Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Tuz, karabiber
Üzeri için;
- Yoğurt, sarımsak
- Tereyağı ve pul biber
Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı
- İlk önce pırasaları ince ince doğrayalım ve yıkayalım.
- Daha sonra bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup, doğradığımız soğanları ekleyelim. Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, orta ateşte biraz daha kavurduktan sonra salçasını ekleyelim. Karabiberini ve tuzunu da koyarak 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Son olarak suyunu koyalım ve pırasalar yumuşayana kadar normal ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çektiğinde pırasalarımız henüz yumuşamamışsa kontrollü olarak su eklemesi yapabilirsiniz.
- Pırasalar pişerken arada bir karıştıralım ve pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak dökelim. Ardından tereyağını kızdıralım, içine pul biberini atıp servis tabağındaki pırasaların en üstüne gezdirelim.
Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋😊