17 Mart 2021 Çarşamba

Sodalı Yufka Böreği Tarifi

 

Sodalı Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ

İçine:

  • Beyaz peynir 
  • Maydanoz

Üzerine:

  • 1 şişe maden suyu
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Sodalı Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

  • Yufkanın birini tepsiye büzgülü bir şekilde yerleştiriyoruz.
  • Süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırıp yufkanın üzerine sürüyoruz.
  • Üzerine diğer yufkayı serip, onun üzerine de hazırladığımız karışımdan sürüyoruz.
  • Peynir ve maydanozu her yerine gelecek şekilde ekliyoruz. 
  • Onun üzerine diğer iki yufkayı aynı şekilde serip karışımı sürüyoruz.
  • Bütün sosu 4 yufkaya paylaştırıyoruz. En üst kata da sürüyoruz.
  • Daha sonra yufkayı kare şeklinde kesiyoruz.
  • Üzerine 1 şişe maden suyunu her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Ardından yumurta sarısını sürüp, çörekotu serpiyoruz.
  • 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  • 5 dakika dinlendirip servis ediyoruz.

Chialı Limonlu Pankek Tarifi

 

Chialı Limonlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tam buğday unu (yulaf unu da kullanılabilir)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 3 silme yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 bardak şekersiz badem sütü
  • 1 limonun suyu ve 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin

Pişirmek için:

  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı/tereyağ ya da yapışmaz bir tavada yağsız pişirin. 
  • 1-2 yemek kaşığı organik akçaağaç şurubu, agave şurubu veya bal vb. istediğiniz bir şeker türevi. Ya da sadece çilek vb. taze meyve ilavesi. 

Chialı Limonlu Pankek Nasıl Yapılır?

  • İlk önce badem sütünü limon suyu ile birleştirip 10 dk bekletin.
  • Ardından buğday unu, chia tohumu, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ilave edin.
  • Hazırlanan pankek hamurunu istediğiniz ölçüde yağlı veya yağsız tavada önlü arkalı 3'er dk pişirin. 

Yulaflı Kurabiye Tarifi

 

Yulaflı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı yulaf unu (ben yulaf ezmesini rondodan geçiriyorum ancak dilerseniz satın da alabilirsiniz.)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, yoğurt ve sirkeyi bir kasede karıştırın.
  • Yulaf unu, mahlep, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir karıştırma kabında karıştırın.
  • Kuruların olduğu kabın ortasında bir boşluk açın ve sıvı harcınızı ilave edin.
  • Bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Elinizle şekil verecek kıvama gelene kadar ilave yulaf unu ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra; elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz veya iki yağlı kağıt arasında merdane ile açarak, dilediğiniz kalıplar ile kestiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu / susam serpin ve fırına verin.
  • 180 derecede 15-20 dk kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda hala biraz yumuşak olabilir, biraz beklesin kendini çekecektir. Afiyetler olsun!

Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi

 

Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısı kadar yumurta
  • Tuz
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Sucuk ve kaşar peyniri fincan ebadında dilimlenir. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.
  • Fincan çok az zeytinyağı ile yağlanır, (su ile de çalkalayıp yapınca da çıkıyor) Yumurtanın beyazından bir miktar fincana dökülür.
  • Üstüne sucuk, yumurta sarısı ve kaşar peyniri ile katlar yapılır. En üste kalan yumurta beyazı dökülür.
  • Her yumurta bir fincan demektir. Fincanlar tencereye koyulur ve fincanların yarısına kadar tencereye su koyulur.
  • Kapağı kapatılan tencerede yumurtalar pişirilir. Su kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dk daha pişirilir.
  • Servis edilirken fincanlar servis tabağına ters çevrilir ve fincanın arkasına hafif vurularak çıkartılır. Üzerine kırmızı toz biber ve kekik serpilir. Afiyetle ❤️

Elmalı Tavada Fit Kek Tarifi

 

Elmalı Tavada Fit Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta 
  • 1 adet elma
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/4 sıvı yağ
  • 1 su bardağı tam buğday unu 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • Bir çimdik tuz

Elmalı Tavada Fit Kek Nasıl Yapılır?

