7 Nisan 2021 Çarşamba

Saksı Kebabı Tarifi

 

Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber

Üzeri İçin;

  • 1 tutam maydanoz

    Yapılışı

  • Soğanları ince ince doğrayın ve kızgın yağda, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin.
  • Kuşbaşı eti ekleyip, karıştırın.
  • Sonra baharatları ekleyip, karıştırın.
  • Bostan patlıcanları aralıklı soyarak, kızgın yağda kızartın.
  • Hazırlanmış olan harcı içine koyun ve üzerine hazırlanan salça sosunu döküp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişirin.
  • Çıktıktan sonra üzerine maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🍆😍.

Hardal Sosu Nasıl Yapılır?

 

Hardal Sosu Nasıl Yapılır?İçin Malzemeler

  • 50 gram öğütülmüş hardal tohumu
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal (tadı çok acı gelirse 3 yemek kaşığı da yapabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı muskat rendesi

    Yapılışı

  • Hardal tozunu bir kaseye alın. Toz halinde değilse öğütmeniz gerekiyor. Videoda göreceğiniz gibi ben baharat öğütücüsü sayesinde toz haline getirdim.
  • Üzerine yarım su bardağı suyun yarısını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Devamında zeytinyağı, limon suyu, sirke ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Zerdeçal ve muskat rendesini de ekleyip karıştırın.
  • Hardal oluşmaya başladı katı olan kıvamını suyun geri kalanını azar azar ekleyerek videodaki gibi ayarlayın.
  • Artık hardalınız hazır! hemen tüketmeyecekseniz kapaklı kavanozda veya benim gibi eski bir sos kabında buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz.

Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tarifi

 

Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bostan patlıcan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (Domates sos için)
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • Yeteri kadar tuz

    Yapılışı

  • Patlıcanı alacalı şekilde soyalım yuvarlak şekilde keselim daha sonra kızgın yağda kızartalım.
  • Servis tabağına alalım üzeri için süzme yoğurt tuz ve sarımsağı karıştıralım krema torbasına alarak şekiller verelim kaşıklada ekleyebilirsiniz.
  • 1 adet sivri biberi bir yemek kaşığı yağda kızartalım üzerine domates sosu pulbiber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Birer tatlı kaşığı orta kısma ekleyelim servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😍

Deniz Mahsüllü Tagliatelle Tarifi

 

Deniz Mahsüllü Tagliatelle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kaşık sarımsaklı zeytinyağı
  • 20 gram ön pişirilmiş ahtapot
  • 30 gram kalamar
  • 30 gram karides
  • 30 gram iç midye
  • 80 gram domates sosu
  • 10 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Su

    Yapılışı

  • Önceden hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yağı kızgın tavaya dökünüz.
  • İlk başta kalamalarları tavaya atınız ve pişmesini bekleyiniz.
  • Kalmamalar piştikten sonra iç midyeleri ve karidesleri ekleyin.
  • Daha sonra da önceden pişirilmiş ahtapotları ekleyin.
  • Hepsi piştikten sonra tavaya iki yemek kaşığı kadar su ekleyin.
  • Suyu çektikten sonra domates sosunuzu ilave edin.
  • Domates sosu deniz mahsülleriyle özdeşleşene kadar çekmesini bekleyin.
  • Haşlanmış tagliatelle makarnanızı da tavaya ekleyin.
  • Sonra tereyağını makarnaya ekleyin ve karıştırın.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp, maydanoz ile süsleyin.

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi

 

Patlıcanlı Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • Sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil ve kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 4-5 dilim ekmek
  • 3 adet patlıcan

Üzeri İçin

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

     Yapılışı

  • Öncelikle kıymayı kavuralım. Sıvı yağında küp küp doğranmış soğanı küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Küp küp doğranmış domatesi tuzunu ve baharatlarını ekleyerek suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Fırınlanmış kızarttığımız 4-5 dilim ekmeği servis kabına alalım. Üzerine küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanları yerleştirelim.
  • Patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Son olarak kıymalı harcı yoğurdun üzerine ilave ederek servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❤️.

Böylesi Marketlerde Yok: Süt Dilimi Tarifi

 

Böylesi Marketlerde Yok: Süt Dilimi Tarifiİçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • 200ml sıvı krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 4-5 damla limon suyu

Not: Ben çok fazla tatlı olsun istemedim, o yüzden videoda şekeri 1 çay bardağı kullandım. Dilerseniz sizler 1 su bardağı kullanabilir ya da benim gibi azaltabilirsiniz.

