15 Şubat 2021 Pazartesi

Sarımsak Turşusu Tarifi

 

Sarımsak Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Su (aldığı kadar)

Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsakların tepesini kesin fakat kabuklarını soymayın.
  • Bir kabın içerisine su doldurun ve sarımsakları içerisine yerleştirin.
  • Sarımsakları suyun içerisinde 1 gece bekletin. Bu esnada kaptaki suyu 2 kez değiştirin.
  • Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin.
  • Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün.
  • Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın.
  • Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin.
  • Bu sürenin sonunda sarımsak turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Sarımsak Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sarımsakları dişlerine ayırmadan bütün halde kavanoza yerleştirin.
  • Kavanozu sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Sarımsakları kavanozun içerisine mümkün olduğunda sıkı bir şekilde yerleştirin.
  • Kavanozu serin bir yerde bekletirken, kapağını açmayın.

Muzlu Cupcake Tarifi

 

Muzlu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 adet olgun muz (ezilmiş)

Muzlu Cupcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 180 derece ayarlayın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tuzu, yani bütün kuru malzemeleri, bir kabın içerisine eleyerek alın.
  • Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak kaşıkla çırpın.
  • Muzları çatal yardımıyla ezdikten sonra şekerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Erimiş tereyağını da ekleyerek malzemeleri karıştırın.
  • Ardından kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Cupcake kalıplarının içerisine yağlı kağıt yerleştirin veya kenarlarını hafifçe yağlayın.
  • Hazırladığınız harcı, kalıpların 2/3'ünü dolduracak şekilde dökün.
  • Harcın en üst kısmına dilimlenmiş muz ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Muzlu Cupcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifi hazırlarken mikser kullanmayın. Mikser, harcın kıvamını bozacaktır. Bu yüzden karıştırma işlemini kaşık yardımıyla yapın.
  • Cupcake kalıplarını yağlayarak pişen kekin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Harcı kalıplara dökerken mutlaka boşluk bırakın. Kek piştikçe kabarır.
  • Dilerseniz, pişirme işleminden sonra krem şanti ile süsleyebilirsiniz.

Fırında Balık Tarifi

 

Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet levrek, çipura veya mercan (mevsime göre)
  • 4 adet defne yaprağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 10-15 dilim limon

Fırında Balık Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle varsa balıkların pullarını bıçağın tersiyle alın ve balıkları güzelce temizleyerek suyunu süzün.
  • Balıkların iki tarafına da 2-3 adet çizik atın.
  • Bir kasenin içerisine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Kaseniz genişse balıkları bu karışıma batırın. Geniş değilse, fırça yardımıyla balıkların iki tarafına da karışımdan sürün.
  • Soğan ve limonu ince ince dilimleyin. Balıkların üzerine açtığınız çiziklere soğan, limon dilimi ve defne yaprağı yerleştirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tepsinin tabanına limon dilimi ve soğanları yerleştirin.
  • Daha sonra hazırladığınız balıkları da tepsiye aralıklı olacak şekilde yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 40 dakika pişirin.
  • Ardından fırını 250 dereceye yükseltin ve 10 dakika daha pişirin.
  • Pişen balıkları salata ve sebze eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bezdirme Tarifi

 

Bezdirme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 500 gr. yağlı kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı kaynar su (bulguru ıslatmak için)
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon 

Bezdirme Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulguru bir tepsiye koyun ve üzerine kaynar su ekleyin. Tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatarak bulgurun şişmesini bekleyin.
  • 15 dakika bekledikten sonra bulgurun üzerine kıyma, soğan, maydanoz, salça, ince kıyılmış sarımsak ve baharatları ekleyerek yoğurun.
  • Lezzetini arttırmak için isteğe göre 1 tatlı kaşığı sirke de ilave edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız harcı 10-15 dakika kadar yoğurun. Ne kadar çok yoğurursanız köftenin lezzeti o kadar fazla olacaktır.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak köfte şekli verin ve elinizle hafifçe bastırın.
  • Köfteleri fırın tepsisine dizin. Aralarına isteğe göre dilimlenmiş patates ve biber de ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında köftelerin üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Eğer fırın yerine yağda kızartmak istiyorsanız; Tavanın içerisine sıvıyağ dökün ve ısıtın.
  • Isınan yağın içerisine köfteleri tek tek atarak arkalı önlü kızartın.
  • Kızartma işleminin ardından köfteleri yağlı kağıtta bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.
  • Pişen bezdirmeleri, pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Biberli Biscuit Ekmeği Tarifi

