4 Nisan 2021 Pazar

Baget Ekmeği Tarifi

 

Baget Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

(3 adet ekmek için)

  • (Su bardağımın ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı + 5 yemek kaşığı daha ılık su (250ml)
  • 1 paket toz maya yada 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (150 gr)
  • 3,5 su bardağına yakın un (500 gr)

    Baget Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  • 45-60dk kadar mayalandırın.
  • Ardından hamuru unlu tezgaha alıp üç eşit parçaya bölün ve rulo yapın.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • Bir makas ile kesik atın.
  • Her kesik sonrası parçayı bir sağa bir sola yatırın.
  • Ben her ruloya 5er kesik attım.
  • Üzerini örterek tekrar 30 dakika daha mayalandırın.
  • Fırının altını alt üst ayar 230 dereceye açın & tabana su dolu küçük bir fırın kabı yerleştirin, iyice nem oluşsun.
  • Toplam 20-25 dk kadar pişirin.
  • Pişirme süresinin 15 dakikasından sonra fırın kabını çıkarıp devam pişirin. Afiyet olsun!!!.

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • 2 su bardağı su

Beğendisi için ;

  • 3 adet patlıcan
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı közlemek için yağlı kağıt serili fırın tepsimize bir kaç yerinden delik açarak yerleştiriyoruz.
  • 200 c de 40 dk kadar közlüyoruz.
  • Közleme işlemini ocakta veya köz makineniz varsa o şekilde de yapabilirsiniz.
  • Patlıcanlarımız fırındayken etmizi hazırlayalım.
  • Soğan ve biberimizi yemeklik doğruyoruz. Isınan tenceremize etlerimizi alıyoruz.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz daha sonra yemeklik doğradığımız soğan ve biberimizi ekliyoruz sıvı yağıda ekleyip soteliyoruz.
  • Domates ve salçamızla birlikte baharat ve tuzumuzu da ayarlayıp bir iki dk daha sotelemeye devam ediyoruz.
  • Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  • Etlerimiz yumuşayıp özleşene kadar pişiriyoruz.
  • Beğendisi için közlenen patlıcanlarımızı soyup küçük küçük doğruyoruz.
  • Yayvan bir tencereye tereyağı ve unu alıp kavuruyoruz.
  • Üzerine patlıcanları ekleyip ezerek karıştırıyoruz sütümüzü de ekleyip pişirme işlemine devam ediyoruz.
  • En son kaşarımızı da ekleyip tuzunu da ayarlayıp iyice karıştırıyoruz kıvam alan beğendimiz hazır.
  • Sıcak olarak servis tabağına alıyoruz kaşık yardımıyla yayıyoruz.
  • Üzerine et sotemizden koyuyoruz.
  • Maydanoz ile süsleyip servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun🤗

Bulgur Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi

 

Bulgur Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım kahve fincanı pirinç
  • 1 küçük kase bulgur köftesi
  • Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber

Köfte için sos:

  • Tereyağ ve toz kırmızı biber

    Bulgur Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Yemeklik doğradığımız soğanı ve kapya biberi zeytinyağı ile çevirelim.
  • Salçaları ilave edip temizleyip doğradığımız ıspanakları ekleyelim.
  • Biraz ıspanakları kavurup önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de tencereye koyalım.
  • Kısık ateşte tencere kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Bu esnada küçük bir tencereye su, az zeytinyağı ve tuz koyup kaynatalım.
  • Daha önceden dondurucuya koyduğum bulgur köftesi den küçük bir kase alıp kaynayan suya atalım.
  • Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla sos tenceresine alalım.
  • Tereyağ ve toz biberi eritip köfteleri soslayalım.
  • Pişen ıspanak yemeğinin üzerine köfteleri koyup bir iki dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Afiyet olsun.

10 Dakikada Pratik Simit PoğaçaTarifi

 

10 Dakikada Pratik Simit PoğaçaTarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy yaprağı
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

    Tarifi Yapılışı

  • Bir kase içerisinde beyaz peynirimizi çatal yardımı ile güzelce ezelim.
  • Maydanozlarımızı kıyalım ve peynirimizin üzerine ekleyerek karıştıralım.
  • Milföy yapraklarımızı ikiye bölelim ve üzerine hazırladığımız iç harçtan 1’er kaşık kadar yerleştirelim.
  • Ardından milföylerimizin kenar kısımlarını ortada birleştirelim, elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Tüm hamurlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Susamımızı kavurmak için uygun bir tavayı ocağa alalım, içerisine susamlarımızı alarak renkleri koyulaşana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Susamlarımız kavrulduktan sonra ayrı bir tabak içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir kaseye suyumuzu alalım, üzerine pekmezimizi ekleyerek karıştıralım.
  • Poğaçalarımızı önce pekmezli karışımımıza ardından kavurduğumuz susamlara bulayalım ve fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Tüm poğaçalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra 180°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.

