Chili Con Carne Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 kutu soyulmuş domates (800 ml)
- 1/4 (çeyrek) lt sebze suyu
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kimyon
- 3 çay kaşığı kuru kekik
- 1 kutu barbunya (425 ml)
- 1 kutu sebze mısır (425 ml)
- 1 tatlı kaşığı şeker
Chili Con Carne Tarifi Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
- Kıymayı yüksek ateşte yağda kızartın.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip kısaca kavurun.
- Domates salçasını karıştırın ve soteleyin.
- Domates ve et suyunu dökün.
- Tuz, kimyon ve kekik ekleyin.
- Üzerini örtün ve yaklaşık 15 dakika pişmesine izin verin. Bu arada barbunyayı ve mısırları soğuk suyla bir kevgir içinde durulayın ve süzülmesini bekleyin.
- Yaklaşık 10 dakika sonra barbunyayı ve mısırları chili con carne’a ekleyin. Ara sıra karıştırarak her şeyi pişirin. Tat vermek için tuz ve şeker ekleyin.
Çikolatalı Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125gr margarin
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
- 120 gram pul çikolata
- 100 gram krema
Çikolatalı Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Bir kapta şerbetimiz için su ve şekeri karıştıralım ve dolaba koyalım(şerbet soğuk olmalı).
- Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım, en son unu da ekleyelim ve hamuru oluşturalım.
- Küçük ceviz boyutunda topçuklar oluşturalım ve avuç içimizle biraz bastıralım, ortasına bir delik açmamız gerek, parmakla da yapabilirsiniz, çok bastırmayın parçalanmasın☺️
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10dk pişecek, çıktığında 2-3 dk dinlenecek.
- Halen sıcakken kurabiyelerimizi soğuk şerbetimize batırıyoruz ve 2-3 sn içinde tabağımıza alıyoruz. (kaşık ya da spatula ile yapalım, dağılmasın)
- Kremayı ocakta kaynatalım, içine çikolataları ekleyelim, ocaktan alalım karıştıralım ve soğuması için dolapta bekletelim.
- Yarım saat kadar sonra çıkartalım, şırıngaya dolduralım kurabiyenin çukurlarına sıkalım ve kurabiyemizi buz dolabında himaye edelim. Hemen de yenebilir, 1-2 saat bekledikten sonra daha da leziz olacaktır, afiyet olsun 😋.
Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo havuç
- 1 kilo şeker
- 1 tüm limon suyu
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5, 6 adet karanfil
- 2 adet portakal kabuğu
- 3 su bardağı portakal suyu
Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi Yapılışı
- Havuçlar yıkanıp bir soyacakla ince ince kesilir bir tencereye havuçlar alınır.
- Üzerine şeker döşenir.
- Portakalın kabukları rendelenip üzerine dökülür.
- Daha sonra bir çubuk tarçın 5 adat karanfil eklenir.
- Havuçların üzerine 3 su bardağı portakal suyu dökülüp sabaha kadar havuçlar suyunu versin diye bekletilir.
- Tencere ateşe alır öncelikle karıştırılır orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynamadan önce 1 çay kaşığı dolusu tereyağı eklenir orta ateşte tam 40 dakika kaynatılır.
- İçine yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı folyosu limon tuzu eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
- Tabağa bırakarak kıvamı kontrol edilir ben 50 dakika içinde reçelimi pişirdim servis hazır.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Arası için;
- Sade veya kakaolu petibör bisküvi (12 adet)
Üzeri için:
- 1 paket (60 gr) benmari usulü eritilmiş çikolata
- Toz fıstık
- Altın çilek
Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini döküp karıştırın.
- Orta ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocağın altını kapadıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Muhallebinizin 10 dakika ılımasını bekleyin.
- Baton bir kalıba streç film yerleştirin.
- Muhallebinizi kalıba dökün.
- Aralara petibör bisküvi batırın.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Son olarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet çeri domates
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları iri iri doğrayıp kızartıyoruz.
- Etleri haşlıyoruz.
- Borcama önce patlıcanları ekliyoruz.
- Sonra biberleri kızartıp patlıcanların üzerine ekliyoruz.
- Haşlanan etleri ekliyoruz.
- En üste doğradığımız çeri domatesleri ekliyoruz.
- 2 su bardağı suya salçayı ve baharatları ekleyip kaynatıp sosu hazırlıyoruz.
- Borcama hazırladığımız sosu döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dakika arası pişiriyoruz.
Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr kadar kalça tavuk
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- İsot (Pişirdikten sonra ekliyorum. Damak tadınıza göre ayarlayın)
- Tuz
Lavaş ekmeği için:
(200 ml bardak ölçüsü)
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızı çok küçük doğrayalım.
