29 Mart 2021 Pazartesi

Hiç Yağ Çekmeyen Yumurtalı İçi Kaşarlı Ekmek Tarifi

 

Hiç Yağ Çekmeyen Yumurtalı İçi Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ekmek (Adet sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8 adet yumurta
  • Tuz
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    Hiç Yağ Çekmeyen Yumurtalı İçi Kaşarlı Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Dilimlenmiş ekmeklerinizin arasına kaşar peyniri koyup, yumurtaya bulayıp, sonra yağda kızartın. İnanılmaz güzel oluyor tavsiye ederim. Afiyet olsun 😍.

Borcam Pastası Hem Pratik Hem Çok Bereketli Tarifi

 

Borcam Pastası Hem Pratik Hem Çok Bereketli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  •  100 ml krema
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 paket kedi dili bisküvi

Üzeri için

  • 1 paket 200ml krema
  • 100 gr çikolata

    Borcam Pastası Hem Pratik Hem Çok Bereketli Tarifi Yapılışı

  • Süt, un, nişasta, şeker kaynayana kadar karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra altı kapatılarak sırayla krema, toz krem şanti ve vanilya eklenir.
  • İçerisine kedi dili bisküviler gelişigüzel kırılarak karıştırılır.
  • Borcama dökülen tatlı buzdolabına dinlenmeye alınır.
  • Üzeri için krema kaynama noktasına gelince altı kapatılarak kırılmış parça çikolatalar veya damla çikolata eklenir.
  • Karıştırılarak eritilir.
  • Soğuyan tatlının üzerine dökülerek dinlendirilir. Vaktiniz varsa bir gece dinlendirin çok daha lezzetli oluyor. Beklemeden de tüketebilirsiniz.
  • Ben çilek ve beyaz çikolata kullandım ama siz üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz🥰 deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🥰🌸.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 3 orta boy patates
  • 3-4 kök karnabahar
  • 4-5 yeşil soğan yaprağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 500 gram süzme yoğurt (Kıvama göre değişebilir)
  • Tuz ve bir kaç name yaprağı

    Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tüm sebzeleri çatal batacak yumuşaklıkta haşlayalım.
  • Doğrarken dağılmayacak sertlikte olacak.
  • Yoğurdu geniş bir kasede tuz ve sarımsakla karıştıralım.
  • Haşlanan sebzeleri iri doğrayalım.
  • Yeşil soğan yapraklarnı ince ünce kıyıp tüm malzemeleri yoğurda katıp karıştıralım.
  • Üzerine nane yaprağı ve doğranmış yeşil soğan yaprağı serpelim. Afiyet olsun.

Köfte Tarifi

 

Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan rende
  • 3 dis sarımsak rende
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar

    Köfte Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri yoğuralım.
  • İyice özdeşleşince yuvarlak hafif yassı köfteler hazırlayalım.
  • Tavaya az sıvı yağ koyup ısıtalım.
  • Köfteleri dizelim ocak ayarını orta dereceye alalım ki yanmadan içleri pişsin. Arkalı önlü köfteleri kızartalım.
  • Köfte tabağını hazırlamak için.
  • Biberleri aynı yağda hafif kızartalım ardından küçük domatesleri kızartalım âfiyet olsun

Sebzeli Soya Soslu Noodle Tarifi

 

Sebzeli Soya Soslu Noodle Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 parça noodle
  • 3-4 dal karnabahar
  • 3-4 dal brokoli
  • 1 orta boy soğan yarım ay şeklinde doğranmış
  • 2 kırmızı kapya biber ince uzun doğranmış
  • Çay kaşığı ucuyla köri ve zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 3 er yemek kaşığı soya sosu ve balzamik sirke
  • Yeterince tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 dal yeşil soğan yaprağı ince kıyılmış 

    Sebzeli Soya Soslu Noodle Tarifi Yapılışı

  • Noodleları haşlamak için en başta suyu kaynatıp bekletelim.
  • Zeytinyağı ısıtılır soğan, biber, karnabahar ve brokoli sırasıyla sotelenir.
  • Sebzeler pişmeye yakın soya sosu ve balzamik sirke eklenir, hemen noodle kaynamış su ile 2-3 dakika haşlanır. Fazla haşlamayın. Hamur gibi olur. Bu süre yeter.
  • Haşlanan noodlelar sebzelere eklenip karıştırılır.
  • 1-2 dakika daha sotelenir ocak kapatılır.
  • Yeşil soğan ister üzerine ister içine eklenir. Ben ikisini de yaptım. Afiyet olsun.

Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kurumaya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6. 6.5 su bardağı un (Ben 6 bardak kullandım. 5 ten sonra kontrollü olun)

Arası için

  • Peynir (kaşar beyaz tercih edebilirsiniz)
  • Maydanoz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Örgü peynir 

    Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Su süt maya ve şekeri kaba alalım. Karıştıralım.
  • Sıvıyağ yumurta yı ekleyip karıştıralım. Az az unu ve tuzu ekleyelim.
  • Yumuşak bir hamur yoğuralım. 1 saat mayalandıralım.
  • Hamuru 20 eşit parçaya bölelim.
  • Elimizle açıp peynirli maydanozlu iç harçtan koyup kapatalım. Videodan yardım alabilirsiniz.
  • Poğaçaların üzerini örtelim. Yarım saat mayalandıralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim. Bıçak veya ruletle kesik atalım.
  • Kestiğimiz yerlere örgü peyniri koyalım.
  • 200 derecede kontrollü pişirelim. Fırına göre değişir. Benimki 25 dakika da pişiriyor. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

28 Mart 2021 Pazar

Sakallı Poğaça Tarifi

 

Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Labne peyniri
  • Çörekotu
  • Rendelenmiş kaşar
  • İnce kıyılmış maydanoz

    Sakallı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Ilık sütü yağı şekeri ve tuzu bir kaba alın.
  • Üstüne mayayı ekleyip karıştırın.
  • Ardından unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • 30-45 dk mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 24 parçaya bölün.
  • Ardından her parçayı 3 e bölüp minik minik yuvarlayın.
  • Muffin tepsisine 3 yuvarlağı koyup mayalandırın.
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.
  • Fırından çıkınca üstüne temiz bir bez örtün.
  • Üzerinin süslemesi:Soğuyan poğaçaların üstüne labne sürüp, maydanoz ,kaşar ve çörekotu ile kaplayın. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Un (yaklaşık olarak 2 su bardağı)

Üzeri için;

  • Mavi haşhaş (tatlıyı bulamak için)
  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak, şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
  • Kaynamaya başladığında, 3-4 damla limon suyu sıkın.
  • 5 dakika daha kaynadıktan sonra, şerbeti alarak soğumaya bırakın.
  • Hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak, elinize yapışmadan hamur toparlanana kadar azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Hamurdan minik toplar oluşturup, mavi haşhaşa bulayın ve üzerine ceviz batırın.
  • 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Hafif pembeleşmesi yeterli.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine, hazırladığınız şerbeti dökün.
  • Kurabiyelerin üst kısımlarına, özellikle gelecek şekilde kaşık ile dökerseniz çok daha iyi olur. Üst bölümler kuru kalmasın.
  • Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz ama bir gece buzdolabında beklerse, ertesi gün çok daha güzel oluyor.

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kadar susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Ayrı bir tabakta pekmez ile suyu karıştırın. Başka bir tabağa da susamı koyun.
  • Hamurdan bir parça alıp şekil verip önce pekmezli suya batırın.
  • Daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsine dizin.
  • 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi

 

Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg sultani bezelye
  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi Yapılışı

  • Bezelyelerimizi güzelce yıkayıp ayıklıyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını alıyoruz.
  • Yemeklik ya da piyazlık ( ben piyazlık tercih ediyorum ) doğradığımız soğanımızı ekleyip çok az kavuruyoruz.
  • Üzerine bezelyelerimizi ve halka şeklinde doğradığımız sarımsağımızı ekleyip 15 dk kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Bu sırada karıştırmıyoruz ki bezelyeler dağılmasın.
  • Üzerine, kabukları soyulup doğranmış domatesleri ve tuzumuzu ekleyip bir tur karıştırıp kapağımızı kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte kendi suyuyla 40-45 dakika pişiriyoruz. Eğer arzu ederseniz pişerken 1 çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.
  • Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Islak Kek (Süt Ve Yumurta Yok) Tarifi

 

Islak Kek (Süt Ve Yumurta Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tepeli çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 3 su bardağı un tam geldi

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • (sosun tadını sevdiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz çok şekerli tercih etmedim ben bu idealdi)

