13 Şubat 2021 Cumartesi

Bulgur Cips (En Sağlıklısından) Tarifi

 

Bulgur Cips (En Sağlıklısından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tavuk göğüs
  • 1 su bardağı bulgur (kırık)
  • 1 çay bardağı su
  • 1’ er çay kaşığı dolusu karabiber, kekik, nane
  • 1 ‘er tatlı kaşığı tuz, reyhan

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Bulgur Cips (En Sağlıklısından) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuk göğüslerini küçük doğrayalım.Robotun içine alalım .
  • Ardından bulguru ve suyu ilave edelim içine ve robotta 3 dakika kadar hepsinin parçalanmasını sağlayalım.
  • İyice birbirine karışan malzemeyi bir kabının içine alalım bütün baharatları ekleyip yoğuralım.
  • Arkadaşlar ben tezgaha streç film serdim daha kolay oluyor.
  • Birer parça ceviz büyüklüğünde toplar alarak elimizin avcunu ıslatarak şekil veriyoruz .
  • İnce bir şekil verirsek daha çıtır olur ama ben çıtır sevmiyorum derseniz birazcık kalın tutmakta da fayda var o buna siz karar verin.
  • Ardından tavaya sıvı yağını kızgın ateşe alıyoruz ve teker teker arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Çocuklar çok sevecektir emin olun hem sağlıklı hem de aburcubur tarzı bir yiyecek olduğu için içiniz sinesine yedirebilirsiniz hadi hanımlar mutfağa çocukları sevindirelim kolay gelsin💕.

Lahana Kavurması Tarifi

 

Lahana Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram beyaz lahana
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon (çay kaşığının ucuyla)
  • Yarım çay bardağı sıcak su (gerekirse)

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt( koyu tarafından)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 dal kıyılmış maydanoz

    Lahana Kavurması Tarifi Yapılışı

  • Soğanları yağda soteleyelim üzerine küçük küçük doğradığımız sarımsak ve kapya biberi ekleyelim 1 dakika daha kavuralım.
  • İnce ince doğradığımız lahanaları da ilave edip sotelemeye devam edelim.
  • Salçasını, baharatlarını ve tuzunu da koyup iyice yumuşayıp suyunu salınca ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip piştiğinden eminsek altını kapatalım şayet tam pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyip iyice pişirelim.
  • Piştikten sonra kapağını açıp soğumaya bırakalım.
  • Tabağımıza alalım üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu yeterince dökelim.
  • Üzerine de maydanoz gezdirelim. Servise hazır. Afiyet olsun 🤗.

Fırında Tavuk Patates Tarifi

 

Fırında Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 5 tane patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı karabiber (bir çay kaşığı patateslere)
  • 3 çay kaşığı tuz (bir çay kaşığı patateslere
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber (bir çay kaşığı patateslere)
  • 2 çay kaşığı kaşığı köri (bir çay kaşığı patateslere)
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Fırında Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

  • Tavuk kanatlarını ortadan ayırın üzerlerine bıçak ike kesikler yapın bir kaseye koyun.
  • Tavukların üzerine iki diş sarımsak rendeleyin.
  • Tuz(kendinize göre ekleyin).1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı köri, salça, su ekleyip tavukları elinizle güzelce karıştırın sos her tarafına gelsin.
  • Borcama dizin tavukları.
  • Patatesleride uzun uzun kesip yıkayın suyunu süzün.
  • Üzerine tuz, köri, karabiber, kırmızı biber ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tepsiye dizin patatesleri.
  • Patates ve tavukların üzerine sıvı yağ dökün gelişi güzel.
  • Fırın kağıdını yıkayıp sıkın tavuk ve patateslerin üzerini kapatın.
  • 220 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • 30- 35 dakika yeterli pişmeleri için.

Krep Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Tatlı bir hamur yapmak isterseniz:
  • 1 vanilin ekleyin

    Krep Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurtaları bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından sütü, şekeri ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • En son unu ve sıvı yağ ilave edip son bir kez karıştırıyoruz.
  • Yapışmaz bir (krep) tavaya biraz sıvı yağ damlatıp bir mutfak havlusu ile her yerine yağlıyoruz.
  • Hamur harcından bir kepçe kadar tavaya döküp tavayı döndürerek her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlıyoruz.
  • Göz göz olduğunda krepi çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.
  • Pişen krepleri üst üste bir tabağa alıyoruz. Dilerseniz piştikten sonra her yerini tereyağ ile yağlayabilirsiniz. Lezzet katıyor.
  • Afiyet olsun 🤤.