Yapılışı

  1. Kekimiz için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından üzerine süt, sıvı yağ, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım.
  3. Hazırladığımız kek hamurumuzu pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dökelim ve spatula yardımı ile güzelce yayalım.
  4. Ardından tepsimizi bir kaç kez tezgaha vuralım ve içerisindeki havayı çıkartalım. Önceden ısıttığımız 180°C fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  5. Kekimiz pişerken bizde kremamızı hazırlayalım. Kremamız için karıştırma kabına sıvı krema ve krem şantiyi alalım, koyulaşana kadar mikser ile çırpalım.
  6. Kremamız koyulaştıktan sonra üzerine bal, hindistan cevizi ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  7. Hazır olan kremamızın üzerini streçleyelim ve 10-15 dakika kadar dolapta dinlenmeye bırakalım.
  8. Fırından aldığımız kekimizi pişirme kağıdı ile tepsiden tezgaha alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kekimizi ters çevirelim ve pişirme kağıdını üzerinden soyalım.
  9. Kenarlarını bıçak ile keserek düz olmasını sağlayalım. Daha sonra elde etmek istediğimiz süt dilimi sayısına göre kekimizi dilimleyelim. Ben 5 adet süt dilimi elde etmek istiyorum ve kekimi buna göre dilimliyorum.
  10. Soğuyan kekimizden kestiğimiz büyük parçalardan birine kremamızı koyalım ve üzerini düzeltelim.
  11. Diğer kek dilimimizi de kremanın üzerine kapatalım ve kenar kısımlarını düzeltelim.
  12. Ardından süt dilimimizi bıçak ile 4 eşit parçaya keselim. Kalan diğer kek parçamızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  13. Süt  dilimlerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Kahvaltılık Muzlu Krep Krep Nasıl Yapılır

 

Kahvaltılık Muzlu Krep Krep Nasıl Yapılırİçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardandan 1 parmak eksik un
  • İçine
  • Bal
  • Yeteri kadar muz

    Yapılışı

  • Krep hamurunu hazırlayalım tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Hamur hazır krep tavanına döküp pişirin tüm hamur bitinceye kadar devam edin.
  • Krepler hazır kreplerin üzerine bal döküp yayın ardından muzu bırakıp sarın.
  • Sonra istediğiniz kalınlıkta kesin kahvaltılık muzlu krepler hazır.

6 Nisan 2021 Salı

Kabak Şayan Tarifi

Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik iri dövülmüş ceviz
  • 1 kahve fincanı su
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağ

    Yapılışı

  • Kabaklarımızı soyup rendeliyoruz. 4 yemek kaşığı zeytinyağda biraz da tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar karıştırarak ortalama 5 dakika kadar soteliyoruz.
  • Yoğurda 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 kahve fincanı su ve tuzun bir kısmını ilave ediyoruz. Karıştırıp dövülmüş sarımsakları da ilave ediyoruz.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı tavamıza alıyoruz üzerine cevizlerimizi ve baharatlarımızı ilave edip 2 dakika kavuruyoruz.
  • Soğuyan kabağımızın bir kısmını yoğurtla karıştırıp servis kabına alıyoruz.
  • Üzerine kalan kavrulmuş kabakları ve kavrulan cevizleri sırasıyla koyuyoruz ve süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun

Karpatka (Polonya Pastası)Tarifi

 

Karpatka (Polonya Pastası)Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 125 gr tereyağı
  • 2 paket vanilya

Üzeri için:

  • Pudra şekeri, çilek (Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

    Yapılışı

  • Öncelikle kremayla başlayalım. Süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını kıvamlaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıvamlaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilyaları döküp karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Hamura geçelim. Su tuz ve margarin veya tereyağı eriyene kadar pişirin.
  • Erdikten sonra unu ekleyin karıştırın ve helva kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Kabartma tozunu ve 4 yumurtayı yumurtaları tek tek katarak çırpın.
  • Ve yarısını tepsinize dökün ve 165° derecede yaklaşık 25-30 dk pişirin. Bu sırada kremamıza devam edelim.
  • Tereyağını soğuyan kremaya dökün ve çırpın. Kremamız hazır.
  • Pişen hamurumuzu çıkaralım ve kalan hamura da aynı işlemi yapalım. Ve hamurlarımız piştikten sonra bir hamurumuzu taban yapalım ve üzerine kremamızı yayalım.
  • Üstüne diğer pişen hamurumuzu koyalım ve pudra şekeri dökelim ve çilekle süsleyelim. Siz nasıl süslemek istiyorsanız ben böyle yaptım.🍓afiyet olsun