    Islak Kek (Süt Ve Yumurta Yok) Tarifi Yapılışı

  • Çırpma kabına toz şeker, sıvı yağ, su ve sirkeyi alıp şeker eriyene dek çırpalım.
  • Üzerine un dışındaki diğer malzemeleri de ekleyip tekrar pürüz kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra azar azar un ilavesiyle normal kekten biraz daha akışkan kıvamda bir harç elde edelim (ben toplamda 3 su bardağı un ekledim farkedebilir bu yüzden kontrollü ekleyin)
  • Hazırladığımız harcı hafif yağlanmış orta boy borcama dökelim bir iki kez hafifçe tezgaha vurup içinde hava kalmamasını sağlayın.
  • 180 derece ısınmış fırında pişmeye bırakalım. (benim fırınımda aşağı yukarı 35 dk yeterli geldi çok kurutmayın üzeri sertleşmesin kürdanla test edin temiz çıkıyorsa fırından alın)
  • Keki fırından almaya yakın sosumuz için gerekli malzemeleri ocağa alalım karıştırarak kaynayana kadar pişirelim ve fokurdayınca ocaktan alalım.
  • Fırından aldığımız kekin ilk sıcağını atması için 2 dk bekledikten sonra üzerini yer yer delelim veya dilimleyelim daha güzel çeker ve sosu orantılı olarak üzerine gezdirelim kek sosu tamamen çekene kadar dinlendirelim.
  • Afiyet olsun💜💜.

    Not:sosu kek için yeterliydi ama fazla ıslak seviyorsanız su miktarını biraz arttırabilirsiniz kakaoyuda tabi 1 kaşık daha arttırmanızda fayda var☺️.

Beyaz Lahana Dolması (Bu Şekile Herkes Kolaylıkla İncecik Sarabilecek) Tarifi

 

Beyaz Lahana Dolması (Bu Şekile Herkes Kolaylıkla İncecik Sarabilecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy beyaz lahana

İçi için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, pulbiber, nane, kimyon
  • Yeteri kadar su

Sos için;

  • Yarım yemek kaşığı kadar salça
  • Suy
  • Biraz sıvı yağ
  • Tuz ve biraz kimyon

    Beyaz Lahana Dolması (Bu Şekile Herkes Kolaylıkla İncecik Sarabilecek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yaprakları haşlayacağımız tencereye yarısına kadar su koyalım.
  • Su kaynayana kadar lahanamızı görsellerde gördüğünüz gibi önce orta sap kısmını kesip çıkaralım daha sonra arkasını çevirip 3’e bölelim(tamamen ayırmıyoruz dağılmaması için yarısına kadar inelim en son ayıracağız)
  • Sonra kenardaki parçaları ortadan ve orta parçayıda 3’e böldükten sonra tamamen aşağı kadar kesip ayıralım kaynayan suda 3-4 dak. Alt üst edip kevgirle alalım süzgece koyalım.
  • Üzerine soğuk su gezdirelim bütün parçalara aynı işlemi yapalım.
  • İçini hazırlamak üzere bir tavaya sıvı yağı ve minik doğradığımız soğanı alalım biraz kavuralım .
  • Salçayı ekleyelim bir iki karıştırıp üzerine yıkadığımız pirinç ve bulguru ekleyelim 2-3 dak. Kavurduktan sonra baharatları ve 1 bardak suyu ekleyelim güzelce karıştırıp kapağını kapatalım .
  • Kısık ateşte suyunu çekince ocağı kapatalım.
  • Sarmaya geçelim ;görsellerdeki gibi saralım uzun gelenleri ortadan bölelim pişireceğimiz tencerenin dibine sarılamayacak parçalardan serelim dibi tutarsa dolmamız zarar görmesin .
  • Uçlarını birbirine denk getirerek dizelim .Bu şekilde içi dışarı çıkmaz.
  • Yarım yemek kaşığı kadar salçayı suyla açalım ,biraz sıvı yağ, tuz ve biraz kimyon ilave edip karışımı dolmaların üzerine dökelim.
  • Dolmaların üzerine gelecek kadar su ekleyelim.
  • Dolmaların üzerini kapatacak kadar büyüklükte düz bir tabak kapatalım.
  • Ocağı açalım kaynadıktan sonra altını kısıp 40 dak. Kadar pişirelim .
  • Piştikten sonra suyu kalmışsa tabağı kadırmadan önce suyunu süzdürelim .
  • Tabağı kaldırıp servis tabağına dizelim sıcak servis yapalım afiyet olsun💐🖐️.