12 Şubat 2021 Cuma

Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi

 

Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz )
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İçi için ;

  • Peynir veya zeytin

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Pastane Poğaçası (Hamuru Akşamdan) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yoğurma kabına ılık süt, suyu, mayayı ve şekeri alalım karıştıralım üstünü 5 dk örtelim maya kabarsın.
  • Daha sonra kalan tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Ve üzerini strecleyip buzdolabına koyalım. (yatmadan önce yoğurup koyun ).
  • Sabah ilk iş uyandığınızda hamuru dolaptan alın ve fırını ısıtıp kapatıp 15 dakika hamuru oda sıcaklığına getirelim.
  • Hamuru bezelere ayıralım. Ve parmağımızla ortasına çukur oluŞturup iç harcımızdan koyalım. Dudak şeklinde kapatalım. Ve dudak şeklini bozmayacak şekilde avuç içimizle ortasına bastıralım ve tepsiye dizelim.
  • Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizikler atalım.
  • Fırında 15 dakika tepside mayalanmaya bırakalım.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun ❤️.

Izgara Tadında Köfte Tarifi

 

Izgara Tadında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber

    Izgara Tadında Köfte Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına kıymayı, yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanozu, galeta ununu, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, karbonatı, salçayı ve karabiberi alarak yoğuralım.
  • Daha sonra üzerini streç ile kapatıp birkaç saat dinlendirelim.
  • Dinlenen köftemizi şekillendirelim.
  • Kızgın tavaya biraz sıvı yağ döküp kızartalım. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ❤️.

Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tarifi



Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • 300 gram garnitür
  • 150 gram konserve mısır
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5 adet salatalık turşusu
  • 2 adet yeşil soğan
  • 5 dilim havuç turşusu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 5 dal dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz.

    Parmak Yedirten Yoğurtlu Kısır Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba bulguru aldım üzerine kaynar suyu döktüm.
  • 5 dakika üzeri kapalı şekilde dinlendirdim.
  • Soğanı, turşuları ve kırmızı biberi doğradım.
  • Mısır ve garnitürü yıkadım.
  • Hepsini bulgurun üzerine aldım.
  • İnce doğranmış dereotu, rendelenmiş satımsak, hardal ve tuzu da ilave ettim.
  • Son olarak yoğurduda ilave ederek karıştırdım.
  • Eğer çok kuru gelirse biraz daha yoğurt ilave yapa bilirsiniz.
  • Salatayı kaselere bölerek servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Enfes Norveç Somonu (Özel Marinasyonuyla) Tarifi

 

Fırında Enfes Norveç Somonu (Özel Marinasyonuyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 parça Norveç somonu
  • 1 tane limon
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı top kekik
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş ince dilimlenmiş sarımsak
  • 4 tane patates
  • 2 tane kuru soğan

    Fırında Enfes Norveç Somonu (Özel Marinasyonuyla) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle marinasyonumuz için olan malzemeleri karıştırarak hazır ediyoruz.
  • Balıklarımızı önlü arkalı olarak her yerine gelecek şekilde marineliyoruz.
  • Kalan sosu da üzerine ekleyerek en az 1 saat dinlendiriyoruz.
  • 2 saat dinlenmesi idealdir.
  • Patateslerimizi ve soğanlarımızı çok ince olmayacak şekilde dilimleyerek fırın kağıdı serili tepsimize diziyoruz.
  • Balıklarımızı da üzerlerine yerleştiriyoruz.
  • Kalan sosu da üzerinden gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü olarak pişiriyoruz.
  • Kurumaması için üzerini fazla kızartmıyoruz.
  • Pişen balığımızı servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun😍.

Cezerye Tarifi

 

Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket rondodan çekilmiş bisküvi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
  • Hindistan cevizi

    Cezerye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle rendelenmiş havucu ve şekeri bir tencereye alarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Pişen havuçları soğumaya bırakalım.
  • Havuçlar soğuyunca üzerine rondodan geçirdiğimiz petibör bisküviyi ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra yuvarlayıp hindistan cevizime bulayalım.
  • Biraz dinlendikten sonra servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️.

