23 Mart 2021 Salı

Pırasa Kavurması Tarifi

 

Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Üzeri için;

  • Yoğurt, sarımsak
  • Tereyağı ve pul biber

    Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pırasaları ince ince doğrayalım ve yıkayalım.
  • Daha sonra bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup, doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  •  Daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, orta ateşte biraz daha kavurduktan sonra salçasını ekleyelim. Karabiberini ve  tuzunu da koyarak 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak suyunu koyalım ve pırasalar  yumuşayana kadar normal ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çektiğinde pırasalarımız henüz yumuşamamışsa kontrollü olarak su eklemesi yapabilirsiniz.
  •  Pırasalar pişerken arada bir karıştıralım ve pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak dökelim. Ardından tereyağını kızdıralım, içine pul biberini atıp servis tabağındaki pırasaların en üstüne gezdirelim.
  • Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋😊

Sarımsaklı Patates Halkaları Bu Halkalar Sizin Favoriniz Olacak Tarifi

 

Sarımsaklı Patates Halkaları Bu Halkalar Sizin Favoriniz Olacak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı ince irmik
  • 1 çay bardağından
  • 1 parmak eksik su
  • 2 orta boy patates haşlanmış
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Gerek duyarsanız biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Maydanoz

    Sarımsaklı Patates Halkaları Bu Halkalar Sizin Favoriniz Olacak Tarifi Yapılışı

  • İrmik ununuz varsa irmik ununu yoksa benim gibi irmiği bir öğütücüden geçirin.
  • Sarımsaklarımızı küçük küçük doğruyoruz bir tavaya tereyağımızı alıyoruz iyice eridikten sonra sarımsakları alıp iyice kavuruyoruz.
  • Daha sonra pul biber ekliyoruz .
  • Bir kaç dakika kavurduktan sonra irmiği alıyoruz bir kaç dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyip iyice karıştırıp irmiğe çektiriyoruz.
  • Sonra ezmiş olduğumuz patatesi alıp karıştırıp bütün malzemeler özleştiriyoruz.
  • Tuzunu da ekleyip ateşten alıp başka bir kaba alalım.
  • İlk sıcaklığı gittikten sonra nişasta ve ununu ekliyoruz iyice yoğuruyoruz.
  • Birbirini tutana kadar maydanozunuda ekleyip bir kaç dakika daha yoğuruyoruz.
  • Elimizi yıkayalım ,yapışmasın diye ben elimin altında biraz sıvı yağ aldım .
  • 2 yemek kaşığı kadar küçük parçalar alıp resimdeki gibi küçük halkalar elde ediyoruz.
  • Yağ bıraktığımız tava yapışmaz bir tava olmalı yüksek ateşte kontrollü bir şekilde kızartıyoruz.
  • Yanına mayonez ve ketçap çok iyi gider servise hazır.

22 Mart 2021 Pazartesi

Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifi

 

Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim İçin Malzemeler

  • 600 gram pınar beyaz taze peynir
  • 200 gram kutu sıvı krema
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 adet ılık yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Hayranı Olacağınız San Sebastian Cheesecake Tarifim Yapılışı

  • 22 santimlik tabansız yüksek boy, çemberimizi uygun yuvarlak bir borcam üzerine alalım.
  • Çemberin içerisini 2 adet yağlı kağıdı uzunlamasına boydan kesip, 4 ince adet olmuş kağıdın her birini muslukta tek tek ıslatıp sıkalım, ve kalıbın her yerini önce artı sonra çapraz olacak şekilde tabanı açık kalmadan kağıtla iyice kaplayalım.
  • Daha sonra, yumurta, vanilya ve şekeri mikserin en yüksek hızında rengi açılıp mayonez kıvamı alana dek çırpalım.
  • Daha sonra; ayrı bir çırpma kabı içerisine oda ısısında 30 dk beklemiş pınar beyaz peynirlerini ekleyelim.
  • Üzerine ılık kremasını katalım. Un ve nişastasınıda ilave edip mikserin en yavaş ayarında 15 saniye kadar çırpalım.
  • Daha sonra; mikseri bırakıp tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
  • Pürüzsüz olan peynirli harcın üzerine şekerle çırpılmış yumurtalı karışımı 3 seferde azar azar dökerek tel çırpıcı ile nazik şekilde yumurtaları söndürmeden alttan yukarı iyice karıştıralım hiç pütürlük kalmasın.
  • En son aşama olarak; hamuru kağıtla kaplanmış çember içerisine boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 210° fırının alttan ikinci rafında 45 dk pişirelim.
  • Sonra fırın kapağını açıp yarım saat içinde bu şekilde bekletelim.
  • Sonra fırından tezgaha çıkarıp.
  • Çemberini bollatarak gevşetelim ve iyice ılımaya bırakalım.
  • Daha sonra çemberinden çıkarıp buzdolabında 3-5 saat arası beklettikten sonra tam kıvamını alıp katılaşacak, dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Süper Lezzeti İle Pastane Tuzlusu Tarifi