Çökertme KebabıTarifi

 

Çökertme KebabıTarifi İçin Malzemeler

Etin Terbiyesi İçin

  • 500 gram dana bonfile et
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber pulbiber kekik

Servis İçin

  • 3 adet orta boy patates
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Süzme yoğurt
  • Hazır domates sosu (Eğer domates sosunuz yoksa domatesi rendeleyip pişirerek kendi sosunuzu yapabilirsiniz)
  • Ben yapmadım ama dilerseniz kebabın üzerine tereyağ eritebilirsiniz

    Yapılışı

  • İlk olarak 500 gram dana bonfile eti uzun şeritler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etleri derin bir kaseye alıyoruz.
  • Etin üzerine yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağ, birer çay kaşığı pulbiber, kekik, karabiber ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Etleri bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 3 adet orta boy patatesi dilimleyip çok ince bir şekilde kesiyoruz.
  • Doğranan patatesleri derin bir kaseye alıp üzerine çıkacak kadar soğuk su ekleyip bekletiyoruz. Dinlenen etleri önceden ısıttığımız tavaya alıyoruz. Ara ara karıştırarak etleri pişmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri kızdırmış olduğumuz sıvı yağda kızartıyoruz. Servis tabağına ilk olarak patatesleri sonra, süzme yoğurdu daha sonra domates sosunu son olarakta etleri ekliyoruz. Çökertme kebabı servise hazır. Afiyet olsun. 🤤🤤.

Nar Ekşili Tavuk Salata Tarifi

 

Nar Ekşili Tavuk Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü küp doğranmış
  • 5-6 adet kuru domates haşlanmış
  • 2 diş sarımsak doğranmış
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Bir miktar susam
  • Zeytinyağ
  • Karabiber, tuz
  • 1/3 ıceberg doğranmış
  • 1 salatalık büyük boy
  • 1/2 (yarım) demet ince doğranıp dereotu
  • 1/2 (yarım) demet ince doğranmış maydanoz

Sosu için

  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) limon

    Nar Ekşili Tavuk Salata Tarifi Yapılışı

  • Salata için tüm yeşillikleri doğrayıp sosunu döküp karıştıralım.
  • Zeytinyağında yüksek ateşte tavukları soteleyelim.
  • Üzerine tuz karabiber ilave edelim.
  • Nar eşkisi ve balı ilave edelim.
  • Kuru domatesleri ilave edelim.
  • Sarımsakları ilave edelim.
  • Susamları serpiştirip bir iki çevirim ocaktan alalım.
  • Salatamızın üzerine tavuklarımızı alıp afiyetle keyfine varalım.

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tarifi

 

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre antrikot
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 5-6 adet patates ( büyük boy)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı süt

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine;

  • Maydanoz

    Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak etlerimizi sıvı yağ ile marine edelim.
  • Her yerine bir fırça yardımı ile iki yemek kaşığı sıvı yağını sürelim .
  • Buz dolabında bir iki saat bekletelim.
  • Bu arada patatesleri soyup yıkayalım ve doğrayıp su dolu tencerede haşlayıp süzelim .
  • Ezmeden üzerine karabiber, tuz, bir yemek kaşığı tereyağı, bir bardak sütü yavaş yavaş kıvamına göre ekleyip ezelim yada blendırla karıştıralım .
  • Domates sosumuzu da yapıp bir kenara alalım.
  • İki yemek kaşığı sıvı yağda domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  • Ardından yarım çay bardağı suyunu ve baharatlarını tuzunu ekleyip 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
  • Döküm tavamızı iyice kızdıralım ve marinalı etlerimizi hiç yağ koymadan kızgın döküm tavada kızartalım.
  • Eti tavaya koyduktan sonra 3-4 dakika çevirmeyelim ikinci tarafı çevirince üzerleri ne tuz serpelim fazla kurutmadan 6-7 dk daha etlerimizi pişirelim.
  • Tuzu önceden atarsanız etiniz sert olur pişmez .
  • Etler pişince servis tabağının ortasına patates püresi üzerine bir adet antrikot eti onun üzerine bir, iki kaşık salçalı sos gezdirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.