Limon Aromalı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Limon Aromalı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu+suyu
  • 2.5 su bardağı un

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

    Limon Aromalı Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarin, tereyağ olmadan sıvı yağ ile kıyır kıyır çatlak kurabiye.
  • Öncelikle limonun kabuğunu rendeleyip üzerine suyunu sıkıyoruz iki yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra derin bir kaba yumurta kırıyoruz kokusu olmasın diye üzerine vanilya ekliyoruz çırpıyoruz .
  • Sonra pudra şekerini ekliyoruz çırpıyoruz.
  • Daha sonra yağını ekliyoruz ardından da limon karışımını ekliyoruz çırpıyoruz.
  • Bir çay kaşığı da zerdeçal kullandım.
  • Ardından unu ve kabartma tozunu ilâve ediyoruz yavaş yavaş ister spatula ile isterseniz elinizle yoğurma yapabilirsiniz.
  • Harcımız ele yapışan bir hamur olacak yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp şekil verip pudra şekerine bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz. 180°de kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Limon aroması fazla olsun derseniz iki limon kabuğu ve rendesi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ayvalık Tost Tarifi

 

Ayvalık Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet sosis
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • 3 dilim ayvalık tost ekmeği
  • Salatalık turşusu
  • Ketçap
  • Mayonez

    Ayvalık Tost Tarifi Yapılışı

  • Sosis ve sucuk jülyen şeklinde doğranır.
  • Tavada sotelenir.
  • Ayvalık tost ekmeği ikiye kesilir bir parçasına ketçap bir parçasına mayonez sürülür.(evde mayonez olmadığı için iki parçaya da ketçap sürdüm).
  • Salatalık turşusu da jülyen şeklinde doğranır.
  • İlk olarak turşu koyulur üzerine sırasıyla sucuk, kaşar ve sosis eklenir ve kapatılır.
  • Tost makinasına alınır biraz kızarınca tereyağ sürülür.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi

 

Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane tost ekmek veya arzuya göre başka ekmek çeşidi(küp küp doğranacak)

Tavuklu karışım için:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 ortaboy kuru soğan (küp küp doğranacak)
  • 1-2 diş sarımsak (ezilecek)
  • 1 tavuk göğüsü (küp küp doğranacak)
  • 250 gram mantar (ince veya küp küp doğranacak)
  • 1 1/2 (yarım) – 2 çay bardağı (büyük boy) sıvı krema
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuzunuzu soya sosuna göre dengeleyin
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzerine serpmek için:

  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri (1 çay bardağı)

Borcam ölçüsü küçük/ortaboy

Bayat Ekmek Yatağında Kremalı Mantar Ve Tavuk (Fırında) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce küp küp doğradığınız ekmekleri borcama koyup ve borcamı da önceden ısıttığımız 200 derece fırına verin. Tam kızarana kadar.
  2. Arada ekmekleri çevirip/karıştırıp tekrar fırın kapağını kapatın.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve soğanınızıda katıp kavurun.
  4. Şimdi sarımsağınızıda katip biraz kavurun.
  5. Ardından tavuk göğsünüze katıp iyice soteleyin/kavurun.
  6. Rengi değiştiğinde mantarlarınızıda katip karıştırın ve tavanın üzerini kapağıyla kapatın.
  7. Mantarların suyunu çekmesine izin verin.
  8. Bu aşamadan sonra kapağı alın tavadan ve iyice karıştırın harcımızı.
  9. Soya sosunu dokun ve karıştırın şimdi tüm diğer kalan malzemeleride katıp karıştırın.
  10. Harcımızı ekmekli borcamın üzerine heryere gelecek şekilde yayın ve peynirimizide harcımızın üzerine serpin.
  11. Tekrar fırına verin.
  12. Yaklaşık 13-15 dakika fırında pişsin yemeğimiz. Üzeri kızarana kadar. Servise hazır.
    Not:Patlıcanda güzel gider bu yemeğe.