3 Nisan 2021 Cumartesi

Proteın Deposu Yeşil Merçimek Yemeği / Çorbası Tarifi

 

Proteın Deposu Yeşil Merçimek Yemeği / Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç
  • 1 kapya biber ya da yeşil biber kullanabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (ben acı kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ (göz kararı)
  • 5-6 su bardağı su (çekerse ilave edebilirsiniz)
  • 1 su bardağı erişte
  • Tuz, karabiber

    Proteın Deposu Yeşil Merçimek Yemeği / Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mutlaka yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlıyoruz ki siyah suyunu süzelim.
  • Yumuşayınca süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Sonrasında soğan, havuç, biberleri bir tencerede yağı ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine salçalarımızı da ilave edip bir süre daha karıştırıyoruz.
  • Şimdi yeşil mercimeğimizi ekleyebiliriz. Üzerine de suyumuzu ilave ediyoruz.
  • 2-3 dk sonra erişteleri de içerisine ilave edip, tuz karabiber de koyuyoruz.
  • 20 dk içerisinde servise hazır olacaktır.
  • Not: yeşil mercimekleri önden çok haşlamayın, erimeye başlarsa yemeğin içerisinde sonradan da eriyecektir.

    Biraz yumuşaması ve ilk suyunu atması yeterli.

    Hepinize afiyet olsun 👩‍🍳.

Fırında Makarna Tarifi

 

Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Beşamel sosu

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kase rendelenmiş peynir
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Yarım paket uzun makarna (Filiz makarna)

    Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

  • Yarım paket makarnamızı suda haşlayalım.
  • Sonra ayrı bi tencerede yağ ,un ,süt, tuz ekleyerek ocakta pişiriniz. Muhallebi kıvamı alınca altını kapatınız.
  • Haşlanan makarnaları süzdükten sonra borcama koyun, üzerine sosumuzu ekleyin.
  • Rendelenmiş kaşarları ekleyin minik minik tereyağları da üzerine ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 pişiriniz. Afiyet olsun 🤤.

Pestil Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Pestil Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İç harcı için

  • 1 küçük kase minik doğranmış meyve pestili (incir, şeftali, elma, ceviz karışımı)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

    Pestil Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • Pestili minik minik doğrayalım.
  • 1 çay kaşığı tarçıni ekleyip katıştıralım.
  • Hamuru bir beze yapalım.
  • Pişirme kağıdının üstüne bezeyi merdane ile inceltelim.
  • Pestili üstüne serpelim.
  • Rulo yapalım pişirme kağıdına sarılı olarak 20 dakika buzdolabının buzluk bölümünde durduralım.
  • Buzluktan çıkarınca 1cm genişliğinde keselim ve tepsiye yerleştirelim.
  • Bu hamurdan büyük tepsinin yarısı kadar oluyor. Siz isterseniz hamur ölçüsünü fazlalaştırırsınız.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında üzeri beyaz olacak altı pembeleşince fırından alalım.
  • Soğuyunca üzerine tarçın serpelim. Tadı nefis oldu denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 🍪 🍪 🍪 🍪.

Pöç Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi

 

Pöç Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg parça pöç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 5- 6 tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 2 su bardağı su

    Pöç Kebabı (Düdüklü Tencerede) Tarifi Yapılışı

  • Pöç etlerini hiç bir işlem yapmadan ısınan düdüklüye koyalım.
  • 10 dakika alt üst mühürleyelim. 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyelim.
  • Soğanı kalın halkalar halinde üstüne dizelim.
  • Sarımsağı ve tane karabiberi ekleyip tuzunu atarak hiç karıştırmayalım.
  • 2 bardak suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatalım.
  • Kaynayınca altını kısalım yarım saat pişirelim. Her düdüklü tencere bir olmaz belki sizinki daha az zamanda veya geç pişirebilir. Benim düdüklü tencerede yarım saatte lokum gibi olmuştu. Lavaş ile servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun 👌

Elmalı Kek Tarifi

 

Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 elma
  • 3 yumurta
  • 80 gr tereyağı
  • 300 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 180 ml süt
  • 150 gr şeker
  • Pasta kabını yağlamak için sıvı yağ

    Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Bir kaseye 3 yumurta, tereyağı, un, kabartma tozu, süt ve şekeri koyup mikserle karıştırın.
  • Üç elmayı küçük küpler halinde kesin ve karışıma ekleyin.
  • Bunların hepsini fırın tepsisine dökün.
  • 200 ° c’de yaklaşık 45 dakika pişirin.

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tarifi

 

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak kadar sönmüş kireç
  • Kiresci sulandırmak için 8-10 lt su
  • Balkabağı (Benim kabağımın soyulmuş hali 9, 5 kg)
  • 8 – 8, 5 kg şeker
  • 8 lt şerbeti için su
  • 1 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
  • 650-700 ml lik 20-21 adet kavanoz

    Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Akşamdan sönmüş kirece 8-10 lt su konulur, karıştırılır.
  • Üzerine çıkan duru su kabakların üzerine dökülecek.
  • Kabaklar soyulup hazırlanır.
  • 2-3 mm kalınlığında, 3-4 cm uzunluğunda kesilip hazırlanır.
  • Üzerine hazırlanmış kireçin duru suyu dökülerek 2 saate yakın bekletilir.
  • 8 lt su, kazana kaynamaya konur.
  • 8 – 8, 5 kg şeker ilave edilir.
  • Kabaklar 3-4 su yıkanarak kazana kaynamaya konur.Arada karıştırılır.Kıvam alması 5 saate yakın sürüyor.
  • Köpükleri sararmaya başlayınca kıvamı kontrol edilerek kavanozlara paylaştırılır. Nefis, çıtır çıtır reçeli sevdiklerinizle güzel. Günlerde yemeniz dileğiyle 🙏 Afiyet olsun 😊.

Kıymalı İçli Börek Tarifi

 

Kıymalı İçli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Kıymalı İçli Börek Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ ilave edip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz.
  • Salça tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 10-15 dk orta ateşte pişiriyoruz.
  • Mantarı doğrayıp ayrı bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra kıymaya ilave edip karıştırıyoruz.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  • İçine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz.
  • Kenarlarını çatalla bastırarak kapatıyoruz.
  • Kızgın yağda orta ateşte kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Pancarlı Kereviz Salatası Tarifi

 

Pancarlı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet pancar
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım limon ve tuz

    Pancarlı Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kerevizi rendeleyip yarım limon suyu ile harmanlayalım.
  • Dereotu ve maydanozu ince ince kıyalım içine cevizi atıp karıştıralım.
  • Karışımın yarısını kerevize ilave edelim.
  • Sarımsağı yoğurda rendeleyip tuzunu da atarak kerevizlere ilave edelim ve harmanlayalım.
  • Servis tabağına alalım salatamızı.
  • Pancarları yuvarlak yuvarlak doğrayalım.
  • Sıvıyağ da arkalı önlü hafif bir kızartalım.
  • Salatamızın üzerine koyalım kalan cevizli dereotu karışımında üzerine koyarak servis edelim. ❤️.

Rulo Pasta (Kreması Basit Ve Çok Lezzetli) Tarifi

 

Rulo Pasta (Kreması Basit Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kreması için;

  • 1 paket çikolata parçalı cream ole
  • 2 paket toz santi
  • 2.5 su bardağı süt

    Rulo Pasta (Kreması Basit Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya yapılışı:Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıcak su ve sıvı yağ ekleyin.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyip çok az çırpalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye döküp yayalım.
  • Tepsiyi tezgaha bir kaç kez vurup önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk pişirin. Keki tele transfer edip soğutalım.
  • Kremanın hazırlanışı:Krema için tüm malzemeleri çırpın ve dolapta soğutun.
  • Rulonun yapılışı:Kekin arasına krema sürüp muz ve frambuaz koyun ve sıkıca sarın.
  • Kalan kremayla keki kaplayın dilediğiniz gibi süsleyin.
  • En az 1 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra dilimleyin. Afı̇yet olsun❣.