  • Elma hariç tüm malzemeleri bir kapta çırpın. (Mikser veya elde çırpıcı ile) Orta boy tavayı tereyağı ile yağlayın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı bal gezdirin ve yayın. Elmaları temizleyip dilimledikten sonra tavaya dizin, hazırladığınız karışımı üzerine dökün.
  • Kısık ateşte alt üst kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun! 👩🏼‍🍳

Un Kavurması (Bulamaç) Tarifi

 

Un Kavurması (Bulamaç) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kadar kavurma
  • 2 su bardağı un
  • 1 cay bardağı sıvıyağ 
  • Su

Un Kavurması (Bulamaç) Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı tavaya alıp unu kavuruyoruz.
  • Unun rengi hafif değişince kavurmayı koyuyoruz. 2-3 dakika kadar birazda kavurmayla kavuruyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp, üzeri hafif batana kadar soğuk su ekleyip elimizle eziyoruz.
  • Ezdikten sonra tekrar üzeri batana kadar soğuk su ekleyip ocağa alıyoruz. 5 dakika kadar ocakta karıştırıyoruz.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp servis ediyoruz.

Fırında Kıymalı Patates Tarifi

 

Fırında Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 400 gr kıyma
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber (kışlık yaptığım menemen kullandım)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • ½ çay bardağı zeytinyağı

Fırında Kıymalı Patates Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Patatesler ince halka şeklinde dilimlenir. Zeytinyağı, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, tuz ile harmanlanır.
  • Fırın tepsisindeki patatesler 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Ayrı bir tencerede kuru soğan ve kıyma kavrulur.
  • Kavrulan kıymaya domates ve yeşil biber eklenir. Bir süre daha kavurduktan sonra 2-3 su bardağı suda açılan salçalar eklenir. 2-3 dk pişirilir.
  • Fırından alınan patatesler pişirme tepsisine dizilir. Üzerine kıymalı harç aktarılır. Bir miktar patates de üstüne kapatılır.
  • Tencerede kalan su üstüne gezdirilir. 200 derece fırında 10-15 dk pişirilir. Üzerine maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
  • 🧐 Patateslerin tamamının üstüne de kıymalı harç koyularak fırına verilebilir.
  • 🧐 İsteğe bağlı olarak son fırın aşamasında  yeşil biber, kapya biber  üzerine koyulabilir.

Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi

 

Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 buçuk su bardağı un

(su bardağı ölçüsü: 200 ml)

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı kadar susam

    Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Hamuru hazırlamak için, margarin, sıvı yağ, yoğurt, sirke, şeker ve tuz derin bir kap içerisinde karıştırılır.
  • Karışımın üzerine, nişasta ve azar azar un ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
  • Hamur kolayca yuvarlanacak kıvama gelince un ilavesi kesilir.
  • Hazırlanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp beze yapılır.
  • Bezeler düz bir zemin üzerinde rulo şeklinde yuvarlanır ve iki ucu birleştirilip halka şekli verilir.
  • 1 adet yumurta, bir kase içerisinde, çatal yardımı ile iyice çırpılır.
  • Şekli verilen kandil simidi, arkalı önlü, önce yumurtaya, sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp,  tepsi içerisinde soğutulduktan sonra,  servise sunulur.
  • Bu tarif ile 35 adet kandil simidi elde ediliyor.

Köz Biberli Patates Salatası Tarifi

 

Köz Biberli Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kutu mısır
  • 1 adet havuç
  • 10 adet kornişon turşu
  • 10 dal maydanoz
  • 5 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    Köz Biberli Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesleri haşlayın.
  • Bu sırada kırmızı biberleri 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Kabuklarını soyup doğrayın.
  • Haşlanan patatesleri iri iri doğrayın.
  • Kornişon turşuyu, maydanozu, naneyi doğrayın.
  • Havucu rendeleyin.
  • Mayonez, yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştırın.
  • Karıştırma kabına diğer malzemeleri ekleyin.
  • Yoğurtlu karışımı üzerine dökün, güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alıp nane yapraklarıyla süsleyin.
  • Afiyet olsun 😋.

Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi

 

Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Pastacılık Margarini (videolu tarifin var)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt(ılık)
  • Yarım su bardağı su(ılık)
  • Yarım su bardağı krema
  • Yarım paket yaş maya
  • 5-6 bardak un (ölçülü ekleyin) fazla veya az gelebilir unun yapısındandan dolayı.

İçine:

  • Peynir

    Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Su, süt ve mayayı kabımıza alalım mayayı ezerek karıştıralım.
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyelim pastacılık margarinini de ekleyelim karıştıralım.
  • Yarım su bardağı kremayı ekleyelim.
  • 2 yumurta akını ekleyelim.
  • Unu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip yavaş yavaş un eklemesi yaparak yumuşacık ama ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.
  • 30 dk mayalandıralım. 💪
  • Mayalama bitince bezelere ayıralım.
  • İçine peynir koyup d şeklinde kapatalım.
  • Orta kısımlarına elimizle pastıralım (videoda var)✌️💫
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 50 dereceye poğaçaları sürelim 30 dk sonra fırınının ısısını 200 dereceye yükseltip kızarana kadar pişirelim. 🌾

Spagetti Napoliten Tarifi

 

Spagetti Napoliten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket spagetti makarna
  • 2 adet domates rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen veya varsa taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber

    Spagetti Napoliten Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sos için domatesi rendeleyin.
  • Sıvı yağı tencereye alın, sarımsakları ince ünce doğrayın.
  • Sarımsak kokusu çıkınca domates rendesini ekleyin.
  • Domatesin üzerine kuru fesleğeni ( eğer taze fesleğen kullanacaksanız ince ince kıyıp ekleyin) ekleyin.
  • Salçayı, tuzu, karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin, ocağı kapatın.
  • Makarnayı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklediğiniz suyu kaynatın.
  • Bütün olarak makarnaları tencereye alıp, haşlayın.
  • Ben spagetti makarnayı 10 dakika haşlıyorum.
  • Haşladıktan sonra suyunu süzün, servis tabağına alın.
  • Üzerine napoliten sostan dökün.
  • Afiyet olsun 😋.

Çeşmi Nigar Çorbası (Akşam Yemeklerinizin Vazgeçilmezi Olacak ) Tarifi

 

Çeşmi Nigar Çorbası (Akşam Yemeklerinizin Vazgeçilmezi Olacak ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbıber 

    Çeşmi Nigar Çorbası (Akşam Yemeklerinizin Vazgeçilmezi Olacak ) Tarifi Yapılışı

  • Bir adet soğanı küçük parçalar halinde doğruyoruz yağı ilave ediyoruz kavuruyoruz.
  • Unu ilave ediyoruz bir miktar daha kavuruyoruz.
  • Mercimeği yıkıyoruz ilave ediyoruz suyunu ekliyoruz haşlanana kadar kaynatıyoruz.
  • Kaynayan mercimeği blenderla eziyoruz pürüzsüz bir kıvamda olacak şekilde.
  • Bir yumurta sarısı ve sütü limonu çırpıyoruz .
  • Çorbadan bir kepçe kadar terbiyesine ilave edip tamamını çorbaya ekliyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
  • Bir tavada tereyağı ve baharatları kızdırıyoruz pişen çorbaya ekliyoruz. Çorbamız hazır.
  • Afiyet olsun.

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi

 

Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy, (istenilen miktarda)

Tavukları bulamak için;

  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Popeyes Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Yazmış olduğum baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
  • Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.
  • Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızarıtıyoruz.
  • Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızarıcaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
  • Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😊