 

Süper Lezzeti İle Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşamış tereyağ (yada ülker terem yağ)
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Bardağım 220 ml ölçüde

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı zeytin yağı
  • Çörek otu

    Süper Lezzeti İle Pastane Tuzlusu Tarifi Yapılışı

  • İyice yumuşamış tereyağ, yumurta, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp, elle iyice yoğuralım.
  • Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek ( ele yapışmayan, fakat yumuşacık kıvamda bir hamur elde edelim).
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgah üzerinde yuvarlayarak orta incelikte çubuklar yapalım.
  • Hamurun bir ucundan tutup tam ortasından o harfi yapar gibi bir kez üzerine dolayalım ve hamurun uzun uçlarını sivri şekilde tıpkı kalp yapar gibi birleştirerek fazlalığı koparalım uçlarını sıkıca birleştirelim.
  • Kağıt serilmiş tepsiye 28 adet çıkan kurabiyelerimizi dizelim.
  • Üzerine yumurtalı karışımdan sürüp çörek otu serpelim.
  • Önceden ısınmış fansız alt üst ayar 165° fırının alttan ikinci rafında, ben 30 dk pişirdim, daha sonrada tepsiyi orta rafa çıkarıp üzeri kızarana kadar pişirdim.
  • Süre her fırına göre değişebilir. Tepside dinlenip soğuyunca ikram edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi

 

Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşamış tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
  • 1 çay bardağı nişasta (mısır)
  • 2 su bardağı un
  • 85 gram bitter çikolata

Kabartma tozu yok

Su bardağım 220 ml, çay bardağım 125 ml.

Çikolatalı Şahane Ay Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı tel çırpıcı ile karıştıralım.
  2. Üzerine vanilya, granül kahve, kakao katıp tekrar 1 dakika elde çırpalım.
  3. Yumuşak tereyağını ekleyelim. Elle yoğurmaya başlayalım.
  4. Üzerine nişasta ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşacık kıvamda bir hamur elde edelim.
  5. Büyük bir top haline getirip tezgaha aldığımız hamurdan; küçük mandalina ölçüsünde bir parça koparalım.
  6. Önce; avuç içinde çiğ köfte sıkar gibi şekil verip sonrada, tezgah üzerinde, ileri geri avuç içi ile iterek kenarları ince, ortası kalın şişman olacak formda rulo yapalım.
  7. Ardınada ay şeklinde kıvırıp kağıtlı tepsiye dizelim.
  8. Teker teker tüm hamura sırası ile bu şekilde şekil verip bitirelim.
  9. Önceden ısınmış fansız alt üst ayarda 180° fırında, orta rafta 25 dakika pişirdim. Fırından alınca, tepsiden tezgaha aktarıp soğumaya bırakalım.
  10. Benmari şekilde eritilmiş çikolataya soğumuş kurabiyelerin yarısını daldırıp batıralım ve buzdolabında 20 dk donmaya bırakalım.
  11. Ardına ister sade olarak, ister sade kısımlarına pudra şekeri serperek ikram edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Baharatlı Harika Lezzet, Pizza Kraker Kurabiye Tarifi

 

Baharatlı Harika Lezzet, Pizza Kraker Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşamış tereyağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ̆
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı dolusu çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz (normal dolu)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 dolu yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağından iki parmak eksik un
  • Üzerine haşhaş serpebilirsiniz

Su bardağım 220 ml, çay bardağım 125 ml

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı+ yarım çay kaşığı sıvı yağ

