31 Mart 2021 Çarşamba

Lavaş Tarifi

 

Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Lavaş Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri bir araya getirip kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.
  • Bu hamurdan 14 adet ceviz büyüklüğünde beze çıkıyor.
  • Bu bezeleri altına üstüne un serpiştirerek merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  • Açtığımız bezelerin yedi adedinin üzerini yağlıyoruz.
  • Diğer yağlanmamış bezeleri yağlanan bezelerin üzerine kapatıyoruz. Arası yağlı olduğu için istediğimiz büyüklüğe kadar ( tavamızın büyüklüğüne göre ) merdane ile un serpiştirmeden açalım.
  • Tavamızı bir fırça yardımı ile yağlayalım.
  • Hamurumuzu tavaya bırakalım altını üstünü pişirelim böylelikle iki lavaşı birlikte pişirmiş oluyor ve zamandan tasarruf ediyoruz.
  • Pişerken kenarlarından katının ayrıldığını göreceksiniz.
  • Arkalı önlü pişirdikten sonra tavadan alıyor ve bir örtünün içerine bırakıyoruz. Lavaşlarımız hazır. Afiyet olsun 😋

Pamuk Poğaça Tarifi

 

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6-6, 5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

İçine

  • Beyaz peynir

    Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • El yakmayacak sıcaklıktaki su ve süt karıştırılır.
  • Şeker ve maya eklenip maya çözülene kadar karıştırılır. Oda sıcaklığındaki yumurta beyazı ve sıvı yağ eklenir (yağın az bir kısmını hamuru toparlamak için ayırabilirsiniz).
  • Unun yarısı ve tuz eklenip karıştırılır. Sonra un azar azar eklenerek iyice yoğurulur.
  • Ayrılan sıvı yağ kullanılarak hamur toparlanır bir kaba alınıp üzeri kapatılarak 45 dk mayalanır.
  • Havası alınıp mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, şekil verilip tekrar 15 dk mayalandırılır (istediğiniz iç malzemeyle veya boş olarak yapabilirsiniz)
  • Yumurta sarısı sürülüp çörek otu atılır ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar (20 dk civarı) pişirilir.

Çıtır Yufka Kasesinde Tavuklu Salata Tarifi

 

Çıtır Yufka Kasesinde Tavuklu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka (1 yufkadan 10 adet çıtır kase çıkıyor)
  • Haşlanmış tavuk göğsü (200-250 gram kadar)
  • 5-6 adet marul yaprağı
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı kadar mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1, 5 su bardağı kadar süzme yoğurt
  • Tuz, karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

    Çıtır Yufka Kasesinde Tavuklu Salata Tarifi Yapılışı

  • 2 adet yufkanın ilk önce birini tezgaha serelim.
  • Bir çorba kasesi yardımı ile yuvarlaklar keselim. Bir yufkadan 10 adet çıtır kase çıkıyor.
  • Bir kızartma tenceresine ayçiçek yağını  koyalım. İyice ısınınca kestiğimiz bir adet hamuru kızgın yağa atıp ortasına kepçe ile bastırıp kızartalım ve kenara alalım. (böylece  kase şekli alıyor).
  • Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım.
  • Şimdi salatamızı yapalım.Öncelikle haşladığımız tavuk göğsünü ufak ufak didelim.
  • Daha sonra bir salata  kabına alalım. Diğer salata malzemelerini de doğrayıp tavuklara ekleyelim.
  • Süzme yoğurdu tuz ve su ile biraz açıp mayonez   ile karıştıralım. Onu da salatamıza dökelim. Mısırını, karabiberini de ilave edip iyice  karıştıralım. Salatamız hazır.
  • Kızarttığımız yufkadan çıtır  kaselere salatamızı koyup servis edelim.
  • Kaseleri yiyeceğiniz zaman doldurun ki yumuşamasın çıtır çıtır olsun. Afiyet şifa olsun👌💕

Patlıcan Gratin Tarifi

 

Patlıcan Gratin Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kutu domates püresi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bardak su (220 ml)

    Patlıcan Gratin Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ve diş sarımsağı yağda kızartın.
  • Kıymayı ekleyin ve hepsini birlikte kızartın.
  • Bir kutu püre haline getirilmiş domates ekleyin ve yaklaşık 3 dakika pişirin.
  • Şimdi küp küp doğranmış patlıcanı ekleyin. Tekrar iyice karıştırın.
  • Bir çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber ve 2 tatlı kaşığı tuzu ilave edip tekrar kaynamaya bırakın.
  • Şimdi pişmiş olan yemeğimizi bir fırın kabına koyun ve üzerini peynir dilimleri ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika 200 ° ‘de pişirin.