 

Biberli Biscuit Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı un (150 g)
  • 1 çay bardağı yarım yağlı kaşar peynir (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Biberli Biscuit Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta süt, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve karabiberi iyice karıştıralım.
  • Un ve rendelenmiş kaşarı da ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. (Elle yoğurmayın)
  • İnce ince kesilen kapya biber ve mısırı da ekleyip yoğuralım. (Yoğurma işlemi spatula yardımıyla olsun)
  • Hamuru rastgele toplayıp merdane yardımıyla kalınca açalım, hamuru katlayıp tekrar açalım.
  • Bu işlemi birkaç kez yaptıktan sonra tekrar kalınca açtığımız hamura ya kurabiye kalıbı ya da bir bardak yardımıyla şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizelim.
  • 200 derece 15 dk pişirelim. Afiyet olsun♥️

14 Şubat Pastası Tarifi

 

14 Şubat Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1/2 sana yağ
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1 /3 maya
  • 2.3 su bardak ta un
  • Yarım paket damla sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı arzunuza göre vişne meyve suyu

Üzerine:

  • Biraz tarçın
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • Biraz sütlü damla çikolata
  • Tabağınıza domates kabuğunu kullanarak gül yapabilirsiniz 

14 Şubat Pastası Nasıl Yapılır?

  • Önce yumurta vanilya maya şeker bir kaba konarak iyice ne karıştırılıyor.
  • Üzerine bir kuplu tabakta eritilmiş sana yağın içine damla çikolatalar atılıp iyice karıştırılıp eritilir.
  • Yumurtalı karışımından içine döküp karıştırdıktan sonra unu ilave edip fırına atıp 15 dk yağlı kağıttan alıp avucunuzun içine alıp iyice pişen hamuru top top hale getirip borcumuz koyun.
  • Üzerine ayrı kapta pişmiş olan sütlü muhallebiyi koyup ortalarını parmakla oyun iyice.
  • Sonra da üzerine vişne suyunu döküp bir 2 dk.  bekledikten sonra fazlasını dökün bir kaba.
  • Üzerlerine Hindistan cevizi tarçın sütlü damla çikolataları ekleyin. Afiyet olsun.

Mantarlı Salçalı Tavuklu Sulu Yemek Tarifi

 

Mantarlı Salçalı Tavuklu Sulu Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 liralık alınmış mantar
  • 1 paket 3 tavuk bonfile
  • 3 baş domates
  • 6-7 adet bol sivri biber
  • 5 baş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça

Mantarlı Salçalı Tavuklu Sulu Yemek Nasıl Yapılır?

  • 2 tavuk göğsünü haşlayın az suda.
  • Haşlanan göğüsleri tahtada kalınca kesin.
  • Tavuğun haşlanmış suyuna kırmızı biber tuz atıp doğranmış tavukların ilave edip kaynatın.
  • 1 yemek kaşığı salçayı önceden tavuğun haşlanmış suyuna eklemeyi unutmayın.
  • Sonra domatesleri biberleri sarımsaklı ve iri mantarları ilave edip yemeğinizi pişirin. Afiyetle yiyin.

Karışık Pizza Tarifi

 

Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 20 gr yaş maya
  • 1/2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 4 adet domates (orta boy kavanoz ile kışlık sos)
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • Sucuk, sosis, salam vb
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet Yeşil biber
  • 5-6 iri mantar
  • Zeytin
  • Mısır
  • Kaşar peyniri

