17 Şubat 2021 Çarşamba

Chili Con Carne Tarifi

 

Chili Con Carne Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kutu soyulmuş domates (800 ml)
  • 1/4 (çeyrek) lt sebze suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 3 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 kutu barbunya (425 ml)
  • 1 kutu sebze mısır (425 ml)
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Chili Con Carne Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
  • Kıymayı yüksek ateşte yağda kızartın.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip kısaca kavurun.
  • Domates salçasını karıştırın ve soteleyin.
  • Domates ve et suyunu dökün.
  • Tuz, kimyon ve kekik ekleyin.
  • Üzerini örtün ve yaklaşık 15 dakika pişmesine izin verin. Bu arada barbunyayı ve mısırları soğuk suyla bir kevgir içinde durulayın ve süzülmesini bekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra barbunyayı ve mısırları chili con carne’a ekleyin. Ara sıra karıştırarak her şeyi pişirin. Tat vermek için tuz ve şeker ekleyin.

Çikolatalı Brownie Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gr margarin
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • 120 gram pul çikolata
  • 100 gram krema

    Çikolatalı Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Bir kapta şerbetimiz için su ve şekeri karıştıralım ve dolaba koyalım(şerbet soğuk olmalı).
  • Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım, en son unu da ekleyelim ve hamuru oluşturalım.
  • Küçük ceviz boyutunda topçuklar oluşturalım ve avuç içimizle biraz bastıralım, ortasına bir delik açmamız gerek, parmakla da yapabilirsiniz, çok bastırmayın parçalanmasın☺️
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10dk pişecek, çıktığında 2-3 dk dinlenecek.
  • Halen sıcakken kurabiyelerimizi soğuk şerbetimize batırıyoruz ve 2-3 sn içinde tabağımıza alıyoruz. (kaşık ya da spatula ile yapalım, dağılmasın)
  • Kremayı ocakta kaynatalım, içine çikolataları ekleyelim, ocaktan alalım karıştıralım ve soğuması için dolapta bekletelim.
  • Yarım saat kadar sonra çıkartalım, şırıngaya dolduralım kurabiyenin çukurlarına sıkalım ve kurabiyemizi buz dolabında himaye edelim. Hemen de yenebilir, 1-2 saat bekledikten sonra daha da leziz olacaktır, afiyet olsun 😋.

Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi

 

Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 kilo şeker
  • 1 tüm limon suyu
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5, 6 adet karanfil
  • 2 adet portakal kabuğu
  • 3 su bardağı portakal suyu

    Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Havuçlar yıkanıp bir soyacakla ince ince kesilir bir tencereye havuçlar alınır.
  • Üzerine şeker döşenir.
  • Portakalın kabukları rendelenip üzerine dökülür.
  • Daha sonra bir çubuk tarçın 5 adat karanfil eklenir.
  • Havuçların üzerine 3 su bardağı portakal suyu dökülüp sabaha kadar havuçlar suyunu versin diye bekletilir.
  • Tencere ateşe alır öncelikle karıştırılır orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamadan önce 1 çay kaşığı dolusu tereyağı eklenir orta ateşte tam 40 dakika kaynatılır.
  • İçine yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı folyosu limon tuzu eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
  • Tabağa bırakarak kıvamı kontrol edilir ben 50 dakika içinde reçelimi pişirdim servis hazır.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi

 

Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Sade veya kakaolu petibör bisküvi (12 adet)

Üzeri için:

  • 1 paket (60 gr) benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Toz fıstık
  • Altın çilek

    Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini döküp karıştırın.
  • Orta ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocağın altını kapadıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebinizin 10 dakika ılımasını bekleyin.
  • Baton bir kalıba streç film yerleştirin.
  • Muhallebinizi kalıba dökün.
  • Aralara petibör bisküvi batırın.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Son olarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet çeri domates

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

    Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları iri iri doğrayıp kızartıyoruz.
  • Etleri haşlıyoruz.
  • Borcama önce patlıcanları ekliyoruz.
  • Sonra biberleri kızartıp patlıcanların üzerine ekliyoruz.
  • Haşlanan etleri ekliyoruz.
  • En üste doğradığımız çeri domatesleri ekliyoruz.
  • 2 su bardağı suya salçayı ve baharatları ekleyip kaynatıp sosu hazırlıyoruz.
  • Borcama hazırladığımız sosu döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dakika arası pişiriyoruz.

Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi

 

Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kadar kalça tavuk
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • İsot (Pişirdikten sonra ekliyorum. Damak tadınıza göre ayarlayın)
  • Tuz

Lavaş ekmeği için:

(200 ml bardak ölçüsü)

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızı çok küçük doğrayalım.
  • Bir kabın içine tavuk ve tereyağ hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Karışımın içine tavukları ekleyip, sos her yerine gelecek şekilde iyice karıştıralım.
  • Üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım. 1-saat dinlendirelim.
  • Bu arada lavaş için derin bir kabın içine unu eleyelim.
  • Ortasını havuz gibi açalım. Tuz, süt ve suyunu ekleyelim.
  • Kaşık yardımıyla karıştıralım. Daha sonra elimizle toparlayalım. Ele yapışmayan bir hamur olsun.
  • Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 12 bezeye ayıralım ve yuvarlayalım.
  • İstediğiniz kalınlıklarda açıp, çok incecik olmasın. Tavada önlü arkalı pişirelim.
  • Pişirdiğimiz lavaşları örtünün içine alalım.
  • Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • Daha sonra tavuğumuzun yapım aşamasına geçelim. Tavaya tereyağını alalım.
  • İçine tavuğu sosuyla beraber dökelim.
  • Suyunu çekene kadar pişirelim ve kavuralım.
  • En son tuzuna bakıp ekleyebilirsiniz. İsotu da ekleyelim.
  • Tavukların üzerine birkac lavaş koyup kapağı kapatalım ve lavaşları ısıtalım.
  • Lavaşların içine biraz tavuktan koyalım.
  • İçine dilediğiniz domates, marul, soğan kayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hamburger Köfte Yapılışı (Derin Dondurucu İçin) Tarifi

 

Hamburger Köfte Yapılışı (Derin Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kavanoz kapağı, streç film

    Hamburger Köfte Yapılışı (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
  • Üzerine baharatları, yumurtayı, soğanı rendeleyip suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
  • Sarımsağı rendeliyor,1 çay kaşığı karbonat  ekliyoruz ufalanmış ekmek içini katıp iyice 10 dakika yoğuruyoruz.
  • Sonra dolaba koyarak yarım saat dinlendirip kavanoz kapağının içine strec film koyarak üstüne ceviz den büyük parçalar alarak kapağa göre bastırıp strec film den çekip tepsiye diziyoruz.
  • Hepsini böyle yaparak bitiriyoruz.
  • Sonra aralarına strec film koyarak derin dondurucu ta koyarak bir başka zaman kızartacağımız zaman çıkartıyoruz. Hazır oluyor. İster derin dondurucuya isterseniz kızartıp yiyebilirsiniz afiyet olsun 👌🌺👌🌺.

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg tavuk kanat
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1, 1.5 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak

    Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  • Tavuk kanatlar güzelce yıkanır kurulanır.
  • Bıçakla 2. 3 çizik atılır.
  • Süt, mayonez, salça ve baharatlar eklenip güzelce karıştırılır.
  • Üzerine streçfilm kapatılıp buzdolabında 3 saat kadar dinlendirilir.
  • Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kanatlar fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece de nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Mutlaka deneyin. Yok böyle bir lezzet👌😋.

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi

 

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma dana döş
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet orta boy soğan rendesi
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

    Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri bir kapta birbirini tutana kadar yoğuruyoruz.
  • Bulgurun kıyma ve soğan suyuyla birlikte şişmesini özleşmesini sağlıyoruz.
  • Unlu tepsiye küçük misketler hallinde yuvarladığınız köftecikleri biraz sallayarak birbirine yapışmamasını sağlıyoruz.
  • Buzlukta bir saat kadar durduktan sonra poşetleyelirsiniz.

Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi

 

Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma (Az yağlı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 orta boy soğan (Rende)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya 3 dilim bayat ekmek(rondoda çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı süt (Lezzet veriyor)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karbonat(2 yemek kaşığı suda eritin)
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, yenibahar
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Yumuşacık Anne Köftesi (Tarif Annemden) Tarifi Yapılışı

  • Bütün köfte malzemelerini derin bir kaba alıp iyice yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yassı şekil verdikten sonra üzerini streç filmle saralım.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
  • Teflon veya döküm tavaya sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
  • Köfteleri fazla kızartıp kurutmadan pişirelim.Afiyetle.

Kuru Börülce Salatası Tarifi

 

Kuru Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuru börülce
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 4 adet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • Yarım limon suyu
  • Arzu ederseniz pul biber

    Kuru Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  • Kuru börülceyi bir gece önceden ıslatıp, haşlayıp suyunu süzelim.
  • Bir geniş kaseye börülceleri alalım.
  • Ufak doğradığımız maydanoz, dereotu, taze soğan, kapya biber, kornişon turşuyu börülceye ekleyelim.
  • İçine zeytinyağı, nar ekşisi, balsamik sirke, limon suyu, sumak, tuz ekleyip, karıştıralım.
  • Salatamız servise hazır. Afiyet olsun. 

Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

    Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Bu aşamada ocağın altını çok açarak tereyağını yakmamalısınız.
  • Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar biraz kavuruyoruz.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Unun hafif kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ekleyip bir kaç kez karıştırıyoruz.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyip kimyon, karabiber ve tuzunu koyuyoruz. Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Mercimekler yumuşayınca blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  • Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi gezdirerek servis ediyoruz.
    AFİYET OLSUN 😊