Apple Pie Tarifi

 

Apple Pie Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 100 gram tereyağı
  • 40 gram süt (1/4 (çeyrek) çay bardağı)
  • 40 gram sıvı yağ (1/4 (çeyrek) çay bardağı)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un

İç harcı ı̇çı̇n;

  • 4 adet elma
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 kase ceviz içi
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

    Apple Pie Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim üstü kapalı şekilde dolapta 15 dk bekletelim.
  • Bu arada iç harcımızı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Küçük bir tavada yaklaşık 5 6 dk şeker ile elmaları kavuralım.
  • Ocaktan alıp tarçını ceviz içini ekleyip kenarda soğumaya bırakalım.
  • Hamuru dolaptan çıkaralım.
  • Yarısından fazlasını tabanını tereyağ ile yağladığımız orta boy tart kalıbının tabanına yayalım.
  • Elimizle bastırarak her yerinin kalıba yapışmasını sağlayalım.
  • Üzerine elma harcımızın tamamını yerleştirelim kalan hamurla da üzerine dilediğimiz şekilleri yapalım.
  • 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin fırından çıkarınca servis tabağımıza alıp ılımasını bekleyelim.
  • Ilıyınca isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Afı̇yet olsun.

    📌Tart pişince kabından çıkarmadan soğumasını bekleyip daha sonradan servis tabağına alın aksi taktirde dağılabilir.

    📌Tartınızın kalın olmasını isterseniz ölçüyü 2 kat uygulayabilirsiniz.

Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi

 

Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 15 adet mantar
  • 200ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım paket penne makarna

Makarnayı haşlamak için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaynar su

    Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak makarnamızı haşlayacağımız tenceremize suyu alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladığında zeytinyağı ve tuzu ilave edelim.
  • Ardından makarnamızı da ekleyerek karıştıralım ve 8-10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada siz makarna paketinizin arkasında yazan süreye göre haşlayabilirsiniz.
  • Ocağa aldığımız ayrı bir tencere içerisine zeytinyağımızı alalım.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
  • Kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsümüzü de ekleyelim ve tavuklarımız suyunu salana kadar kavuralım.
  • Dilimlediğimiz mantarları da ekleyerek mantar ve tavuklar suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Mantar ve tavuklarımız suyunu çektikten sonra kremamızı ekleyelim, 3-4 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim. Burada kremanın kaynayıp yoğunlaşması gerekiyor.
  • Daha sonra üzerine kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek 1-2 dakika daha pişirelim. Dilerseniz fesleğende kullanabilirsiniz.
  • Suyunu süzdüğümüz makarnalarımızı da üzerine ekleyelim ve güzelce karıştırarak ocağımızı kapatalım.
  • Kremalı tavuklu mantarlı makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet çeri domates

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

    Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları iri iri doğrayıp kızartıyoruz.
  • Etleri haşlıyoruz.
  • Borcama önce patlıcanları ekliyoruz.
  • Sonra biberleri kızartıp patlıcanların üzerine ekliyoruz.
  • Haşlanan etleri ekliyoruz.
  • En üste doğradığımız çeri domatesleri ekliyoruz.
  • 2 su bardağı suya salçayı ve baharatları ekleyip kaynatıp sosu hazırlıyoruz.
  • Borcama hazırladığımız sosu döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dakika arası pişiriyoruz.

Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un

Arası için;

  • Kaşar Peyniri

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, yoğurt, tuz, şeker ve instant mayayı alarak tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim.  Hamurumuz istediğimiz kıvama gelip toparlandığında üzerini streçleyerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.
  • Hamurumuzu tezgah üzerine alarak toparlayalım ve 10 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız parçaları elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerden bir tanesini alıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına kaşar peyniri koyalım ve uç kısımlarını ortada birleştirerek kapatalım ve ters çevirelim. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Ardından bıçak ile çizikler atalım.
  • Poğaçalarımızı  180°C ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 30 dakika boyunca pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.