18 Nisan 2021 Pazar

Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi

 

Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük parça tavuk göğüs
  • 200 gram mantar
  • 3 çay bardağı kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme çay bardağı kaşığı köri
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 paket kutu krema

    Nefis Köri Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayın.
  • Sarımsağı rendeleyin, kekik, karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı sirke eklediğiniz tavukları güzelce karıştırın.
  • Tavuklar biraz bu şekilde beklesin, lezzetlensin.
  • Bir kase de 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı köriyi karıştırın.
  • Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın. Lezzetlenen tavuklarınızı yavaş yavaş ısınan tavanın içine atın.
  • Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklarınız sulanır. Tavuklar kavrulmak yerine haşlanır.
  • Tavukları mühürlüyoruz yani sulanmaması önemli burada.
  • Ardından mantarları ekleyin.
  • Suyunu salıp çekince zeytinyağlı köriyi ekleyip bir 2-3 dk. Daha pişiriyoruz.
  • Tavukların piştiğini kontrol ettikten sonra yarım paket kremayı ekleyip karıştırıp tavanın altını kapatıyoruz. Körili tavuğunuz hazır.

Evde Künefe Tarifi

 

Evde Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 300 gram Hatay künefe peyniri
  • 150 gram tereyağı

1 künefe tepsi için şerbet?

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

    Evde Künefe Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye koyun, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
  • Künefeyi yapmaya başladığınız andan şerbeti kaynatın künefe bitmeye yakın ocaktan alın.
  • Tereyağını tavada biraz eritin ve kadayıfın üzerine dökün.
  • Kadayıfı elinize çok küçük parçalayarak yağı kadayıfa iyice yedirin .
  • Küçük bir tepsiye tereyağı yağlayın, kadayıfın yarısını tepsiye alın iyice düzeltin.
  • Rendelenmiş peyniri kadayıfın üzerine koyun .
  • Kenarları çok az boş kalacak şekilde görüldüğü gibi resimde yayın.
  • Kalan kadayıfı da koyup elinizde düzeltip sıkıştırın.
  • Ben bu ölçüde 3 orta tepside yaptım sadece birini kızarttım ikisini buzluğa koydum.
  • Tepsinizi ocağa alıp çok kısık ateşte çevirerek kızartın.
  • Alt kısmı kızaran künefeyi bir tabak yardımıyla ters çevirin tepsi bir daha yağlayın, diğer tarafını da pişirin.
  • Künefenizin iki tarafı da kızarınca hazır olan sıcak şerbeti üzerine döküp sıcak sıcak servis yapın. Hem künefe sıcak hem de şerbet sıcak olacak afiyet olsun:).

Mini Poğaça Pizzalar Tarifi

 

Mini Poğaça Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • Sucuk

    Mini Poğaça Pizzalar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ılık süt ve ılık suyumuzu yoğurma kabımıza dökelim.
  • Ardından toz şeker ve tuzumuzu da ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp eritelim.
  • Oda sıcaklığında olan tereyağımızı, sıvı yağını ve yumurtanın akını ( sarısı üzeri için ) koyuyoruz.
  • En son un ve instant kuru mayamızı da ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. (unumuzu eleyerek yavaş yavaş koyalım, hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak, dikkat edelim )
  • Son olarak hamurumuzdan parçalar alarak yuvarlak haline getirip ortasını açalım.
  • Üzerlerine yıkayıp doğradığımız domates, kaşar peyniri ve sucuğumuzu dilimler halinde yerleştirelim.
  • Kenarlarına yumurta sarısını sürelim.
  • Tepsi de 15 dakika kadar bekletip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra üzerine bez örtüp 5- 10 dakika kadar bekletelim. Sonra herkese afiyet olsun.
  • Not: tepsiyi görüp bu nasıl 6-8 kişilik diye soran olursa 2 tepsi çıktı arkadaşlar ama ben sadece bir tanesinin resmini çektim ikisi de sonuçta aynı 😃💞.

Kürdan Kebabı Tarifi

 

Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet patlıcan büyük
  • 750 gr kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • İstediğiniz miktarda kimyon, pul biber ,karabiber ve tuz

Üzeri için :

  • 5 adet çeri domates
  • 1 adet yeşil biber

    Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavada önce küp küp doğranmış soğanları kavuralım.
  • Kırmızı biberleri ilave edip 5 dk daha kavurup sarımsakları ilave ediyoruz .
  • 2 dk sonra da doğradığımız tavuk göğsümüzü ilave ediyoruz.
  • Tavuk göğsü de suyunu çekip yumuşayınca baharatlarımızı  da katıyoruz .
  • En son da salça ilave ediyoruz 5 dk daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
  • Patlıcanları soyup biraz tuzlu suda bekletelim.
  • Sonra uzun uzun doğrayıp biraz kızartalım.
  • Patlıcanları artı şeklinde üst üste koyalım.
  • Ortasına 1 yemek kaşığı tavuklu harcımızı koyup bohça gibi yapalım ve kürdanla sabitleyelim.
  • Küçük parça şeklinde önce biber, sonra domates koyalım.
  • Hazırladığımız in üstüne son olarak da salçalı su ilave ederek fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun….

Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi

 

Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (40 kat yufka olması yeterli)
  • 175 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Kakao
  • 40 gram ince rendelenmiş çikolata
  • Antep fıstığı tozu (üzerini süslemek için)

    Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet için tencere malzemeleri alıp güzelce kaynatalım, kaynamaya başladıktan sonra 15 dk ocağı kısalım daha sonra kapatıp soğumaya alalım.
  • Tavaya tereyağını alıp eritelim eriyen tereyağına sıvı yağı da ekleyip kenara alalım.
  • Daha sonra yapacağınız tepsi ölçüsünde yufkaları ayarlayıp keselim.
  • Tepsinin en altına erittiğimiz yağlı karışımdan fırça yardımıyla sürelim.
  • 2 adet baklavalık yufkayı yerleştirip fırçayla yufkaları yağlayalım bu işlemi tam 15 kez (30 kat altı olacak) tekrarlayalım. (aralara kalan parça yufkaları yapmayı unutmayın ben ikinci katları o şekilde yaptım)30 yufkayı tamamladıktan sonra arasına cevizlerimizi serpelim.
  • Daha sonra 5 kez 2 yufkada bir yaplama yaptıktan sonra en üst katını yerleştirelim. (en üst katı henüz yağlamıyoruz ).
  • İstediğinz ölçüde baklavaları şekillendirelim.
  • Daha sonra kalan yağlı karışımı eşit şekilde güzelce paylaştıralım.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıp içi pişene kadar kontrollü şekilde pişirelim.
  • Fırında aldığımız ilk sıcaklığı çıkan baklavaya tamamen soğumuş sütlü şerbetimizi dökelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan baklavaya kakao serpelim ve üzerine rendelediğimiz çikolataları da ilave edelim.
  • Son olarak ortalarına antep fıstığını koyup kendimize ben neymişim beeee diyebilirsiniz 😍😍.
  • Ve tebrikler baklavacı hanııııım oldunuz 😉.

    Afiyet olsun !!.

Kabak Karnıyarık Tarifi

 

Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet orta boy kabak

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kabak Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Kabakları yıkayıp dış kabuğunu soyup ortasını oyuyoruz ve kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
  • Biberi minik minik doğruyoruz ve tavada hafif kavuruyoruz, üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz ve tuz, karabiber pul biber ve minik doğranmış sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  • Kabağın oyulan iç kısmına iki yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup fırın tepsisine yerleştiriyoruz kabaklar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Derin kasede salça tuz ve suyu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz ve kabağın üzerine gezdiriyoruz.
  • Domatesleri ince dilimler yapıp kabakların üzerini kapatıyoruz bir çarliston biberi önce ikiye daha sonra dörde bölüyoruz,  kabağın üzerine biber dilimi de koyun.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz ve istenilen şekilde servis ediyoruz afiyet olsun ♥️.

Nefis Ev Pidesi Tarifi

 

Nefis Ev Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç harcı;

  • Sucuk, kavurma, pastırma
  • Kaşar peyniri

    Nefis Ev Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Önce süt, su, yoğurt, şeker ve mayayı karıştırın.
  • Üzerine sıvı yağı ilave edin.
  • Üzerine kontrollü olarak bir kaç kerede unu ekleyin, en son tuz ekleyin ve yoğurun.
  • 1 veya 2 saat üzeri kapalı şekilde mayalandırın.
  • Hamuru altı eşit beze yaptım.
  • Her bezeyi önce elimle oval form verip sonra merhametle açtım, önce kaşar sonra istediğiniz harçtan üzerine koyun.
  • 2 yumurtanın sarısını karıştırıp pidelerin kenarlarına sürün.
  • 250 derecede fansız alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
  • Afiyetler olsun ☺️.

