20 Şubat 2021 Cumartesi

Mükemmel Lezzette Kasap Köfte Tarifi

 

Mükemmel Lezzette Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağına yakın soğuk su
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • (baharatları göz kararı ekledim ben, dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz)

    Mükemmel Lezzette Kasap Köfte Tarifi Yapılışı

  • Soğanın kabuğunu soyup dilimlere keselim, mutfak robotu içine alıp püre haline gelene dek kıyarak incecik çektirelim.
  • Daha sonra küçük bir tül çay süzgeci içine bir tatlı kaşığı soğan püresinden koyup kaşıkla basa basa soğanın tüm suyunu lavaboya akıtalım.
  • Süzgeçte kalan posasını kıyma üzerine ekleyelim.
  • Tüm soğan püresinin suyunu bu şekilde akıtıp posasını yoğurma kabına kıymaya ekleyelim.
  • Üzerine, karbonatı ve tüm baharatları göz kararı ilave edip elle 2-3 tur karıştıralım.
  • Galeta ununu ekleyelim.
  • Suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. 1 çay bardağından biraz daha az su kullandım. Kıymayı iyice bolca yoğuralım.
  • Kıvamı; ele biraz bulaşan yapışan cıvık bir hamur tarzında olucak gerekirse az daha su eklenebilir.
  • Sonra üzerine streç film kapatıp buzdolabında mutlaka, 1 saat dinlendirelim.
  • Süre sonunda kıymadan 25 tane top yapalım. Elimiz içinde basa basa oval, tombul olmayan, incecik şekilde form verelim. Pişerken kabarıp şişecekler. (bu esnada şekil vermek için avuç içinizi yağlayabilirsiniz).
  • Sonra tavaya tabanı azcık örtecek şekilde azcık sıvı yağ̆ ekleyelim. Çok fazla yağ koymayınız tavanın tabanı azcık kapatsın yeterli.
  • Orta ateşte ısıtalım. Köfteleri çevire çevire kızartalım.
  • Patates püresi, pirinç̧ pilavı, patates kızartması, yada dilediğiniz bir çeşitle menü yapabilirsiniz.
  • Pide ekmekleri doğrayıp üzerine salçalı sos gezdirip köfteleri dizip kızmış tereyağı dökerek yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz tamamen zevkinize kalmış.

Orjinalinden Daha Güzel Kfc Çıtır Tavuk Tarifi

 

Orjinalinden Daha Güzel Kfc Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk göğsü eti
  • 2 çay bardağı süt  Çay bardağı ölçüm 125 ml
  • 4 çay bardağına yakın un (Miktar herkeste değişebilir)
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 cam şişe soda
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı köri
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket şekersiz, sade mısır gevreği

    Orjinalinden Daha Güzel Kfc Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Bütün olan kalın haldeki, tavuk göğsümüzün kalın kısımlarından ortadan ikiye keserek ayırıp, orta incelikte etler elde etmiş olalım.
  • Sonrasında boyundan ellemeyip, eninden dilimlere kesiyor.
  • Jülyen şekilde, ince uzun parçalar elde ediyoruz.
  • Derin bir kap içine; süt, yumurta ve unu ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
  • Sonra sodayı ekliyor, baharatların tümünü de katıp karıştırıyoruz.
  • Hamur, çok akışkan, yada çok koyu kıvamda olmamalı etlerin üzerinden akmadan duracak şekilde olması yeterlidir.
  • Etleri sosun içine aktarıp kaşıkla karıştırıyor.
  • Üzerini örtüp 2 saat mutlaka buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Bu marinasyon, etlerimizin pamuk gibi pişmesini sağlayacak.
  • Süre sonunda, 1 kutu mısır gevreğini geniş bir kap içine alıp, elde küçük parçalara ufalıyoruz (un haline getirmeden ufaltarak kırıyoruz) bir çukur tabak içerisine.
  • Mısır gevreğinden biraz koyup gerisini bekletiyoruz. Bittikçe tabağa yenisini ekliyoruzki ıslanıp hamurlaşma olmasın mısır gevreklerinde.
  • Sonra bir çatal batırarak etleri sırası ile teker teker sos içinden fazlalığını biraz akıtarak çıkarıyor, mısır gevreği içine bırakıyoruz.
  • Her yerine iyice gevreğe bulayıp içinden çıkarıp bir büyük tepsi yada tahta üzerine etlerin hepsini biriktirerek bitiriyoruz.
  • Ardına derin geniş bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyip iyice kızdırıyoruz.
  • En yüksek ateşten azca kısığa getirip harlı ateşte (benim ocağım en yüksek dokuzda yanıyor, ben ayarı 7 de kızarttım)
  • Arkalı önlü güzelce kızartıyoruz sonra sıcak sıcak servis edebiliriz. Artan olursa, onlarıda ertesi gün mikro dalga fırında ısıtıp tüketebilirsiniz😉.