    Baharatlı Harika Lezzet, Pizza Kraker Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, sıvı yağ, yumurta akı sirke ve tüm baharatları katıp elle iyice karıştıralım.
  • En sona azar azar un ilave edelim kabartma tozunu katalım yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan fakat çok yumuşacık, kolay şekil alabilen bir yapıda hamur olması gerekiyor, un ilavesinde buna dikkat ediniz.
  • Hamuru 3-4 eşit parçaya top yapıp ayıralım.
  • Sırası ile tezgahta biraz elle basarak (çok çabuk şekil alıp düzleşen yapılı hamuru var) ister oklava ilede üzerinden geçerek çok kalın yada çok ince olmayacak derinlikte, orta kalınlıkta açıp istediğiniz şekil formda kurabiye kesicisi ile kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıkla dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, varsa haşhaş serpebilirsiniz.
  • Önceden ısınmış fansız alt üst ayar 180° fırının orta rafında 18-19 dk arası kontrol ederek pişirdim.
  • Altı üstü kızarınca fırından alıp tepside soğumaya bırakıyor sonra servis ediyoruz. Afiyet şifa olsun.

Şahane Tadı İle Favoriniz Olacak Cookies Kurabiye Tarifi

 

Şahane Tadı İle Favoriniz Olacak Cookies Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram iri küp doğranmış bitter sütlü karışık çikolata parçası
  • 100 gram kırık badem yada ceviz
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı antep fıstığı kırığı (şart değil)
  • 75 gram yumuşamış tereyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı daha un

Su bardağım 220 ml

Şahane Tadı İle Favoriniz Olacak Cookies Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumuşamış tereyağ ve yumurtayı yoğurma kabına alıp tahta kaşık ile iyice karıştıralım.
  2. Üzerine şekeri, vanilyayı katıp karıştırmaya devam edelim.
  3. Hindistan cevizini katalım tekrar karıştıralım.
  4. Sonra; unu ve kabartma tozunu ekleyip elle yoğurmaya başlayalım.
  5. Yumuşacık bir hamur elde edip yoğurma işlemini bitirdikten sonra, çikolata parçalarını fıstığını ve küçük kırılmış badem yada cevizi ekleyip hamura yedirerek toparlayalım.
  6. Hamurdan 13 eşit top yapalım ve avuç içinde sıkıca toparlayarak sıkıp elde yuvarlayalım.
  7. Sonra tezgah üzerinde elle biraz üstlerine basarak yayvan yassı hafif düz bir hal verip aralıkla tepsiye dizelim.
  8. Önceden ısınmış fansız alt üst ayar 160° fırının orta raftında 24-26 dk arası pişirelim, süre her fırına göre değişir kontrollü olunuz çok pişirmeyin sert olur yoksa.
  9. Kurabiyelerin kenar kısımları pembe göründüğünde pişmiş demektir. Altlarıda pembe olmuş olacak.
  10. Fırından alalım ve bekletmeden hemen, üzerlerine bir çay bardağı tabanı ile basarak dahada yassılaştıralım.
  11. Ilıyana kadar tepsiye ellemeyelim.
  12. Sonra kurabiyelerimizi servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker bardak ölçüm (125ml)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un bardak ölçüm (200ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz

Keki ıslatmak için;

  • Yarım çay bardağı süt

Ganaj için;

  • 100 gram çikolata (50 gram sütlü 50 gram bitter )
  • 1 çay bardağı krema

Süslemesi için;

  • 6 adet çilek

    Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta şekeri bir tutam tuz ile çırpın .
  • Ardından sıvı yağ ,süt, vanilyayı ekleyip biraz daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve kakao eleyerek ekleyin.
  • Her tarafını margarinle yağladığınız kalıpınıza döküp tezgaha bir kaç defa vurun.
  • Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında pişirin.
  • İlk 20-25 dakika fırın kapağını açmayın kekin sönmemesi gerekiyor.
  • Ardından kürdan testi yapıp soğumasını bekleyin.
  • Diğer taraftan ganaj hazırlamak için çok pişirmeyecek şekilde kremayı ocağınızda ısıtın.
  • Kaynama noktasına getirmeden ardından çikolataları ekleyip ara ara karıştırın rengi bu şekil koyulaşacaktır.
  • Servis tabağına kalıbınızı yavaşça ters çevirip yarım çay bardağı sütü fırça yardımıyla kekinizin üstüne ıslanacak.
  • Şekilde sürün 15 dakika sütün çekmesini bekleyin ardından yaptığınız ganajı üzerine döküp dinlenmesi için en az 5 -6 saat dolabınıza kaldırın bir gece önce yaparsanız daha güzel bir kıvam alır.
  • Ardından dilimlere ayırdığınız keki ikiye kestiğiniz 6 adet çilekle süsleyebilirsiniz.
  • Not: kalıptan rahatlıkla keki çıkarmak için kalıba sürdüğünüz margarinin soğuk olmasına dikkat edin fırından çıkarırken nemli bir bezin üstüne kalıbı koyup kalıbın kenarlarınıda bezi sarın bu şekil soğumasını sağlayın.

