Malzemeler
- 750 gram kadar kuşbaşı kuzu eti (but)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet büyük boy domates (küp küp doğranmış)
- 350 gram kadar haşlanmış nohut
- 80 gram turnayemiş
- 40 gramı pecan
- 40 gram file badem
- 1 tatlı kaşığı kişniş
Ras el hanout karışımı için
- Maldon deniz tuzu
- Taze karabiber
Birer çay kaşığı kimyon, tarçın, zencefil, paprika, toz kakule, yenibahar, kişniş, muskat ve zerdeçal
Hazırlanışı
Yemeğimizi yapmak için özel baharatımızı hazırlamakla işe başlayalım. Teflon bir tavaya ras el hanout için gerekli tüm baharatları alalım ve düşük sıcaklıkta biraz ısıtalım. Böylece baharatlar daha keskin bir aromaya sahip olacak.
Kuş başı doğranmış kuzu etini derin bir kaba alalım ve elde ettiğimiz baharat karışımı ile karıştıralım. Yemeğin daha lezzetli olması için bu şekilde ne kadar uzun süre marine olursa o kadar iyi. Mümkünse eti bu şekilde bir gece bekletelim.
Tencereye bolca sıvı yağ koyalım ve marine olmuş etimizi tencerede güzelce pişirelim. Etler yumuşayınca tencereden alalım ve ince ince doğranmış soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavuralım. Soğanlar pebleşince eti tekrar tencereye alalım. Haşlanmış nohut ve küp küp doğranmış domatesi de ilave edip 1 litre kadar et suyu koyalım ve pişmeye bırakalım.
Et yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Yemeğimizin biraz suyu olması gerekiyor, bunu kontrol ederek pişirelim. Et iyice pişince turna yemişlerini ekleyip 15 dakika daha pişirelim. Suyu yetersiz ise biraz daha et suyu ilave edebiliriz. Ocaktan aldığımız yemeğe taze kişniş, kavrulmuş pican ve file bademi ekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.