Tüm Tarifleri Unutturacak Kadar Şahane Tahinli Un Helvası Tarifi

 

Tüm Tarifleri Unutturacak Kadar Şahane Tahinli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbetı̇ ı̇çı̇n;

  • 1.5 su bardağı toz şeker (220 ml bardakla)
  • 1.5 su bardağı su

Helvası ı̇çı̇n;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 su bardağı un (220 ml bardakla)
  • 1 nescafe fincanı tahin

    Tüm Tarifleri Unutturacak Kadar Şahane Tahinli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve suyu tencereye alıp, arada karıştırarak pişirelim. 3 dk kaynaması yeterli. Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  • Ardına derin bir tavayı ocağa alıp tereyağ ve sıvı yağı ekleyip orta ateşte tamamen eritelim.
  • Üzerine unu ilave edelim. Sürekli karıştırarak, 40-45 dk arası orta ateşte koyu renk alana dek, kendi sevdiğiniz renge ulaşana dek kavuralım.
  • Ocağımın en yüksek ateş ayarı 9,, , ben ayarını 5 te tutarak kavurdum.
  • Sonra ocağı en kısık ateşe indirip üzerine dikkatlice şerbetini dökelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Kısık ateşte karıştırdıkça helvamız kısa sürede tüm şerbeti çekip koyu bir kıvam alacak. O ana dek karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından helvayı ocaktan indirip, derin bir kaba aktaralım ve üzerine direk tahini döküp tahta kaşık ile iyice karıştırarak birbirini yemesini sağlayalım.
  • Kendi halinde ılınan helvamızı dilediğimiz şekillerde süsleyip ikram edebiliriz. Üzeri kapalı kapta dolaba koymadan muhafaza ediniz. Afiyet şifa olsun.

Osmanlı Mutfağından Favori Bir Lezzet-Pekmezli Un Helvası Tarifi

 

Osmanlı Mutfağından Favori Bir Lezzet-Pekmezli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1,5 su bardağı su

    Osmanlı Mutfağından Favori Bir Lezzet-Pekmezli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için bir kap içerisine pekmez ve suyumuzu alalım. Malzemeleri iyice karıştıralım.
  • Helvamız için tenceremize sıvı yağ ile tereyağımızı alarak eritelim. Ocağı yüksek ateşte açarak yağımızı yakmamaya dikkat edelim.
  • Üzerine unu ilave ederek kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
  • Kavururken sabırla sürekli karıştırarak kavurmak çok önemli ve ocağınız yüksek ateşte olmamalı, ayrıca helvayı kavurma süresi önemli dilerseniz süreyi tutabilirsiniz. Ben toplamda 10 dakika kavurdum, ilk başta un size çok gelebilir, fakat kaşığın arka tarafı ile karıştırarak yavaş yavaş kıvam aldığını göreceksiniz.
  • Unun rengi koyulaşıp kıvamı akışkan bir hale geldiyse helvamızın kavurma işlemi olmuş demektir. Eğer daha koyu renkli isterseniz birkaç dakika daha kavurabilirsiniz, fakat içerisine pekmezde ilave edeceğiniz için çok koyu bir renk almamasına dikkat edin.
  • Şimdi helvamızı ocaktan alalım ve şerbeti yavaş yavaş ekleyerek yavaş yavaş karıştıralım.
  • Daha sonra tenceremizi ocağa alalım.
  • Helvamız şerbetini çekip kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  • Kaşığın arka tarafı ile una bastırarak topaklanmadan şerbetini çekmesini sağlayalım, göreceksiniz birkaç saniye içerisinde şerbetini çekmeye başlayacaktır.
  • Şerbetini güzelce çeken helvayı ocaktan alalım.
  • Üzerine kağıt havlu ile kapatarak demlenmeye bırakalım.
  • Pekmezli helvanızı dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz helvanızı cevizli veya fıstıklı da hazırlayabilirsiniz.
  • Üzerine ceviz, hindistan cevizi, toz fıstık, kaymak veya dondurma ile de servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Şipşak 3 YUfka İle Fırınsız Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi

