Malzemeler
Püre için
- 4 adet büyük boy patates
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- Tuz, karabiber
Köfte için
- 400-450 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı (İsteğe bağlı, kullanmak istemezseniz biraz kimyon kullanabilirsiniz)
- 4-5 dal maydanoz
Köfteleri kızartmak için
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
- 1 büyük domates (Yumuşak olanı seçin)
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Köfteleri kızarttığınız arta kalan yağ (Onu kullanmak istemezseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağ kullanabilirsiniz)
- Tuz
Üzeri için
- Kaşar rendesi veya mozarella
Yapılışı
- İlk önce püre için patatesleri haşlayalım.
- Soyup daha sıcakken içerisine tereyağını, baharatları ilave edip iyice ezelim.
- Son olarak sütüde ilave edip devam ezelim.
- Daha sonra borcamın en alt kısmına yayalım.
- Köfte yapımı için kıyma ve diğer malzemeleri 5 dakika yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım.
- Sıvı yağ eklediğiniz tavada hafif kızartalım.
- Pürenin üzerine dizelim ve biraz pürenin içine bastıralım.
- Sos için domatesi ve sarımsağı robotta püre haline getirip küçük bir tavaya veya tencereye alalım.
- Salçasını, baharatları ve köfteleri kızarttığımız arta kalan yağı, suyu ilave edip 5 dakika pişirelim.
- Köftelerin üzerine sosu dökelim ve 200 derece fırına verip 15-20 dakika pişirelim.
- Fırından alıp üzerine kaşar serpip tekrar fırına verip kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.