    Keklerinizi her zaman önceden ısıtılmış fırına koyun pişmesine emin olmadan fırın kapağınızı açmayın sönmemesi için güzel.

    Kabarması için un kabartma tozu kakao gibi katı malzemeleri elekten geçirin.

    Yapacak arkadaşlarımıza afiyet olsun🙋🏻‍♀️.

Kuru Meyve Yapımı Tarifi

 

Kuru Meyve Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Elma
  • Armut
  • Mandalina
  • Greyfurt
  • Kivi
  • Muz
  • Mevsim meyveleri

    Kuru Meyve Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Hazırlamak istediğimiz meyveleri ince dilimler halinde kesiyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip üzerine birbirinin üzerine çıkmayacak şekilde mumtazamlı diziyoruz. (yağlı kağıt yapışmasını önlüyor).
  • Fırını 70 dereceye ayarlayıp tepsileri herbir katına sıralıyoruz.
  • Aynı anda tüm katları kullanarak kurutma işlemi yapabiliriz bu daha tasarruflu olacaktır ancak tek bir tepsi kullanacaksanız orta kata koymanızda fayda var.
  • 70 derecelik fırında kapağı mutlaka bir tahta kaşık yardımıyla hafif aralık kalacak şekilde ortalama 2-3 saatte tamamen kurutuyoruz.
  • Kapağının aralık olmasının sebebi hava akışı sağlamak ve içerideki nemi dışarıya çıkarabilmek.
  • Tepside ki meyveleri 1 saat arayla ters düz etmelisiniz.
  • Tüm katlarda tel kullanıcaksanız ters düz etmenize gerek yok.
  • ✏️Not📌

    Fırın telinde daha hızlı kuruyor.

    Meyve ve sebzelerinizi bu yöntemle kurutabilirsiniz.

    100 derecede de kurutulabilir ama ben denemedim.

    Yanmaması için mutlaka gözetim altında kontrollü kurutulmalı!.

    Fırınınızı açık bırakıp evden çıkıp gitmemeli ya da geceden koyup uyumamalısınız!.

    Kullanım alanları📌 yoğurtlarda, pasta kurabiye, keklerde ve süslemelerinde, dekor amaçlı,  bitki çaylarında ve çaylarda, kuruyemişlerle, müslide, aşurede, çikolatayla kaplayarak, sebzelerde de; kurutulmuş sebzeleri , çorba, salata, yemeklerde ve daha birçok alanda kullanabilirsiniz.Tamamen hayal gücünüze kalmış 💭.

    Saklama koşulları; kuruttuğunuz malzemeleri cam kavanozlarda kuru ve serin yerde ağzı kapalı şeklide 3-4 ay kadar saklayabilirsiniz.

Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi

 

Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (bardak ölçüsü 250 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yarı erimiş tereyağ
  • İçerisine koymak için birer küp kaşar peyniri

Üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı  kaşar  peyniri (rendelenmiş)

    Sarımsak Soslu Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Unu derin bir kaba eleyin.
  • Üzerine maya poşetini boşaltıp kaşık ile karıştırın.
  • Tuz, toz şeker, yumurta, yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun.
  • Çok yumuşak ve pürüzsüz bir hamur olmalı.
  • Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
  • Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, bezelerin içlerine birer küp kaşar peynirini yerleştirip çok sıkıştırmadan kelepçeli kek kalıbına dizelim.
  • Dizme işleminden sonra üzerlerini bir bez ile kapatıp tepsi mayası yapalım.
  • Tepsi mayasından sonra üzerine süreceğimiz malzemeleri karıştıralım. Fazla bastırmadan sürelim ve kasar peynirini dökelim.
  • Alt-üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🖤