17 Şubat 2021 Çarşamba

Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 3 patlıcan
  • 4 patates
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yağ

Sosu için;

  • 50g tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su

    Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce patates ve patlıcanları doğrayın.
  • Doğranmış patlıcanları tepsiye düzün ve üzerine biraz yağ döküp fırında 220° 10 dakika pişirin.
  • Kıymayı bi tabağa alın ve içine soğanı ve sarımsağı doğrayıp ekleyin.
  • Baharat ve yumurtayı da ilave edin.
  • Sosunuz için tereyağ, salça ve suyu bi tencerede kaynatın. Salça eriyene kadar kaynatın. Yaklaşık 3-4 dakika.
  • Kıymayı ve sosu da hazırladıkdan sonra bir tepsiye malzemeleri dizmeye başlayın.
  • Patlıcan ve sonra patates ve kıymayı yanyana koyarak dizin tepsinize.
  • Hepsini tepsiye dizdikden sonra üzerine sosunuzu da dökün.
  • 30 – 40 dakkika 220° fırında pişirin.
    Afiyet olsun.

16 Şubat 2021 Salı

10 Dakika Yapılan Pratik Ve Çok Lezzetli Milföy Gözleme Tarifi

 

10 Dakika Yapılan Pratik Ve Çok Lezzetli Milföy Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

Tarif 1-2 kişilik olarak vereceğim siz istediğiniz miktarda yapabilirsiniz.

  • 2 yaprak milföy hamuru (2 kare birleşmiş)
  • 50 gram beyaz peynir
  • 3 dal maydanoz
  • (İstediğiniz iç kullanabilirsiniz ama iç pişmiş olmalı)

    10 Dakika Yapılan Pratik Ve Çok Lezzetli Milföy Gözleme Tarifi Yapılışı

  • Dilediğiniz iç kullanabilirsiniz fakat iç çiğ olmamalı (yani kuma, patates gibi). 2 birleşmiş yiyince yumuşamış milföy yaprakları elinizle yoğurun.
  • Daha küçük yapmak isterseniz bir karesini kullanın.
  • Unla serpilmiş tabloda açın aynı gözleme gibi, hamuru inceltin.
  • Bir tarafa iç harçından koyun, ben beyaz peyniri ezdim çatalla ve maydanoz ilave ettim. , diğer taraf ile kapatın.
  • Kenarlara bastırın.
  • Bu işlemi her bir gözleme için tekrarlayın.
  • Ocağa yanmaz yapışmaz tavada yağ koymadan arkalı önlü orta ateşte pişirin. Bu kadar pratik, kolay. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin ❤️.
  • Not ;Dilediğiniz iç kullanabilirsiniz,ama çiğ olmayacak (kıyma,patates gibi)

Ispanaklı Ev Makarnası Tarifi

 

Ispanaklı Ev Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • Ispanak püresi (1 çay bardağı)
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz

    Ispanaklı Ev Makarnası Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları haşlayarak suyunu süzdükten sonra rondoda püre haline getirelim.
  • Unu tezgaha alıp ortasını havuz şeklinde açalım. İçerisine yumurtaları kıralım ve ıspanak püresini ekleyelim.
  • Kenarlardan un ilavesi yaparak hamuru önce çatalla karıştıralım, sertleşince elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Oldukça sert kıvamlı bir hamur olacak, mümkün olduğunca yoğurmaya devam edelim. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.
  • Hamur toparlanınca streç filme sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 4 parçaya keselim. Her parçayı sırayla makarna kesme makinesinde lazanya yaprakları gibi açalım ve istediğimiz boyutta makarnalar keselim.
  • Bu sırada yapışmaması için hamuru ara ara unlamanızda fayda var. Makarnanızı hemen bu şekilde pişirebilirsiniz veya erişte şeklinde kesip kurutabilirsiniz. Eğer makarna makineniz yoksa hamurları oklava ile yine unlayarak açtıktan sonra önce temiz bir beze serin hafif kuruduklarında unlaya unlaya erişte kesebilirsiniz. Temiz bir beze serip iyice kuruduğundan emin olduktan sonra poşetleyip kaldırabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
  • not: Aynı tarifi farklı sebze püreleri (havuç, pancar,…) ile de hazırlayıp renkli erişte ve makarnalar kesebilirsiniz. Kullandığım makine ev tipi elektriksiz makarna makinesi, internetten sipariş edip almıştım, böyle şeylerle uğraşmayı seviyorsanız evde bulundurmanızı tavsiye ederim. Kullandığım un da makarna unu, İtalyanların samolina dedikleri taneleri daha irice ama normal unla da aynı şekilde yapabilirsiniz, ben iki türlü de yapıyorum.

