak hamur oluyor ) benim 6 su bardağı aldı ama her un farklı siz kontrollü koyun )
  • Hiç bekletmeden 15-16 adet beze yapalım ( pürüzsüz bir hamur oluyor) her bezeyi benim yaptığım gibi ortasına bastırıp içerisine peyniri koyup peynirinde biraz bastırın sandviç şekline kapatın.
  • Ortasından bastırıp şeklini verip yumurta sarısını sürüp çatalla iz yapalım.
  • Ön mayalanma yapalım, 170 derece fırını 5 dk açıp kapatalım tepsiyi fırına koyup 15 dk mayalanma yapalım .
  • Fırın ayarını 180 e getirip üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fansız fırında pişireceğiz yumuşacık mis gibi kokan poğaçalarınız hazır şimdiden afiyet olsun.

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi

 

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Yarım limon suyu

    Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi  Yapılışı

  • Biberlerin içini çıkartıp yıkayıp fırında közleyip kabuklarını soyuyoruz.
  • Küp küp doğrayıp karıştırma kabına koyuyoruz.
  • Üzerine doğranmış, maydanoz, dereotu, tuz, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı alarak karıştırıyoruz. Afiyet olsun…

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su

    Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pilav tenceresine sıvı yağımızı alalım.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber, kırmızı biberi ilave ederek sebzelerin diriliği gidene kadar kavurmaya başlayalım.
  • Tereyağını da ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Rendelediğimiz domates ya da domates sosunu, domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirelim.
  • Yıkadığımız bulguru da ekleyelim, karıştırarak 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Kavrulan bulgurumuza sıcak suyu ekleyelim ve karıştıralım. Elinizde varsa tavuk suyu ya da et suyu da kullanabilirsiniz.
  • Tenceremizin kapağını kapatalım ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Pilavımızı nazikçe karıştırdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi

 

Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Tartolet hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 paket krem şanti

    Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi Yapılışı

  • Tüm hamur malzemelerini kabımıza alalım.
  • Hamurumuzu yoğuralım tezgâhımızda merdaneyle açalım.
  • Çiçek şeklindeki kalıbımızla kesip haşladığımız muffin tepsisine dizelim.
  • Tabanına çatalla delikler açıp 200°alt üst ayaradaki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye alalım koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
  • Hafif ılındıktan sonra krem santiyi toz şekilde ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Soğuyunca sıkma torbasına alıp soğuyan tartoletlerimizin üzerine sıkalım. Afiyet olsun 🍋.

Firik Pilavı Tarifi

 

Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı firik
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 2 adet orta boy soğan
  • Göz kararı nohut
  • Yarım kaşık salça
  • 14 su bardağı tavuk suyu (haşladığımız tavuğun suyu)
  • Tuz
  • Karabiber

    Firik Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ince ince doğradığımız soğanları kavuralım.
  • Firikle bulguru salçamızı atıp hepsini bir kavuralım.
  • Üzerine tuzumuzu karabiberimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Ardından üzerine tavuk suyumuzu ilave edelim kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve yavaş yavaş pişirelim.
  • 🔑firiği kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim yoksa diri kalır.

Nefis Domates Çorbası (Yaz Domatesi İle) Tarifi

 

Nefis Domates Çorbası (Yaz Domatesi İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • Dondurucudan bir poşet domates
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vegeta
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine :

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Nefis Domates Çorbası (Yaz Domatesi İle) Tarifi Yapılışı

  • Dondurucudan çıkardığımız domatesi yağsız olarak küçük bir tencerede suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Daha sonra süzgece döküp ezerek posasını çıkararak kıyıya alın.
  • Başka bir tencerede üç kaşık sıvı yağda unu kokusu çıkıncaya kadar hafifçe kavurun.
  • Ocağı kısın, unun üzerine domates salçası, posasını çıkardığımız ezilmiş domatesi bir tatlı kaşığı vegeta, damak tadınıza göre tuzunu ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
  • Birazda salçasıyla kavurup üzerine tavuk suyunu ilave edin ve sürekli karıştırarak çorba koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Çorba piştikten sonra servis yapacağınız zaman üzerine damak tadınıza göre çiçek kekik veya kuru kekik, rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis yapın.
  • Afiyetler olsun.

Portakallı Kek Tarifi

 

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

    Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  • 4 yumurta ve şekeri 15 dakika mikser ile çevire çevire karıştırıyoruz .
  • Beyazlaşan kıvama yağı ilave edip bir dakika karıştırıp diğer malzemeyi ekleyip yağlanmış kalıba döküyoruz .
  • 165 derece soğuk fırına atıyoruz .
  • Kabarmaya başlayınca 150 dereceye düşürüp içini çekene kadar pişiriyoruz.

Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

 

Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

İçi için;

  • Yarım paket burçak bisküvi

Üzeri için;

  • Hazır frambuaz sos veya 1 paket çikolata sos süt ile pişirip kullanabilirsiniz

    Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Uygun tencereye süt, irmik, hindistan cevizi, şeker ve vanilyayı alıp karıştıralım ve ocağa alıp kıvam alana dek pişirelim.
  • Göz göz olunca ocaktan alalım.
  • Kalıbı su ile ıslatıp suyunu dökelim ve tatlımızı kalıba yayalım.
  • Ardından yarım paket burçak bisküvileri ufak parçalara ayırıp tatlının üzerine bastıralım.
  • Tatlı oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğuyunca kalıptan servis tabağına ters çevirelim.
  • Üzeri için ben hazır frambuaz sos kullandım siz dilerseniz 1 paket hazır çikolata sosunu arkasında yazan tarife göre pişirip onu da dökebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹.