21 Nisan 2021 Çarşamba

Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi

 

Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

Lavaşı için(şebit);

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salçası (Biber domates karışık)
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük boy domates (Rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Üzerine;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

    Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle lavaşı için hamurumuzu hazırlıyoruz. Yoğurma kabına ılık suyu ve sütü, mayayı, toz şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada iç harcını hazırlıyoruz. Derin bir tavaya kıymayı alıp kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri alıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı da ekleyip kokusu çıkınca rendelenmiş domatesleri ilave ediyoruz. Bu şekilde biraz pişirdikten sonra azar azar su ilavesi yaparak baharatlarını ilave ediyoruz.
  • 5 dakika kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 12 bezeye ayırıyoruz. Bezelerin üzerini kapatıp 15 dakika da bu şekilde bekletiyoruz.
  • Dinlenen bezeleri teker teker çok hafif unlayarak servis tabağı boyutunda çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Açtığımız bezeleri yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Servis aşamasında ise bir lavaş iki üç yemek kaşığı iç harcından koyup yayıyoruz. Her katı bu şekilde yapıp bitiriyoruz.
  • En son üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz serpip servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

 

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 3 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Dereotu
  • Nane
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Toz kırmızı biber
  • Tereyağı

    Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Kabaklar büyükçe doğranır.
  • Un sıvı yağ ve tereyağı orta boy bi tencerede unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Ardından karıştırarak süt ve su ilave edilir.
  • En son kabaklar da ilave edilip pişmeye bırakılır.
  • İçerisinde süt olduğundan dolayı taşma yapabilir.
  • Ocağın altını yarım yapıp kontrol etmekte fayda var.
  • Kabaklar yumuşayana kadar pişirilir(yaklaşık 20dk). Rondodan geçirilir.
  • Üzerine doğranmış dereotu tuz ve baharatları eklenir.
  • Tabağa alındıktan sonra üzeri için tereyağı ve toz biber kızdırılır ve dökülür. Çorbamız hazır afiyet olsun 🤗🌺

Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi

 

Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil

    Zencefilli Kurabiye (Çayın Yanında Vazgeçilmez Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker ve tereyağı iyice çırpın.
  • Sonra 1 tane yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Karışım hazırlanınca spatula yardımıyla biraz toparlayın.
  • Elenen un, kabartma tozu, tarçın ve zencefil katılıp iyice yoğurulur.
  • Hamur top haline getirilir streçlenerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletilir.
  • Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alınarak merdane yardımı ile açılır.
  • Hamurun üzerine streç yada yağlı kağıt örtmeniz açmanızı kolaylaştıracaktır.
  • Hamuru açtıktan sonra kalıplarla kesin.
  • Hazırlanan kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirilir. Soğuyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.

Gigi Hadid Makarnası Tarifi

 

Gigi Hadid Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • 100 gram kaşar
  • Yarım demet maydanoz

    Gigi Hadid Makarnası Tarifi Yapılışı

  • Kaynamış suya makarnaları ve bulyonu atıp haşlamaya başlıyoruz.
  • Diğer yandan soğan ve sarımsağı yağda kavuralım.
  • Daha sonra salçasını ekleyip biraz karıştıralım.
  • Son olarak kremayı ekleyip 1 -2 dk böyle pişirelim.
  • Makarnanın haşlanan suyundan bi kepçe kadar sosa ekleyelim ve 1-2 dk kadar daha pişirelim diğer yandan makarnaları süzelim.
  • Kaşarın yarısını sosa rendeleyip tuz ve pul biber atıp altını kapatalım ve makarnayla karıştıralım.
  • Servis ederken makarnanın üzerine maydanoz ekleyip kalan kaşarında rendeleyelim afiyet olsun.

Arnavut Böreği Misali Tarifi

 

Arnavut Böreği Misali Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç malzemesi için :

  • 1 adet pırasa
  • 250 gram lor
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

  • 50 gram tereyağı

    Arnavut Böreği Misali Tarifi Yapılışı

  • Un ,su, tuz ve sirke yoğurulur.
  • 40 beze olacak şekilde ayrılır.
  • İç harç için pırasa küp küp doğranır ve iyice senecek şekilde kavrulur .
  • Ocaktan alınır, lor eklenir, pul biber ,tuz ,nane ,karabiber eklenir.
  • Biraz şeker atarsanız tadını öne çıkaracaktır.
  • Bezeler 10 cm olacak şekilde (tabak kadar) açılır, 20 beze üst 20 beze alt taban olacak.
  • Açtığımız bezeler arası yağlanarak yirmili iki hamur hazırlanır .
  • Hazırlanan hamur streçlenerek buz dolabında yarım saat dinlendirilir.
  • Sonrasında bu iki kat merdane yardımı ile açılır ve alt taban tepsiye yerleştirilir .
  • İç harç koyulur ve üst taban kapatılıp üzeri yağlanır.
  • Hazırlanan börek dilimlenerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir saat pişirilir.

Hazır Kuru Baklava İle Soğuk Baklava Tarifi

 

Hazır Kuru Baklava İle Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır kuru baklava
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt(bol sütlü sevdiğimiz için, isteğe göre azaltılabilir)
  • 1.5 yemek kaşığı kadar toz nesquık
  • Yarım tatlı kaşığı kakao
  • Sütlü çikolata (Nesquikde şekerli olduğu için fazla şekerli sevmiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz.)

    Hazır Kuru Baklava İle Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri ilave edip kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca şerbetin içine sütü ilave edelim. Karıştıralım.
  • Fırına hazır baklavayı koyup isteğe göre kızartıp, isterseniz de sadece ısınmasını sağlayalım.
  • Fırından çıkartıp sıcağa yakın ılıklıkta üzerine şerbeti gezdirelim.
  • 1- 2 saat kadar bekletelim servise yakın, nesquik ile kakaoyu bir kapta karıştırıp süzgeç yardımıyla tatlımızın üstüne serpelim.
  • En üste de arzu ettiğimiz ölçüde rendenin ince tarafıyla sütlü çikolatayı rendeleyelim. Tatlımız hazır 🤗 afiyet olsun💕

Sütlaç (Anne Sütlacı) Tarifi

 

Sütlaç (Anne Sütlacı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu

Üzeri için :

  • Tarçın

    Sütlaç (Anne Sütlacı) Tarifi Yapılışı

  • Önce pirinçi yıkayıp, su ile ocağa alın.
  • Pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın ve 1 litre sütü ekleyin.
  • Bir kaç defe karıştıralım ve kaynamasını bekleyelim.
  • Başka bir yerde bi kasede pirinç unu ile 1 su bardağı sütü iyice karıştıralım.
  • Pirinç unlu sütü yavaş yavaş sütlaca ekleyelim.
  • Sonra sütlacı karıştıralım ve 10 dakika pişirelim.
  • Şekeri ekleyelim ve 1-2 dakika kaynatın.
  • Sonra kaselere koyalım buzdolabına koyalım soğuyunca üstüne tarçın atalım.
  • Şimdiden deneyenlere afiyet bal şeker olsun😊

Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi

 

Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet küçük boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yumurta
  • 1-2 taze soğan
  • Dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pubiber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Silme tatlı kaşığı tuz tuz
  • 1 su bardağı un (kıvama göre eklenir; azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 6-8 dilim cheddar
  • 6-8 dilim sucuk

    Cheddarlı Sucuklu Mücver Tarifi Yapılışı

  • Soğan havuç kabaklar rendelenir.
  • Üzerine yumurta kırılır, soğanlar doğranıp eklenir.Baharatlar eklenir.
  • Un kıvama göre eklenir (az eklenirse çok yağ çeker, çok eklenirse çok katı olur).
  • Ardından streç filmi çekilmiş bir tepsiye bi kaşık kadar harçtan konur yaydırılır üzerine cheddar ve sucuk konur ve biraz daha harçtan alınıp kapatılır.
  • Sonrasında yaptığımız bu mücverler 3 saat kadar yani katılaşıncaya kadar buzlukta bekletilir(buzlukta bekletilmezse kızartılmaz).
  • Ardından kızgın yağda kızartılır.
  • Şimdiden afiyet olsun

Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi

 

Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi:

  • 5 litre süt
  • 250 gram tereyağı
  • 2 kg şeker
  • 200 gram tavuk göğüsü

Sübye:

  • 315 gram pirinç
  • Su

Tepsiye sürmek için:

  • 100- 150 gram tereyağ
  • Pudra şekeri

    Osmanlı'dan Kalma Kazandibi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak akşamdan sübyemizi hazırlıyoruz .
  • Pirinçler 4-5 kez yıkandıktan sonra sıcak su ile ıslanır ve 24 saat bekletilir.
  • 24 saat geçtikten sonra blendrdan geçirilir ve sıvı kıvam elde edilir .
  • Tavuk göğsü haşlanır merdane ile ezilerek yoğurularak elekten geçirilerek hamur haline getirilir.
  • Muhallebi için ;süt ve şeker ocağa alınır ve kaynatılır hazırladığımız sübye kaynayan süt ile ılıklaştırılarak eklenir, tavuk göğsü eklenir kıvam alınca ocaktan alınır tereyağ eklenir.
  • Tepsimizi katı tereyağ ile yağlıyoruz her yerini ve üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Ocağın üstüne aldığımız tepsiye az miktarda tüm tepsiyi kaplayacak kadar muhallebi koyuyoruz ve ocakta çevire çevire dibini tutturuyoruz.
  • Muhallebi karamelize kıvam almalı dibini yakmaktan korkmayın sonuçta kazanın dibi en tatlı yeridir :).
  • Bu işlemi yaptıktan sonra muhallebinin geri kalanını tepsinin aldığı kadar boşaltıyoruz (tepsi boyutunuza göre değişiklik gösterir iki tepsilik tarif verdim).
  • Sonrasında muhallebinin ilk sıcağı çıkınca üzeri streçlenerek bir gece dolapta bekletilir ve sonrasında yiyebilirsiniz.
  • Not: tavuk kokusu asla gelmiyor arkadaşlar aksine uzamasını sağlayıp ağzınızda efsane bir tat oluşturuyor.

Kıbrıs Köftesi Tarifi

 

Kıbrıs Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadar kıyma
  • 3 adet patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz, tozbiber, pulbiber, kimyon

    Kıbrıs Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Patatesler rendenin ince yeriyle rendelenip suyu sıkılır.
  • Soğan da rendelenir tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp iyice yoğurulur. (ne kadar yoğurulursa o kadar güzel).
  • Yoğurduktan sonra dolaba alınıp yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Dolaptan alındıktan sonra şekli verilip derin yağda kızartılır. (dışı çıtır içi yumuşak bir köfte oluyor).

Hem Kendi Hem Görüntüsü Tatlı Bir Tatlı Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çilek sosu için:

  • 300 gram kadar çilek
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Bisküvi

    Yapılışı

  • Öncelikle süt ,irmik ve nişastayı tencereye koyup muhallebili pişiriyoruz.
  • Kıvam alınca tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Islattığımız borcuma döküp üzerine bisküvi diziyoruz.
  • Çilekleri derin bir kaba alıp su ekleyip blendrdan geçiriyoruz.
  • Nişasta ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
  • Bisküvilerin üstüne çilek sosumuzu döküp soğumaya bırakıyoruz.
  • Dilimleyip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna

Beşamel sos;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 10 dal dere otu ( ince kıyılmış)

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Kaşar peyniri rendesi

    Beşamel Soslu Fırın Makarna (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle makarnayı kaynamış tuzlu suda haşlıyoruz.
  • Diğer taraftan beşamel sos için, tencereye sıvı yağ, süt, un ve tuz koyuyoruz karıştırıp ocağa alalım.
  • Beşamel sos fokurdamaya başlayınca ocaktan alalım.
  • Karabiberi ekleyip biraz soğuduktan sonra içine peynir ve dere otunu ekleyelim.
  • Makarnayı süzüp borcama alalım.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sosu dökelim karıştıralım.
  • Üzerine tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Üzeri kızarınca zaten pişmiş oluyor, makarna sosu iyi çekmesi için piştikten sonra 15 dakika fırının içinde bekletelim ve afiyetle yiyelim 🙂.

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kereviz  yaprağı

    Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri iri parçalara bölün.
  • Havuçları patatesleri de aynı şekilde doğrayın.
  • zeytinyağını bir tencerede hafifçe kızdırın.
  • Ardından doğradığınız kuru soğanı ekleyin ve biraz soteleyin.
  • Havuçları patatesleri katarak soğanla birlikte 4 dakika daha soteleyin.
  • Kerevizleri de tencereye ekleyin.
  • Bir kez karıştırdıktan sonra üzerine toz şeker, tuz, limon suyu, portakal suyu suyu ve ince kıyılmış kereviz yaprağını ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika boyunca pişirin.
  • Soğuduktan sonra dilerseniz dereotu ile birlikte servis edebilirsiniz.