Patatesli Mantı Tarifi

 

Patatesli Mantı Tarifi İçin Malzemeler

(6 kişilik)

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
  • 2 yumurta
  • 1-1.5 su bardağı su

İç harcı için

  • 10 adet patates (büyüklüğüne göre ayarlanmalıdır)
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet soğan
  • Karabiber

Sosu için

  • 150-200 gram .tereyağı (İsteğe göre ayarlanabilir)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 kaşık salça

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt (İsteğe bağlı)

    Patatesli Mantı Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri haşlayıp eziyoruz.
  • 5 tane soğanı yağda kavuruyoruz.
  • Toz biber, karabiber ,patatesli karıştırıyoruz.
  • Sonra hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Hamuru yoğurduktan sonra 2 beze yapıp 15 dakika dinlendirelim.
  • Sonra açalım.
  • Çay bardağıyla keselim hamurları.
  • İç harcımızdan içine koyarak kapatalım.
  • Pişirme süresince kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz mantıları içine atarak 10 dakika pişirelim
  • Piştikten sonra ocaktan alıp soğuk su ilave edip kevgirle süzelim.
  • Süzdüğümüz mantıları tepsiye aktaralım.
  • Üzerine tereyağlı toz biberli pul biberli sosumuzu dökelim.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun 

Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi

 

Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler

Et sote için;

  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü)

Beğendi için;

  • 5 tane orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (200 ml bardak ölçüsü)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram kaşar peyniri ( bir kase kadar)
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Hünkar Beğendi (Böylesini Yemediniz) Tarifi Yapılışı

  • Etimizi tencereye koyalım ve suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Et kavrulurken sosumuzu hazırlayalım.
  • Yağ eriyince unu ilave edip bir iki karıştırınca salçamızıda koyup biraz daha kavurup baharatları ilave edelim.
  • Azar azar suyu ilave edelim ve bir taşım kaynatalım ( sosumuzu un ile hazırladığımız için etimizin daha yoğun ve kıvamlı olmasını sağlıyor.
  • Emin olun çok lezzetli oluyor).
  • Etimizin pişmeye yakın olması lazım.
  • Sosumuzu ete ekleyelim.
  • Soğanı ikiye kesip içine koyalım.
  • Biberi de bütün koyalım.( burda soğan ve biberin kokusunun ve tadının ete. Geçmesi ben bu şekilde yapıyorum).
  • Düdüklünün kapağını kapatıp buharı çıkınca 15 dk pişirelim.
  • Beğendi için; Patlıcanları közleyince rondodan geçirelim.
  • Tavada unun kokusu çıkana kadar yağ ile kavuralım.
  • Yavaş yavaş sütü ilave edelim daha sonra patlıcanlarıda koyup biraz pişirelim.
  • En son kaşar peyniri ve karabiberide ekleyip altını kapatalım.
  • Servis tabağına önce beğendisini sonrada muhteşem sosuyla pişen etimizden koyup istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🥰.

Fırında Patatesli Tavuk Baget Tarifi

 

Fırında Patatesli Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 4- 5 adet tavuk baget
  • 2-3 tane patates
  • 2 adet domates
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı bezelye

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • 2 su bardağı sıcak su

    Fırında Patatesli Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  • Bagetleri temizleyelim ve üzerlerine bıçakla çizik atalım. Borcama yerleştirelim.
  • Yanlarına elma dilimi patatesler, üzerine minik minik doğranmış havuçlar domates ve bezelyeler yerleştirelim.
  • Sosu için su hariç tüm malzeme güzelce karıştıralım.
  • Üzerine kaynar su eklenir ve karıştırılır.
  • Sos tepsideki malzemelerin üzerine gezdirerek dökülür. 200 derece fırında pişirilir.Deneyenlere afiyet olsun 💐

Rus Tatlısı/Pastası Tarifi

 

Rus Tatlısı/Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 1 adet yumurta
  • 40 gram kakao (yaklaşık yarım su bardağı )
  • 375 gram un (yaklaşık 3 su bardağı )
  • 1 paket kabartma tozu

Arası için :

  • 3 adet yumurta
  • 500 gram labne peyniri
  • 200 gram şeker (yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 40 gram nişasta
  • 250 gram tereyağı

    Rus Tatlısı/Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncellikle oda sıcaklığındaki olan tereyağımız ile şekerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz sırasıyla yumurta, kakao, kabartma tozu ve unu ekliyoruz, bir kurabiye hamuru elde ediyoruz. 🙏🏻.
  • Daha sonra ara katmanıza geçiyoruz, yumurtamızı şekerimizi bir kaba alıyoruz güzelce çırpıyoruz, oda sıcaklığındaki tereyağını ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
  • Nişasta vanilya eklendikten sonra son defa çırpıp, kelepçeli kalıbımızı döküyoruz. (pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir süzgeçten geçiriyoruz. ).
  • Kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz, hamurun yarısını alt kısmına güzelce yerleştiriyoruz.
  • Sonra kremasını döküyoruz, kalan hamurun diğer yarısını da kremanın üzerine ufalıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derede fırında 55-60 dakika pişiyoruz. (kelepçeli kalıp 26cm’dir. ).
  • Fırınımızın kapağını hiç açmıyoruz pastamızın sönmemesi için.
  • Ve fırından aldıktan sonra kalıbından çıkarmadan bir gece dolapta bekletiyoruz.
  • Tabii önce oda sıcaklığına ulaşsın sonraa dolaba alalım.