Efsun Tatlısı Tarifi

 

Efsun Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

250 ml su bardağı ölçümüz

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 2 buçuk su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Efsun Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce sütün içine kabartma tozunu döküp karıştıralım köpürecektir kenara alalım.
  • Daha sonra sıvı yağını bir tencere de kızdıralım ,içine bi tahta kaşık daldırınca kaşığın değdiği yerlerden kabarcıklar çıkıyorsa iyice kızmış demektir .
  • Hemen 2 su bardağı unu bir cam yada çelik yoğurma kabına alalım sıvı yağını içine döküp hızlıca karıştıralım .
  • Sonra sütlü kabartma tozunu ilave edelim .
  • Geride kalan yarım su bardağı unu da katıp yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp petek şeklinde olan silikon nihalemizde elimizle açalım arzu ederseniz ceviz koyup kapatabilirsiniz.
  • Önceden ısınmış 170 derecede fırında 40 dk pişirelim tabi bu süre fırından fırına değişir kontrol edelim.
  • Şerbeti tatlıdan önce kaynatalım soğusun.
  • Fırından çıkan 5 dk dinlenen tatlımıza şerbetini dökelim .
  • Şerbeti çekme işlemi biraz uzun sürüyor 2 saatte tam kıvama geliyor 🙈Ona göre yapın misafir geleceği zaman.Ama sonra yemesi gerçekten çok güzel kıyır kıyır şimdiden afiyet olsun🥰.

Kwark Pastası Tarifi

 

Kwark Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  • Not ;benim çay bardağı büyük boy resimde görüntü mevcut

Kreması için;

  • 500 gr kwark Türkiye dekiler için sek yoğurt
  • 2 kuru krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri

Üzeri için ;

  • Konserve şeftali

    Kwark Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurtaları şeker sıvı yağı iyice çırpıyoruz.
  • Daha sonra vanilya şekerini ilave ederek 1 -2 dakika daha çırpıp un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Yağlanmış kalıbımıza döküyoruz .
  • 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  • Kremasında kwark be kremayı çırpma kabına alıyoruz .
  • Şekerini ve vanilya şekerini ilave edip ilk önce düşük ayarda daha sonra yüksek ayarda 1- 2 dk çırpıyoruz.
  • Kekimiz soğuyana kadar buz dolabında bekletiyoruz kremamızı.
  • Soğumuş olan kekin üzerine döküp her yerine güzelce yayalım.
  • İnce ince dilimlenmiş olan şeftalileri üzerine dizelim.
  • Bir gece bekletelim buz dolabında ertesi gün servis edelim çok hafif bir pasta afiyet olsun.

Portakallı İrmikli Pasta Tarifi

 

Portakallı İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Portakal sosu için;

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

    Portakallı İrmikli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bir tencereye süt, şeker ve irmiği koyun ocağa alın karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin .
  • Ocaktan alın vanilya ve tereyağı ilave edin karıştırın .
  • Islatılmış tart kalıbına dökün bir gece buzdolabında bekletin.
  • Kalıbı servis yapacağınız tabağa ters çevirip çıkarın.
  • Diğer taraftan uygun bir tencereye portakal suyu şeker ve nişastayı koyun .
  • Ocağa alın karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşınca ocaktan alın irmik tatlısının üzerine dökün.
  • 3 saat buzdolabında bekletin servise hazır afiyet olsun 👌.

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi

 

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi Yapılışı:Bu salata tarifim turşu tadında harika bir lezzet oluyor. Diri diri mor lahana salatasını sevmeyen kişiler bile severek tüketeceklerdir.

    Sanki turşusu kurulmuş lahana salatası gibi oluyor. 10 dakikada turşu tadında salatamız hazır.
    Dürüm kebap, et, köfte ve diğer yemeklerin yanında güzel bir salata tarifi.
    Deneyecek olanlara afiyet olsun inşallah.

    1. Önce mor lahanayı ince şekilde kıyalım ve uygun bir kaba alalım.
    2. Tuz ve sirke ile ova ova lahananın diriliğini kaybedelim.
    3. (püf noktası tuz ve sirke ile ovmak) Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave edelim.
    4. Salatamızı güzel bir şekilde karıştıralım ve servis tabağına alalım.
    5. 10 dakikada salatamız servise hazır. :)

Ayran Tarifi

 

Ayran Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 bardak soğuk su
  • 1 çay kaşığı Tuz

    Ayran Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Eğer varsa ev yoğurdu yoksa hazır yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Ardından üzerine su hariç diğer malzemelerimizi ekleyelim. Blender ile homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Suyu ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edelim. Eğer ayranınızın daha koyu ve akışkan olmasını istiyorsanız soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Nefis bir ayran oluyor. Dilerseniz üzerine bir tutam kuru nane serpebilirsiniz ya da taze nane eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Ben bu ölçülerle 4  bardak ayran elde ettim. Siz oranları kişi sayınıza göre arttırarak ayarlayabilirsiniz.

