Islak Kek (Süt Ve Yumurta Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tepeli çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 3 su bardağı un tam geldi
Sos için:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 2 su bardağı su
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- (sosun tadını sevdiğiniz gibi ayarlayabilirsiniz çok şekerli tercih etmedim ben bu idealdi)
Islak Kek (Süt Ve Yumurta Yok) Tarifi Yapılışı
- Çırpma kabına toz şeker, sıvı yağ, su ve sirkeyi alıp şeker eriyene dek çırpalım.
- Üzerine un dışındaki diğer malzemeleri de ekleyip tekrar pürüz kalmayacak şekilde karıştırdıktan sonra azar azar un ilavesiyle normal kekten biraz daha akışkan kıvamda bir harç elde edelim (ben toplamda 3 su bardağı un ekledim farkedebilir bu yüzden kontrollü ekleyin)
- Hazırladığımız harcı hafif yağlanmış orta boy borcama dökelim bir iki kez hafifçe tezgaha vurup içinde hava kalmamasını sağlayın.
- 180 derece ısınmış fırında pişmeye bırakalım. (benim fırınımda aşağı yukarı 35 dk yeterli geldi çok kurutmayın üzeri sertleşmesin kürdanla test edin temiz çıkıyorsa fırından alın)
- Keki fırından almaya yakın sosumuz için gerekli malzemeleri ocağa alalım karıştırarak kaynayana kadar pişirelim ve fokurdayınca ocaktan alalım.
- Fırından aldığımız kekin ilk sıcağını atması için 2 dk bekledikten sonra üzerini yer yer delelim veya dilimleyelim daha güzel çeker ve sosu orantılı olarak üzerine gezdirelim kek sosu tamamen çekene kadar dinlendirelim.
Afiyet olsun💜💜.
Not:sosu kek için yeterliydi ama fazla ıslak seviyorsanız su miktarını biraz arttırabilirsiniz kakaoyuda tabi 1 kaşık daha arttırmanızda fayda var☺️.