Karışık Pizza Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru elde edelim. Ilık su, şeker ve maya çırpıcı ile özdeşleşene kadar karıştırılır.
  • Üstü örülerek aktif hale gelmesi beklenir. Sıvıyağ, süt, tuz ve un eklenerek yumuşak ele yapışmayan kıvamda hamur elde edilir. (Su ve un kıvama göre değişebilir)
  • Hamur üstü kapatılarak mayalamaya bırakılır.300 ml lik kışlık domates sosu ile domates salçası, kekik, fesleğen, tuz karıştırılır. (Domatesler pütürlü, rondo değil)
  • Mayalanan hamurun gazı alınır ve  dört bezeye ayrılır. Pişirme kağıdının üstüne un serpilir.
  • Hamur elde hafif genişletildikten sonra unlu zemine alınır. Parmak uçlarıyla içten dışa doğru büyütülür.
  • Kenarlarına bastırılmamalıdır. Domates sosu üstüne sürülür. Rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
  • Üzerine isteğe bağlı malzemeler yerleştirilir. Pişirme kağıdı kenarında tutup çekerek fırın ızgarasına alınır.
  • Açıkta kalan kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürülür. Alt rafta 200 derecede yaklaşık 10 dk pişirilir.
  • Fırından çekilip üzerine bir miktar daha kaşar peyniri koyulur ve fırına sürülür. Peynir erdiğinde tamamdır. Fırından alındığında kenarlarına tekrar zeytinyağı sürülür. Afiyetle ❤️
  • 🧐 Pizza pişirme tepsilerin altları deliklidir. Bu nedenle ızgarada pişiriyorum. 
  • 🧐 Izgaranın altındaki rafa tepsi koyabilirsiniz, piştikce suyu akabilir

İtalyan Merengli Limonlu Tart Tarifi

 

İtalyan Merengli Limonlu Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 225 gr tereyağı (soğuk, küp küp)
  • 2+1/2 su bardağı çok amaçlı un
  • 4 y. kaşığı soğuk su (ben 1 kaşığını alıç sirkesi ekledim. Elma, üzüm hepsi olur)
  • 4 y. kaşığı toz şeker (ben 5 ekledim)
  • 1 fiske tuz

LEMONCURD (limon kreması) için:

  • 1su bardağı limon suyu(250 ml)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı nişasta
  • 2 y. kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu (beyaz kısımlar olmayacak)
  • 5 yumurta sarısı (ben 3 kullandım. Yumurta kokusuna aşırı hassasiyetim var, o yüzden böyle yaptım. Hiç koku hissetmedim. 4 te kullanilabilir)
  • 4 y. kaşığı tuzsuz tereyağı (ben 3 kullandım)

İTALYAN MERENG İÇİN:

  • 4 yumurta akı
  • 1+1/4 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • bir kaç damla limon suyu (krem tartar yerine kullandım)
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay kaşığı vanilin

İtalyan Merengli Limonlu Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve şekeri mutfak robotuna alın. Robotu bir kaç kez kısa kısa çalıştırın.
  • Küp küp soğutulmuş tereyağını ekleyip, tereyağı bezelye taneleri kadar olana dek çekmeye devam edin.
  • Bu arada önce soğuk sirkeyi, sonra da suyu ağır ağır çekerken ilave edin. (hamur toplanınca su eklemeyi bırakın)
  • Hamuru kabaca toparlayıp poşete alıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Lemoncurd için; Limonsuyu, limon kabuğu, su, nişasta ve şekeri pişirme kabına alıp muhallebi gibi pişirin.
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Koyulaşan muhallebiden bir  kaşık alıp yumurta sarılarına ekleyip karıştırın
  • Aynı şeyi üç kez yaptıktan sonra yumurta sarılarını limonlu muhallebiye ekleyip karıştırarak bir taşım pişirin.
  • En son tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabından aldığınız hamuru 1 cm kalınlığında açın ve turta kalıplarına yerleştirin.
  • Yumurta sarısı ve krema karışımından sürüp, tabana çatalla delikler yapın. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyunca turta kabuğunun üzerine lemoncurd kremayı yayın. İtalyan mereng için yumurta akları, limon suyu tuz ve 1/4 bardak şekeri ekleyip tıraş köpüğü kıvamında çırpın.
  • 1 bardak şekerle 1/4 bardak suyu kaynatın 240F (116 C) olunca merenge ekleyip hızlıca mereng ılıyana kadar çırpın. En son merengi ekleyip pürmüzle ya da fırında üzerini yakın. AFİYET OLSUN🤗

Yoğurtlu Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Yoğurtlu Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 bardak un
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cezve ceviz havan da ezilmiş
  • 1 yumurta sarısı üzerine sürmeye

Yoğurtlu Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Yoğurdu bir kaba alın üzerine unu ilave edip şekerli ve vanilya kabartma tozuyla karıştırın.
  • Biraz hamuru suyla ıslatarak yoğurdun suyundan alarak top halinde yuvarlak yapıp yağlı kağıda oturtun.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp cevizli bol miktarda ekleyip fırının altını kısık açıp pişirin. Afiyet olsun.