Evde Pratik Süt Burger Tarifi

 

Evde Pratik Süt Burger Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için:

  • 100ml sıvı krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal

    Evde Pratik Süt Burger Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak süt burgerimizin kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına kremamızı ve krem şantimizi alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Ardından limon suyumuz ile balımızı da ilave edelim ve bal güzelce karışana kadar çırpmaya devam edelim. Ben bu aşamada bal kullandım ancak siz dilerseniz kullanmayabilirsiniz.
  • Hazır olan kremamızı buzdolabına kaldırarak yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Bizde bu sırada pankeklerimizi hazırlayalım.
  • Pankek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım. Şeker eriyip karışım beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve unumuzun yarısını ilave edelim. Malzemelerimiz güzelce karışana kadar çırpmaya devam edelim. Yavaş yavaş kalan unu da ekleyelim. Ben unu kontrollü eklemeyi tercih ediyorum. Siz de ununuzu hamurunuzun kıvamına göre azar azar ekleyebilirsiniz.
  • Yapışmaz tavamızı ısıtalım ve hazırladığımız pankek hamurumuzdan 1’er yemek kaşığı dökerek pişmeye bırakalım. Pankek hamurunuzun kıvamı ne çok koyu ne de çok akışkan olmamalı. Akışkan olursa harç fazla yayılır ve pankekleriniz puf puf olmaz.
  • Üzeri göz göz olan pankeklerimizi çevirelim ve diğer taraflarını da pişirelim. Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi uygun bir tabağa alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim.
  • Dinlendirdiğimiz kremamızı sıkma torbamızın içerisine alalım, pankeklerimizin bir kısmını tabağa dizelim ve üzerine sıkma torbası ile kremamızdan daire şeklinde sıkalım.
  • Pasta sıvama aparatı ya da bıçak yardımı ile kremamızı yaylım, ardından başka bir pankek ile üzerini kapatarak elimizle hafifçe bastıralım. Kremamız bitene kadar bu işleme devam edelim. Biz bu ölçülerle 17 adet süt burger elde ettik.
  • Ev yapımı enfes süt burgerlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

30 Mart 2021 Salı

Balbadem Tatlısı Tarifi

 

  • Balbadem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 125 gram tereyağ
    • 1 çay bardağı tozşeker
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilin
    • 4 su bardağı un (200ml)

    İçine;

    • 1 su bardağı iri doğranmış kavrulmuş tuzsuz badem

    Şerbeti için;

    • 3 su bardağı tozşeker
    • 4 su bardağı     

      Balbadem Tatlısı Tarifi Yapılışı                                                    

    • İlk önce şerbet için tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım.
    • Kaynara çıkınca 1 dilim limon ekleyip orta ateşte 15 dakika kaynatalım.
    • Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
    • Hamur için yoğurma kabına un kabartma tozu ve vanilya hariç malzemeleri koyup karıştıralım.
    • Ardından un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
    • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ortasını bastırarak badem koyup kapatalım üzerini çatal ile çizerek şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Yaklaşık 35-40 dakika arası.
    • Pişen tatlımızı fırından çıkartalım 10 dakika sonra ılık şerbeti üzerine kepçe ile dökelim.
    • Tatlıda şerbette ılık olacak.
    • İki saat kadar beklettikten sonra servise hazırdır.
    • İçine arzunuza göre boş olarak yada ceviz veya fındıkta kullanabilirsiniz.
    • Afiyet olsun 🌹.

Cocostar Kek Tarifi

 

Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (bir tanesinin beyazı ayrılacak)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao (tepeleme olmasın)
  • 3 su bardağı un (kıvamına bakarak 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz)

İç harcı için;

  • 1 yumurta akı (ayrılan yumurtadan)
  • 1,5 su bardağından biraz az hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Süslemek için;

  • Çikolata sosu

    Cocostar Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak iç harcı hazırlayın. Tüm iç harç malzemelerini bir kabın içinde karıştırıp yoğurun.
  • Cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlayın.
  • Kekin hamurunu hazırlayana kadar dolapta bekletin.
  • Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip son kez çırpın. (unu kontrollü dökün) kek kalıbını yağlayın.
  • Kek hamurunun yarısını döküp üstüne dolapta beklettiğimiz hindistan cevizlerini orta kısma aralıksız sırasıyla dizin.
  • Dizme işlemi bittikten sonra kalan kek hamurunu da dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30-35 dk kadar pişirin. (her fırının pişme süresi farklı olabilir kürdan ile kontrol edin)
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. İstediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.

Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi

 

Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta ( silme)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı su (nişastayı açmak için)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 1 damla sakızı (dövülmüş)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Kavrulmuş fındık kırığı

    Kremalı Damla Sakızlı Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinç yıkanır ve 2 su bardağı sıcak suda kısık ateşte haşlanır.
  • Yüksek ateşte suyunu çeker ve diri kalır.
  • Nişasta, yumurta sarısı ,yeteri kadar suyla açılır ve pürüzsüz olana dek karıştırılır.
  • Tamamen yumuşadığında 1 lt süt eklenir.
  • Nişastalı karışım da ilave edilip güzel bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
  • Ne çok sulu ne de muhallebi gibi katı olacak.
  • Kaynadığında krema ve şeker de ilave edilip 5 dk da bu şekilde pişirilir.
  • Sonra damla sakızı ve vanilin eklenip fırın kaplarına aktarılır.
  • Paylaştırdıktan sonra 1 saat kadar bu şekilde bekletilir.
  • Üzerlerinde tabaka oluşması güzel kızarmasını sağlıyor.
  • Daha sonra fırını ızgara ayarına ayarlayalım.
  • 200 derecede ısıtılır.
  • Sütlaçlar ortanın bir üst kısmına yerleştirilir.
  • Fırın kapağı yarı açık bir şekilde üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtülür ve bu şekilde dinlendirilir.
  • Kabuk kısmının yumuşak olmasını sağlıyor.
  • Soğuduktan sonra fındık serpiştirerek servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Twisted Donut Korea (Korelilerin Donut Tarifi)

 

Twisted Donut Korea (Korelilerin Donut Tarifi) İçin Malzemeler

  • 60 gram erimiş tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 – 3 su bardağı un ( ele yapışmayan bir hamur olacak)
  • 1 paket instand maya
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ışık süt

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üstü için;

  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Twisted Donut Korea (Korelilerin Donut Tarifi) Yapılışı

  • Hamur için olan bütün malzemeleri yoğurun ve üstünü kapatın mayalansın. 1 saat yeterli.
  • Sonra ufak bezeler alıp burgu yapın.
  • Yarım saat bu şekilde de mayalansın.
  • Sonra yağ ısınınca orta dereceye getirip kızartın.
  • Ocağın altı çok yanmasın yavaş yavaş kızartın.
  • Kızarttığımız hamurları hemen tarçın ve esmer şekerli karışıma sıcak sıcak önlü arkalı bulayın. Afiyet olsun.

Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy enginar
  • 250 gram iç bakla
  • 250 gram bezelye
  • 10 adet arpacık soğanı
  • 1 adet küp küp doğranmış havuç
  • 3-4 sap dereotu
  • 1 adet küp doğranmış patates
  • Yarım limon (suyu sıkılacak)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Çanakta Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri uygun bir kasede karıştıralım.
  • Son olarak şekerini, tuzunu sıkılmış limonu ve zeytinyağımızı malzemelerimizin üzerlerine gezdirip, kaşık yardımı ile tümünü karıştıralım.
  • Enginarlarımızı tencereye dizip, çukur olan kısmına hazırladığımız iç harcımızı dolduralım.
  • Artan malzemelerimizi tenceremizin boş kalan kısımlarına serpelim.
  • Ardından enginarımızın güzel pişmesi için 1 buçuk su bardağı sıcak su ekleyelim.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirdikten sonra üzerini dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlıları bir gün öncesi pişirip dinlendirin, ben öyle yapıyorum. İddaa ediyorum parmak yedirten bir tarif. Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun 😍.

Görüntüsü Ve Lezzetiyle Herkesin Beğenisini Kazanacak Harika Bir Lezzet Havuç Rulo Tarifi

 

Görüntüsü Ve Lezzetiyle Herkesin Beğenisini Kazanacak Harika Bir Lezzet Havuç Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuç maydanoz (ince doğranmış)

    Görüntüsü Ve Lezzetiyle Herkesin Beğenisini Kazanacak Harika Bir Lezzet Havuç Rulo Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavaya yağımızı alalım, doğramış olduğumuz soğanı pembeleşene kadar pişiriyoruz rende yapmış olduğumuz havucu soğanın üzerine ekleyelim.
  • Bir kaç dakika pişiriyoruz ,tuzunu ekleyip ocaktan alalım.
  • Soğuyan havucumuzu başka büyük bir kaba alıp üzerine ununu ,yumurta sarısını ekleyip karıştıralım, tuzunu da unutmayalım.
  • Yumurta akını beyazlatana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Yumurta beyazını azar azar harcın içine koyup karıştıralım.
  • Fırın kağıdı sermiş olduğumuz tepsiye yayalım .
  • 180 derecelik ısınmış fırında yakmadan kızartalım.
  • 15 yada 20 dakika herkesin fırını aynı olmayabilir kontrollü olun.
  • Fırından çıkarmış olduğumuz keki fırın kağıdına sararak 10 dakika bekletiyoruz.
  • İç harcına bir kaşık mayonez ve maydanozu doğrayıp ekliyoruz.
  • 10 dakikanın sonunda rulomuzu açıp iç harcını sürüp tekrar rulo halinde sarıp dolapta 2 saat bekletiyoruz.
  • 2 saatin sonunda dilimlere ayırıp servis yapıyoruz.
  • Servise hazır.