6 Nisan 2021 Salı

Lezzet Bombası Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Lezzet Bombası Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarinde (Tercihe göre tereyağı)
  • 1 paket vanilya

Not kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Lezzet Bombası Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize margarinimizi alıp eritiyoruz.
  2. Eriyen yağa unu koyup un kokusu gidene kadar karıştırarak 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan una sütün birazını ilave edip topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz.
  4. Kalan sütü ve şekeri de ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynayan tatlımıza vanilyayı ilave ediyoruz.
  6. Kaynayan tatlımızın altını kapatıp mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpıyoruz.
  7. Tatlımızı borcama dökeceksek borcamımızı soğuk su ile çalkalıyoruz.
  8. Su damlacıklı olan borcama tatlımızı döküyoruz.
  9. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.
  10. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰😍.

Kremalı Mantar Sote (10 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Kremalı Mantar Sote (10 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1/2 (yarım) paket krema (100 ml)
  • 1 adet soğan (Küçük)
  • Tuz
  • Toz biber

    Kremalı Mantar Sote (10 Dakikada Hazır) Tarifi Yapılışı

  • Mantarları yıkayalım, doğrayalım fazla suyunu süzelim, tavaya yağı dökelim, soğanı kavuralım.
  • Mantarları atalım, soteleyelim (Rengi dönsün)
  • Ardından kremayı dökelim, kısık ateşte krema eriyene kadar çevirelim.
  • Baharatını ekleyip altını kapatalım, servise hazır.

Etli Kuru Dolma Tarifi

 

Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 20 adet kuru dolmalik antep biberi

İç Harcı İçin

  • 1 büyük boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 200 gram çok minik doğranmış et
  • 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 2.5 su bardağı dolmalık pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1.5 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kuru mor reyhan (Önemli ürün)

    Etli Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kuruları kaynamış suyun içerisine atalım ve yaklaşık 10 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayalım.
  • İç harcı için soğanı doğrayalım ve bol yağ ile kavuralım.
  • Üzerine sarımsak ve minicik doğradığınız etleri ekleyelim 5 dakikada bu şekilde kızartalım.
  • Ardından salçayı da ekleyelim ve daha sonra yıkadığımız pirinci de ekleyelim.
  • Suyu koyup baharatları atalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
  • Suyunu çeken iç harcı dinlenmeye bırakalım.
  • Kurularımızıda süzdükten sonra içlerini dolduralım.
  • Ağzına kadar doldurmamanız gerekiyor zaten pirinç şişecektir.
  • Tencereye dizelim ve üzerine geçecek şekilde su koyalım kırık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
  • Ardından kontrol edin pişmişse ocaktan alın. Bu dolma dinlenince güzelleşiyor. 😉. Afiyet olsun😊.

İçi Dolu Bademli Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi

 

İçi Dolu Bademli Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 klasik çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

İçi İçin

  • 130 gram badem
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı çicek suyu (İsteğe bağlı)

Bulamak İçin

  • Pudra şeker

    İçi Dolu Bademli Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında tereyağ, yumurta, sıvı yağ ve şeker karıştırılır, sonra kabartma tozunu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Ayrı bir kapta bademi toz olmayacak şekilde dövüyoruz ve tüm iç malzemeler ekleyip karıştırıyoruz. Bende çiçek suyu yoktu diye kullanmadım.
  • Hamurumuzdan yumurta büyüklüğü kadar alıp içli köfte acar gibi ortasına bademli karışımızdan 1 yemek kaşığı ile doldurup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı diziyoruz. Resimlerde şeklini görebilirsiniz.
  • 160 derece önce ısıtılmış fırında 30dk fazla kızarmadan pişiriyoruz. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz sonra pudra şekerimize buluyoruz ve hazır!. Şimdiden afiyet olsun!.

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için;

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su

Sosu İçin;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un

Üzeri İçin;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  • Uygun bir tencereye alarak tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  • Onlar haşlanırken sosunu hazırlayalım.
  • Maydanozu ince doğrayalım, sos malzemelerini bir kapta karıştıralım.
  • Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
  • Daha sonra karnabaharlarımızı yağlanmış borcama sıkı bir şekilde dizelim.
  • Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  • Kaşar peyniri hafif kızarınca, yaklaşık 10 dakika sonra fırından alalım.
  • 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
  • Afiyet olsun 🍽

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi

 

Bal Kabaklı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tane vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 su bardağı toz şeker bardak boyu 200 mg
  • 1 paket kremşanti
  • Kremşanti için yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ince kıyım fındık üzeri için
  • 1 paket petibör bisküvi

    Yapılışı

  • Önce bal kabağını şeker suyunu koyarak pişirin ve püre haline getirin ardından verdiğim ölçülerdeki süt nişasta un toz şekeri bir tencereye alın kıvam alana kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan vanilyayı ekleyin ocaktan alın tereyağını ilave edin mikserle çırpın muhallebi pürüzsüz olsun.
  • Kremşantiyi çırpın dolaba kaldırın yapıma başlayalım önce kelepçeli kalıbın dibe bisküvi döşeyin az sütle ıslatın muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün.
  • Ardından bisküvi dizin yine kabak püresini sürün kabağın üzerine kremşantiyi sürün buzdolabında en az 5 saat bekletin fındığı üzerine serpin yenmeye hazır.