 

Şipşak 3 YUfka İle Fırınsız Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Arası için

  • Beyaz peynir (İsteğe göre değiştirilebilir )

Sos için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım şişe sade soda

    Şipşak 3 YUfka İle Fırınsız Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kullanıcağımız tavanın dibini azıcık yağlıyoruz.
  • İçerisine 1 adet yufkayı seriyoruz.
  • Hazırladığımız sosumuzdan döküp ıslatıyoruz. 2 adet yufkayı da katını hiç açmadan uzun şerit gibi kesiyoruz.
  • Yarısını tavanın içine seriyoruz. Sos ile hertarafını ıslatıyoruz.
  • Peyniri her yerine yayıyoruz.
  • Kalan kesilmiş yıfkaları da üzerine alıyoruz.
  • Tekrar iyice ıslatıyoruz.
  • Tavanın kenarlarında kalan serdiğimiz yufkanın parçalarını da üstüne örtüyoruz.
  • Üst kısmı da sos ile ıslatıyoruz.
  • Bi 10 dk sosunu iyice çekmesini bekliyoruz
  • . Orta ateşte çevire çevire kızartıyoruz. Altını kontrol edip ters düz yapıyoruz. Diğer yüzünü de aynı şekilde kızartıyoruz. Afiyet olsun🙂

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yeteri kadar su ve tuz göz kararı
  • Dereotu isteğe bağlı

    Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım sarımsağı da atalım.
  • Kavrulduktan sonra salça ve domatesleri de ekleyelim.
  • Temizlenmiş olan taze bezelyeleri tencereye atıp kısık ateşte diriliği ölmesini bekleyelim arada karıştırarak.
  • Rengi değişen bezelyelere üstüne çıkacak kadar su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  • Dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.

Frenk Üzümlü Kek (Kırmızı Üzüm) Tarifi

 

Frenk Üzümlü Kek (Kırmızı Üzüm) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt  (Bardağım 200ml’dir)
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2 su bardağı un

İçine :

  • Frenk üzüm (Diğer adi kızılcık üzüm) bir yemek kaşığı unla buluyoruz kalıbın dibine çökmesin diye
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

    Frenk Üzümlü Kek (Kırmızı Üzüm) Tarifi Yapılışı

  • Çok güzel kabaran bir kek oldu yumuşacık pamuk gibi.
  • Bir kaba yumurtayı ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.
  • Daha sonra sırayla yağ, yoğurt, kabartma tozu tek tek ekleyip çırpalım.
  • Bir kaseye frenk üzümü una buluyoruz dibine çökmesin diye.
  • Yağlanmış kalıbımıza döküyoruz, 160 derecede 40- 45 arası pişiriyoruz.
  • Pişen kekimizi biraz soğumasını bekleyelim ve kalıptan çıkartalım.Deneyenlere kolay gelsin.Afiyet olsun 🥰🥰.

Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Şerbeti için:

  • 3 su bardak şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon veya bir dilim

    Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir kaba yumurta ile şekeri köpük olana kadar çırpalım.
  • Diğer malzemeleri teker teker ilave edip mixerle çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak un, kabartma tozu vanilyayı da ekleyip yağlanmış borcama kek harcımızı döküp 160-170 derece arası pişirip ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetimizi dökelim.
  • Ve soğumaya bırakın.
  • Krem şantimizi hazırlıyoruz 1 su bardağı ( 200ml) sütle krem şantimizi mixerle çırpalım. ( kutudaki tarife göre).
  • Pasta soğuduktan sonra tatlımızın üzerine krem şantili sürüp üzeri isteğe göre vs süsleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.  