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi

 

Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Üzeri için:

  • Hazır çikolata sosu
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Deseni için:

  • Krema

    Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
  • Tart kalıbını yağlıyoruz. Daha sonra kek harcını kalıba döküyoruz. Bir iki kez kalıbı yere vuruyoruz (hava kabarcıklarının olmaması ve eşit dağılması için).
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişiyoruz. ( fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  • Bu arada çikolata sosunu hazırlıyoruz.
  • Kekimiz pişip ve soğuduktan sonra üzerini kürdan ile deliyoruz. 1 çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  • Daha sonra çikolata sosumuzu döküyoruz. İsteğe bağlı olarak süsleyebilirsiniz. Ben krema damlatarak kürdan ile şekil verdim.
  • Buz dolabında 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun☕🌸.

Kendini Kek Zanneden Kurabiye Tarifi

 

Kendini Kek Zanneden Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin ve tereyağ yarı yarıya
  • 1 su bardağından bir parmak az şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak az süt (üzerini yoğurt suyu ile tamamlayalım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 büyük paket kakao
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Ara dolgu için ;

  • Karamel (hazır da kullanabilirsiniz)

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı ekmeğe sürmelik çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kendini Kek Zanneden Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yağ ve şeker karıştırma kabına alınır.
  • Yüksek devirde çırpılır.
  • Sırası ile yumurta ,süt ve yoğurt suyu karışımı eklenir. Bir tur daha karıştırılır.
  • Katı malzemeler elenir ve yavaş yavaş eklenir. Harika bir hamur oluyor.
  • Sıkma torbasına alınır isteğe bağlı belirli aralıklarla büyük veya küçük parçalar sıkılır.
  • Önceden ısıtılmış 180°lik fırında 10dk pişirilir.
  • Buzdolabı poşetine karamel koyulur ucu kesilir her bir kurabiyenin düz tarafına sıkılır.
  • Diğer kurabiye üzerine koyulur.
  • Ekmeğe sürülmelik çikolataya bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir akıcı kıvam elde edilir.
  • Oda buzdolabı poşetine koyulur poşetin ucu minik kesilir üzerine çikolata ile çizikler yapılır.
  • Not 👉 buzlukta saklanabilir.

    Afiyet olsun ❤️

Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi

 

Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 3 buçuk su bardağı su 250 ml
  • 1 paket yaş maya veya kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

    Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Unu bir kaba koyun ortasını çukur yapın tuzunu ilave edip, hamur mayasını suyla eritip ilave edin. Suyu yavaş yavaş ilave edin, hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
  • Hamurunuzu 2 saat dinlendirin.
  • Hamurunuz kabarınca yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezeleri dinlendirin rahat açılsınlar, tavaya sığacak büyüklükte açıp dinlendirin.
  • Yufka açıp üstene ince temiz bir bez örtün, pişirme sırasında kolaylık olur.
  • En büyük tavamızı alıp ocağa yüksek ateşte tavanız ısınınca yufkayı yerleştirin.
  • Yufkayı içinizden sayarak 6 saniye arayla çevirin.
  • Pişene kadar bu işleme devam edin işin en önemli kısmı sık sık çevirmekte ekmeğinizi kurutmadan pişirin,.
  • Soğuyunca havası inecektir, tavanız çok büyükse bezeleri biraz daha büyük yapabilirsiniz.
  • Ekmekleriniz pişince ister kahvaltıda ister yemeklerde afiyetle yiyebilirsiniz.Çok kolay ve gerçekten lezetli oluyor. Afiyet olsun. 🥖🌯😋.

Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

    Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır.
  • Krema için kullanılacak yumurtanın beyazı da eklenir.
  • Yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ ve sür eklenir biraz daha çırpılır. Havuç ceviz ve tarçın eklenir çırpılır.
  • Un kabartma tozu ve vanilya eklenir ve kıvamlı bir kek harcı elde edilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına kek harcı dökülür ve bir kaç defa yere vurulur hava kabarcıklarının yukarı çıkması için bu işlem yapılır.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek kontrolü için kürdan veya çöp şiş batırılır ve kek yapışmıyorsa fırından alınır ve dinlendirilir.
  • Krema için margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır ve orta ateşte çırpma teliyle kıvam alana kadar çırpılır.
  • Kıvam alıp göz göz olunca ocaktan alınır margarin ve vanilya eklenir çırpılır margarinin erimesi sağlanır.
  • Üzeri kabuk bağlamaması için temiz bir poşetle üzeri kapatılır ve soğuması için bekletilir.
  • Dinlenen kek ortadan kesilir.
  • Kesilen alt taban servis tabağına konulur.
  • Kremanın yarısı ayrılır ve daha akışkan olması için çırpma makinesi ile çırpılır.
  • Kekin üzerine dökülür.
  • Diğer yarısının üst kısmı bıçak ile düzleştirilir fazla olan kekler bir kenara ayrılır üstte süsleme için kullanılır.
  • Diğer kek de servis tabağındaki kekin üzerine konulur ve kalan kremada çırpma teliyle çırpılıp kekin üzerine dökülür.
  • Ayrılan parçalar robottan geçirilir ve pastanın en üstüne konulur.
  • Üzerine biraz da doğranmış ceviz eklenir. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır.Afiyet olsun ☺️.

Fırında Köfte Patates Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta veya ekmek içi(kıvamına göre miktarı artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Diğer malzemeler :

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Birkaç adet sivri biber ve kapya biber
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Fırında Köfte Patates Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte malzemelerini derin bir kapta güzelce yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve en az yarım saat kadar buzdolabında köfteleri dinlendirin.
  • Patatesleri halka halka doğrayın. (eğer büyükse dilimler ortadan ikiye kesebilirsiniz).
  • Soğanları da halka halka doğrayın.
  • Köfte ve patatesleri kızgın yağda biraz kızartın. Ağır olmaması için çok kızartmamaya dikkat edin.
  • Fırın tepsinize köfte, soğan ve patatesleri sıra sıra dizin.
  • Üzerine biberleri ve domatesleri de ekleyin.
  • En son salçalı su karışımını da ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişirme süresi fırından fırına değişebilir kontrollü olmanızda fayda var🧡. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi

 

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Beyaz dolgu:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

İçerisine :

  • 3.4 adet muz

Üst kaplama:

  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter çikolata

Süsleme:

  • Beyaz çikolata
  • Nar
  • Antep fıstığı

    Bisküvili Kolay Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bisküviler iri iri parçalanır.
  • Tereyağ eritilir.
  • İçerisine süt eklenip bisküvinin üzerine dökülüp bisküvileri ezmeden güzelce karıştırılıp kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirilip buzdolabına kaldırılır.
  • O arada kremşanti ve süt çırpılır hindistan cevizi eklenip karıştırılır bisküvinin üzerine yayılır.
  • Muzlar ortadan uzunlamasına ikiye ayrılır ve pastanın üzerine resimde gördüğünüz gibi yerleştirilip dolaba kaldırılır.
  • 1 paket krema ocağa alınır kaynama noktasına gelince ocaktan alınıp çikolata eklenir. Tamamen eriyince pastanın üzerine eşit şekilde dökülüp tekrar dolaba kaldırılır.
  • Bu arada beyaz çikolata parçalarını en küçük kilitli buzdolabı poşetine koyup benmari usulü eritip pastanın süslemesini yapabilirsiniz.
  • Ben nar ve antep fıstığı tozu kullandım fakat siz nasıl isterseniz öyle süsleyebilirsiniz. Bundan sonrası tamamen sizin hayal gücünüz🤗 mutlaka deneyin harika bir lezzet👍👌.

Sakatat Sote Tarifi

 

Sakatat Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram dana yürek
  • 300 gram dana dili
  • 300 gram dana böbrek
  • 300 gram dana ciğer
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 80 gram tereyağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 6-7 adet yeşil sivri biber
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 40 gram tereyağı

    Sakatat Sote Tarifi Yapılışı 

  • Bütün etler fındıkdan biraz daha büyük olacak şekilde doğranır.
  • Çok kızgın ateşte tavanın kapağı kapalı bir şekilde suyunu salması sağlanır ve kendi suyu ile 25-30 dakika pişirilir.
  • Zeytinyağı ve tereyağı eklenerek piyazlık doğranan soğan, iri doğranan sarımsak ve halka doğranan biberler tavaya eklenir.
  • Kapağı kapalı ve altı biraz kısılmış şekilde 30 dakika daha pişirilir.
  • Doğranan domates, baharat, tuz ve kalan tereyağı eklenerek kapağı kapatılır ve 30 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun.Mübarek üç aylar.

Unsuz Fırınsız Lezzetli Fit Kek Tarifi

 

Unsuz Fırınsız Lezzetli Fit Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet pişmiş kestane
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 kare biter çikolata

    Unsuz Fırınsız Lezzetli Fit Kek Tarifi Yapılışı 

  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Yumurtanın beyaz kısmını kabartma tozu ekleyip iyice çırpalım.
  • Daha sonra bal ve erimiş çikolatayı ekleyip çırpalım.
  • Diğer yandan kestaneyi bilendırdan geçirelim yumurtanın sarısını ekleyip iyice karıştıralım.
  • En son yumurta beyazı karışımını ekleyip kaşıkla karıştıralım.
  • Karışımı sufle kabına aktaralım.
  • Tencerenin içine sufle kabımızı yerleştirelim, sufle kabının yarısına gelecek şekilde kaynar su ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim. İşte bu kadar afiyet olsun :-) not: kekinizin yumuşak olmasını istiyorsanız sıcakken 1-2 yemek kaşığı süt ekleyip çekmesini bekleyip daha sonra tüketebilirsiniz😉.

Portakallı Islak Kek Tarifi

 

Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakal rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet portakalın suyu bir su bardağına dökülür eğer dolmazsa üzeri süt ile tamamlanır.
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat ( Portakal suyunun içerisine eklenir)
  • 2.5 su bardağı un (Kontrollü elenir)

Sos için

  • 2 portakalın suyu
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Portakal kabuğu rendesi

    Portakallı Islak Kek Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak kek kalıbı tereyağ ile güzelce yağlanır.
  • Daha sonra  toz şeker ile portakal rendesi kabuğu ile yavaş yavaş çırpılır.
  • Yumurtaları ilave edip önce düşük sonra yüksek ayarda iyice çırpılır.
  • Daha sonra sıvılar alınır düşük ayarda tekrar çırpılır.
  • Daha sonra un ve kabartmatozu eklenir ve spatula ile  alttan üste yavaşça karıştırılır.
  • 170 derece alt üst ayarda pişirilir.
  • Kek pişerken sos için tüm malzemeler tencereye alınır ve şeker eriyene kadar karışıtırılır.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığa geçince servis tabağına alınır ve üzerine soğuk sos dökülür.