Her Gün Yapmak İsteyeceğiniz Kremalı Tadında Enfes Ispanak Çorbası Tarifi

 

Her Gün Yapmak İsteyeceğiniz Kremalı Tadında Enfes Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ ıspanak yaklaşık 250-350 gr
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Servis için kaşar peynir rendesi

    Her Gün Yapmak İsteyeceğiniz Kremalı Tadında Enfes Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ıspanağın yaprak kısımlarını güzelce yıkayalım.
  • Resimde gösterdiğim gibi keselim küp küp.
  • Bir derin tencereye zeytinyağı ilave edip yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edelim.
  • Soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Sonradan doğranmış ıspanakları ilave edelim 1-2 çevirelim ve un katalım.
  • Un ile de 1-2 çevirip 1, 5 su bardağı süt, tuz ve 4 su bardağı soğuk süt ilave edelim(dilerseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz), sürekli karıştırarak kaynayınca 10 dk daha pişirelim.
  • Ayrı kasede yumurta sarısını ve limon suyu karıştıralım, çorbanın üzerinden bir kepçe ilave edelim ve hızlı çırpalım çatalla, ve yavaş yavaş çorbanın içine dökelim bu arada çorbayı sürekli karıştırarak.
  • 2 dk daha pişsin sonra kapatalım ocağı.
  • Ayrı tavada tereyağını eritip pul biber kızdıralım ve çorbanın üzerine gezdirelim.
  • Sıcak servis edilir içine rendelenmiş kaşar peyniri tavsiye edilir. Eminim tadına bayılacaksınız.

Kıymalı Mini Pide Tarifi

 

Kıymalı Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık su

Kıymalı Harç İçin;

  • 500g kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Kenarlarına sürmek için;

  • Tereyağı

    Kıymalı Mini Pide Tarifi Yapılışı

  • Pidemizin hamuru için yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz şeklinde çukurlaştıralım.
  • Açtığımız çukurun içerisine instant mayamızı, tuzu, şekeri ve suyu dökelim.
  • Kenarlarından unu alarak elimizle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olması gerekmekte.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streç film ile kapatalım ve üzerine temiz bir bez de örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuz mayalanırken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına aldığımız kıymamızın üzerine, doğradığımız yeşil ve kırmızı biberi, soğanı, biber salçasını, domates salçasını, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberi, tuzu ve sıvı yağı ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
  • Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, unladığımız tezgaha alalım. Havasının çıkması için bir kaç kez daha yoğuralım.
  • Ardından hamurumuzu 2 eşit parçaya, o parçaları da 8 eşit parçaya bölerek beze haline getirelim. Toplamda 16 adet beze elde etmiş olduk.
  • Bezelerimizi tek tek tezgaha alalım ve üzerine elimizle biraz bastırdıktan sonra merdane yardımı ile uzunlamasına olacak şekilde açalım. Tüm bezelerimizi bu şekilde açalım ve pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsimize alalım. Bir tepsiye 6 ya da 8 adet sığıyor. Bu yüzden bunların iç harcını koyarak pişmeye bırakalım bizde o sırada kalanları hazırlayalım.
  • Açtığımız pidelerin ortasına, kenarlarında biraz boşluk kalacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim, Kenar kısımlar iç harcın üzerine gelecek şekilde katlayalım. Uçlarının açılmaması için üst üste getirerek bastıralım.
  • Hazırladığımız pidelerimizin kenarların çırptığımız yumurta sarısından sürelim.
  • Fırına girmeye hazır pidelerimizi 190°C fırında güzelce kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Bu sırada bizde aynı adımları uygulayarak diğer diğer tepsimizi hazırlayalım.
  • Fırından çıkan pidelerimizin kenarlarına tereyağı sürüp bir bez ile kapatarak yumuşamalarını sağlayalım. Kıymalı mini pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Makaron Kek (Woopie Pie) Tarifi

 

Makaron Kek (Woopie Pie) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 100 ve eritilmiş tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt ( 50ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao (40 gram )
  • 9 yemek kaşığı un (180 gram )
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Makaron Kek (Woopie Pie) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak oda ısısındaki yumurta ve şekeri köpürtelim.
  • Krema kıvamına gelene dek mikserle çırpalım.
  • Ardından erimiş haldeki (ılık) tereyağ ve sütü ekleyelim. Karıştıralım.
  • Kakao un ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edelim. Katı kısım malzemeleri eklerken köpüğü sündürmemek için spatula ile karıştıralım.
  • Kek harcımızı sıkma torbasına ya da bır buzdolabı poşetine koyalım.
  • Ucunu delelim poşet kullanacaksak.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye 36 adet olacak şekilde sıkalım.
  • Yaklaşık olarak cevız büyüklüğünde.
  • Üstlerine kaşığı yağa batırarak bastıralım hafifçe yayılsın.
  • 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.Yumuşak olacak aman sertleşmesin.
  • Arasına isterseniz krem şanti, isterseniz krem çikolata sürebilirsiniz. Ben bir poşet krem şantiyesi üzerinde yazan şekilde hazırlayarak sürdüm.Afiyet olsun