5 Nisan 2021 Pazartesi

Lokmalık Patates Salatası Tarifi

 

Lokmalık Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 küçük havuç
  • Çeyrek bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber

    Lokmalık Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesler kabukları ile haşlanır, soğuyunca kabukları soyulur.
  • Patatesler ezilir ve bir kaba alınır.
  • Havuç rendelenir ve patateslerin yanına konur.
  • Güzelce yıkanan ve ince ince kıyılan maydanoz da patateslerin yanına alınır.
  • Baharatlarda eklenir ve harç güzelce harmanlanır.
  • Harçtan parçalar koparılır ve bardak şekli verilerek servis tabağına alınır.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez ve dilerseniz ezilmiş bir diş sarımsak karıştırılır.
  • Patateslerin içi yoğurtlu karışım ile doldurulur.
  • Bir tavada sıvı yağ kızdırılır, domates salçası eklenir ve az sıcak su ile salça açılır.
  • Salça 1-2 dakka pişirildikten sonra patateslerin üzerine gezdirilir. Afiyet olsun 😋.

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri İçin

  • 60 gram bitter çikolata

    Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri ve sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
  • Ardından kakao hariç diğer malzemeleri ekliyoruz (Unu kontrollü olarak ekleyin) ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp ayırıyoruz. Ayırdığımız hamura kakaoyu ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
  • Sade olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle biraz açıyoruz.
  • İçerisine kakaolu olan hamurdan ince şeritler yaparak koyup kenarlarından ortasına doğru kapatıyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 170 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerlerine benmari usulu erittiğimiz çikolatayı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi

 

Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg mantar
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik, pulbiber, tuz
  • 3 su bardağı su

Köftesi için;

  • 700 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • Tuz, pulbiber, kimyon

    Mantarlı Köfteli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun ve el ile şekil verip bir tabağa alın.
  • Mantarların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün, havuç ve patatesleri irice doğrayın, 1 adet soğanı yarım halka şeklinde doğrayın.
  • Doğranmış sebzeleri fırın tepsisine alın, bezelyeyide ekleyin.
  • Bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, pulbiber, kekik ve 3 su bardağı suyu karıştırın sebzelerin üzerine gezdirin ve bütün sebzelere sosu yedirin.
  • Önceden hazırladığımız köfteleri tepsiye dizin.
  • Tepsinin üzerini folyo ile kapatın 180 derece fırında 1 saat pişirin, folyoyu üzerinden alın 10 dakika daha pişirin ve servis edin.
  • Afiyet şifa olsun.

Bol Çikolatalı Alaska Frigo DondurmaTarifi

 

Bol Çikolatalı Alaska Frigo DondurmaTarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeli dolusu yemek kaşığı nişasta mısır yada buğday fark etmez
  • 2 tepeli dolusu yemek kaşığı un
  • 3 tepeli dolusu yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ yada margarin ekleyelim
  • 100 gram kadar bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilin

    Yapılışı

  • Tencereye yağ vanilin ve çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı alalım.
  • Orta ateşte kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca yağ çikolata ve vanilini ekleyelim birkaç taşım daha kaynatalım.
  • Sonra karışımı kare bir kaba döküp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyelim.
  • Daha sonra buzdolabının dondurucu bölümüne kaldıralım.
  • En az 5-6 saat tamamen donmasını bekleyelim iyice donan dondurmayı dondurucudan çıkaralım rahat kesilebilmesi için 5 dakika bekleyelim.
  • İstediğimiz boyutlarda kestikten sonra uç kısımlarını önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyoya sarıp servis edelim .
  • İster bu şekilde ısırarak isterseniz de folyoya sarmadan tabakta servis edebiliriz
  • Geri kalan dondurmayı dondurucuya kaldıralım deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın allah’a emanet olun 🤗👋.

Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli CheesecakeTarifi

 

Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli CheesecakeTarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 150 gram tereyağı

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağından biraz eksik nişasta
  • 1 paket vanilya

Üst kısım;

  • 750 gram ufak çilek
  • 1 paket çilekli jöle

    Yapılışı

  • Öncelikle burçak bisküviler rondodan geçirilir ve üzerine eritilmiş tereyağı eklenir.
  • Kaşıkla hepsi birine gecene kadar karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın kelepçesi servis yapılacak tabağın üzerine yerleştirilir.
  • Hazırlanan bisküviler kalıbın içerisine aktarılır.
  • Önce kaşıkla düzleştirilir ,sonra bir bardağın alt kısmıyla bastırılır ve buzdolabına kaldırılır.
  • Muhallebisi için; süt, nişasta, irmik, şeker ve vanilya tencereye alınır. Hepsi birlikte karıştırılır ve ocağa alınır.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • İlk sıcaklığı geçince dolaptan alınan bisküvili karışımın üzerine aktarılır ve üzeri kaşıkla düzleştirilir.
  • Çiçeklerin sap kısmı düz olacak şekilde kesilerek temizlenir.
  • Muhallebinin üzerini komple kapatacak şekilde dizilir.
  • Jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kaşıkla eşit şekilde çiçeklerin üzerine dökülür.
  • Hazırlanan tatlı 3-4 saat buzdolabında dinlendirilikten sonra servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Un Çorbası (Mükemmel Lezzette) Tarifi

 

Un Çorbası (Mükemmel Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça (Tepeleme)
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Un Çorbası (Mükemmel Lezzette) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tenceremize 5 yemek kaşığı sıvı yağını alalım. Üzerine unumuzu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Un kokusu çıktıktan sonra üzerine salçamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Göz göz olunca üzerine tavuk suyunu ilave edelim. Tuzunu da ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • 6 su bardağı sıcak suyumuzu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Rendelenmiş sarımsağını da ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Ayrı bir sos tavasına malzemeleri alalım ve kızdıralım. Kızdırdığımız sosu çorbanın içine ilave edelim güzelce karıştıralım. Çorbamız hazır limon eşliğinde içebilirsiniz afiyet olsun