Balkabağı Crumble Tarifi İçin Malzemeler
İç harç için:
- 400 gram balkabağı
- 50 ml (¹/5 su bardağı) üzüm pekmezi
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı yenibahar
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı toz karanfil
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı muskat rendesi
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
Crumble için:
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 20 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı
- 15 ml (1 yemek kaşığı) üzüm pekmezi
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı saf vanilya
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 80 gram (1 su bardağı) dövülmüş ceviz
Balkabağı Crumble Tarifi Yapılışı
- Balkabaklarını küçük küpler halinde doğrayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım ve 200°c’de 30-40 dk iyice yumuşayıp suyu büyük ölçüde çekilene dek pişirelim. (yanmaması için kontrollü bir şekilde pişirmeye çalışalım. )
- Fırından aldıktan sonra soğuması için kenara alıp bekletelim.
- İç harç malzemelerini bir kaba alıp balkabakları hafifçe ezilecek şekilde karıştıralım.
- Yulaf ezmesini mutfak robotuna alalım ve önden biraz ufalana dek -tamamen toz olmayacak şekilde- çekelim.
- Tereyağını eritip soğutalım. Pekmez, vanilya ve tuzla birlikte yulafa ekleyip bir kez daha çekelim.
- Yumurtayı ekleyip birleşene dek çekmeye devam edelim.
- Dövülmüş cevizi ekleyip karıştıralım.
- Sufle kapılarını tereyağı ile yağlayalım.
- Tabanlarına crumble karışımından biraz koyup bastırarak düzleyelim.
- Üzerine iç harçtan ekleyelim.
- Üzerine tekrar crumble karışımından koyup hafifçe bastırarak düzleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 15 dk üstü kızarana kadar altlı üstlü pişirdikten sonra, üst ızgarayı kapatıp altını 10 dk daha pişirelim.