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

 

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 normal un
  • 200 tam buğday unu
  • 100 gram aktif ekşi maya (20 gram ana maya +40 gram un + 40 gram su)
  • 350 gram su
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

    Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Hazırlamış olduğumuz aktif ekşi mayayı alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamuru yoğururken suyunu yavaş yavaş ekleyin belirtilen ölçüden ancak 10 gram 20 gram fazla veya az un gerekebilir hamurum cıvık oldu diye fazladan un eklemeyin.
  • Hamuru yoğurdukça gluteni açığa çıkacaktır elimize yapışmayacaktır.
  • Hamurumuzu iyice yoğurup tabanını yağladığımız kaba alıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • 1 saat sonra hamura tuzunu ekliyoruz.
  • Hamurun tuzunu ekledikten sonra hamuru tekrar 1 saat daha dinlendiriyoruz ve katlama yapmaya başlıyoruz birer saat arayla hamuru 3 veya 4 kez katlıyoruz🥖🥖
  • Katlamalar bittikten sonra hamura son şeklini veriyoruz.
  • Dolapta 10 saat üzeri kapalı ve sarılı bir şekilde bekletiyoruz.
  • Dolaptan çıkarıp üzerini unlayıp jiletle çizik atıp önceden 250 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz ve fırının içine bir kap içinde su koymayı unutmuyoruz.
  • 30 dk 250 derecede üstü kapalı 30 dakika üstü açık 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Keşkülü Fukara (Keşkül) Tarifi

 

Keşkülü Fukara (Keşkül) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya

    Keşkülü Fukara (Keşkül) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce nişastayı bir kasete koyup, su ile açın.
  • Diğer yandan yumurta sarısı, şeker, badem unu ve hindistan cevizini tencereye alıp karıştıralım.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek, bir yandan devamlı karıştırın.
  • Ocağa alıp, karıştırmaya devam edecek pişirin.
  • Kaynamaya yakın su ile açtığınız nişastayı ve 1 paket vanilyayı ekleyip bir yandan hızlıca karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp, kaselere paylaştığın.
  • Ilıyınca üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Not: nar, bu tatlıya çok yakışıyor, biz üzerine bol nar dökerek yiyoruz. Afiyet olsun 💐.

Misket Köfteli Mantar (Nefis Bir Fırın Yemeği) Tarifi

 

Misket Köfteli Mantar (Nefis Bir Fırın Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 2 domates
  • 1 kapya biber
  • 2 sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Köftesi için

  • 200 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 fiske karabiber, kimyon, tuz
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş ekmek
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak

Sosu için

  • Yukarıda da yazmışım 1 bardak su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik

    Misket Köfteli Mantar (Nefis Bir Fırın Yemeği) Tarifi Yapılışı

  • Önce köfteyi hazırlıyoruz. Kıymanın içine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
  • Yumurtayı ekliyoruz. Baharatları katip köfteyi iyice yoğurup misket gibi elimizde ceviz büyüklüğün de yuvarlayıp dolaba koyuyoruz.
  • Mantarları yıkamıyoruz çünkü çok su çekmemesi için temiz bir bezle siliyoruz ve şöyle bir suya tutuyoruz. Kökleri çıkartıyoruz.
  • Ve borcama diziyoruz.
  • Köfteleri tavada hafif kızartıp mantarların üstüne yerleştiriyoruz. (eğer isterseniz köfteleri kızartmadan koyabilirsiniz fakat hafif kızarınca lezzetli oluyor)
  • Domates ve biberleri aralara yerleştirip salçalı sosunu üzerine gezdirerek döküyoruz.
  • Tuzunu atıp zeytinyağını üzerine döküyoruz.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun. .

En Lezzetlisinden Ve Kolayından (Pastane Poğaçası) Tarifi

 

En Lezzetlisinden Ve Kolayından (Pastane Poğaçası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket ınstant maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

    En Lezzetlisinden Ve Kolayından (Pastane Poğaçası) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabımıza ılık su, süt, şeker ve maya alınır  karıştırılır ve 15 dakika ağzı kapalı bekletilir.
  • Daha sonra diğer tüm malzemeler de eklenir.
  • Ele çok yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğrulur.
  • Tezgahın üzerine hamuru alıp 9 eşit parçaya bölüyoruz. (mayalandırma yapmıyoruz)
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır ve hafif bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üzeri temiz bir havlu ile kapatılıp 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzun üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla “+” şeklinde çizikler atılır.
  • Mayalanan poğaçalar 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. (fırında da harika kabarıyorlar).
  • Bu lezzete bayılacaksınız😋.