Bazlamada Yumurta Tarifi

 

 Bazlamada yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet bazlama (tarif sayfada mevcut)
  • 5-6 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase julyen doğranmış sucuk
  • 1 kase julyen doğranmış sosis
  • 4 adet yumurta

Üzerine:

  • Kekik
  • Kırmızı toz biber

Bazlamada Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir, sucuk ve sosis julyen doğranır. Kaşar peyniri rendelenir. (Ben kuymak için kullandığım peyniri kullandım. Eriyen tür olması yeterli)
  • Bazlamalar hafif içten kesilir ve tabanı kalacak şekilde içi çıkartılır. Eritilmiş tereyağı sürülür. Zemini peynir ile kaplanır.
  • Kenarlarına sucuk ve sosisler yerleştirilir. Ortasına bir adet yumurta kırılır. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. (Fırına göre süre değişebilir.)
  • Yumurtanın sarısı akışkan olması istenirse kontrol edilmelidir. Fırından alındığında kenarlarına tereyağı sürülür. Afiyetle ❤️

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • (200 ml bardak)
  • Yarım kg un (4-4,5 su bardağı kadar)
  • 300 ml su(1,5 su bardağı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Aralara sürmek için:

  • 100 gr tereyağı
  • 50 gr zeytinyağı (Oda sıcaklığına getirilmiş tereyağına zeytinyağını ekleyip iyice yedirin.)

İç malzemesi için:

  • 1 kg ıspanak
  • 1 orta boy yemeklik kuru soğan
  • 1 y. kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, çok az rende muskat
  • Ezine inek peyniri

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 y kaşığı süt

Ispanaklı Sarıyer Böreği Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğurup 20 dk dinlendirin. Sonra 12 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız bir bezenin üzerine tereyağı sıvıyağ karışımından sürüp ikinci açtığınız bezeyi üzerine kapatın.
  • Kenarlarını bastırarak sıkıştırın. Bu şekilde 6 adet, pasta tabağı büyüklüğünde açılmış bezemiz olacak.
  • Her yufkanın altını üstünü yağlayarak ve aralarına streç film sererek 3 erli gruplar halinde 2 tepsiye alın ve tepsinin üzerini streçleyin.
  • Oda sıcaklığında 3-4 saat bekledikten sonra (isterseniz oda sıcaklığında birkaç saat bekletip buzdolabına alıp (3-4 saat) tekrar oda sıcaklığında birkaç saat bekletip açabilirsiniz)
  • Yağladığınız bir zemine alıp uçlarından yavaşça esneterek, açabildiğiniz kadar ince açın.
  • Kenarlarda kalan hamurları incecikte olsa aldım ben. Rahatsız oluyorum.
  • Onlardan da tavada pasta tabağı kadar bir katmer pişirdim, harika oldu.
  • En son açtığınız hamurun uç kısmından ıspanaklı içi boydan boya döşeyin ve sarın.
  • Sarıyer böreği şekli vererek tepsiye döşeyin. Yumurta sarısı-süt karışımından sürüp 200 dereceye ısınmış fırında nar gibi kızartın. Afiyet olsun🤗

Mantarlı Patatesli Sigara Böreği Tarifi

 

Mantarlı Patatesli Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • El açması kendi açtığınız yufkadan ya da hazır markette satılan üçgen yufkadan.
  • 3 haşlanmış orta boy patates
  • 4 baş kültür mantarı
  • Çeşitli baharatlar (karabiber, kırmızı pul biber, tuz)

Mantarlı Patatesli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patateslerin içine baharat karışımını ekleyip geniş alan sarın.
  • Doğranmış tahta da mantarları sirkeli sudan alıp tekrar sudan geçirip yukarıda sarın. Afiyet olsun
  • Sıcak soğuk çıtır çıtır yiyebilirsiniz.