- Bir kabın içine tavuk ve tereyağ hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
- Karışımın içine tavukları ekleyip, sos her yerine gelecek şekilde iyice karıştıralım.
- Üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım. 1-saat dinlendirelim.
- Bu arada lavaş için derin bir kabın içine unu eleyelim.
- Ortasını havuz gibi açalım. Tuz, süt ve suyunu ekleyelim.
- Kaşık yardımıyla karıştıralım. Daha sonra elimizle toparlayalım. Ele yapışmayan bir hamur olsun.
- Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 12 bezeye ayıralım ve yuvarlayalım.
- İstediğiniz kalınlıklarda açıp, çok incecik olmasın. Tavada önlü arkalı pişirelim.
- Pişirdiğimiz lavaşları örtünün içine alalım.
- Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
- Daha sonra tavuğumuzun yapım aşamasına geçelim. Tavaya tereyağını alalım.
- İçine tavuğu sosuyla beraber dökelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim ve kavuralım.
- En son tuzuna bakıp ekleyebilirsiniz. İsotu da ekleyelim.
- Tavukların üzerine birkac lavaş koyup kapağı kapatalım ve lavaşları ısıtalım.
- Lavaşların içine biraz tavuktan koyalım.
- İçine dilediğiniz domates, marul, soğan kayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hamburger Köfte Yapılışı (Derin Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kavanoz kapağı, streç film
Hamburger Köfte Yapılışı (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Yapılışı
- Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
- Üzerine baharatları, yumurtayı, soğanı rendeleyip suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
- Sarımsağı rendeliyor,1 çay kaşığı karbonat ekliyoruz ufalanmış ekmek içini katıp iyice 10 dakika yoğuruyoruz.
- Sonra dolaba koyarak yarım saat dinlendirip kavanoz kapağının içine strec film koyarak üstüne ceviz den büyük parçalar alarak kapağa göre bastırıp strec film den çekip tepsiye diziyoruz.
- Hepsini böyle yaparak bitiriyoruz.
- Sonra aralarına strec film koyarak derin dondurucu ta koyarak bir başka zaman kızartacağımız zaman çıkartıyoruz. Hazır oluyor. İster derin dondurucuya isterseniz kızartıp yiyebilirsiniz afiyet olsun 👌🌺👌🌺.
Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg tavuk kanat
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1, 1.5 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı
- Tavuk kanatlar güzelce yıkanır kurulanır.
- Bıçakla 2. 3 çizik atılır.
- Süt, mayonez, salça ve baharatlar eklenip güzelce karıştırılır.
- Üzerine streçfilm kapatılıp buzdolabında 3 saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kanatlar fırın tepsisine yan yana dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece de nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Mutlaka deneyin. Yok böyle bir lezzet👌😋.
Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma dana döş
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet orta boy soğan rendesi
- İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeleri bir kapta birbirini tutana kadar yoğuruyoruz.
- Bulgurun kıyma ve soğan suyuyla birlikte şişmesini özleşmesini sağlıyoruz.
- Unlu tepsiye küçük misketler hallinde yuvarladığınız köftecikleri biraz sallayarak birbirine yapışmamasını sağlıyoruz.
- Buzlukta bir saat kadar durduktan sonra poşetleyelirsiniz.
Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kıyma (Az yağlı)
- 1 adet yumurta
- 1 orta boy soğan (Rende)
- 3 yemek kaşığı galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek(rondoda çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı süt (Lezzet veriyor)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karbonat(2 yemek kaşığı suda eritin)
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, yenibahar
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi Yapılışı
- Bütün köfte malzemelerini derin bir kaba alıp iyice yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yassı şekil verdikten sonra üzerini streç filmle saralım.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
- Teflon veya döküm tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
- Köfteleri fazla kızartıp kurutmadan pişirelim.Afiyetle.
Kuru Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuru börülce
- 4 adet salatalık turşusu
- 4 adet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
- Yarım limon suyu
- Arzu ederseniz pul biber
Kuru Börülce Salatası Tarifi Yapılışı
- Kuru börülceyi bir gece önceden ıslatıp, haşlayıp suyunu süzelim.
- Bir geniş kaseye börülceleri alalım.
- Ufak doğradığımız maydanoz, dereotu, taze soğan, kapya biber, kornişon turşuyu börülceye ekleyelim.
- İçine zeytinyağı, nar ekşisi, balsamik sirke, limon suyu, sumak, tuz ekleyip, karıştıralım.
- Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 6 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Bu aşamada ocağın altını çok açarak tereyağını yakmamalısınız.
- Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar biraz kavuruyoruz.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Unun hafif kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ekleyip bir kaç kez karıştırıyoruz.
- Son olarak sıcak suyu da ekleyip kimyon, karabiber ve tuzunu koyuyoruz. Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Mercimekler yumuşayınca blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
- Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi gezdirerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN 😊