22 Nisan 2021 Perşembe

Peynirli Ve Kıymalı Küçük Puf Pidecikler Tarifi

 

Peynirli Ve Kıymalı Küçük Puf Pidecikler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 1 kilo kadar un

Üzerine sürmek için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

İç harcı için (Kıymalı)

  • 250 grm kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber ve karabiber

Üzerine sürmek için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Peynirli iç için

  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 avuç rendelenmiş kaşar
  • 2 yumurta beyazı
  • Hepsini karıştırıyoruz iç harcımız hazır

    Peynirli Ve Kıymalı Küçük Puf Pidecikler Tarifi Yapılışı

  • Kıymalı iç harcın hazırlanışı soğanları kavurup ardından kıymayı içine atıp iyice suyu çekene kadar kavurup salçayı ilave ediyoruz.
  • Ardından baharatı ekleyip kapağı kapatıp birazdaha kavuruyoruz.
  • Kavrulan kıymayı ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur için sütü ,tuzu, şekeri ,suyu, yağı ve mayayı geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Ardından içine unu dikkatli bir şekilde ilave edip yumuşak bir kıvam elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp 10 dakika bekletiyoruz.
  • Ardından iç harcımızdan bir kaşık eşit şekilde koyup iki yandan kapatıp 15 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
  • Daha sonra yumurta sarılarını ve pekmezi karıştırıp fırça ile üzerine sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece de altlı üstlü üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.

Orman Kebabı Tarifi

 

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kuşbaşı dana eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase haşlanmış bezelye (araka)

Sosu için;

  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak eti kavuralım, patates ve havucu küp küp doğrayıp kızartalım, bezelyeyi çiğden kullanıyorsanız haşlayalım.
  • Pişmiş olan bütün malzemeleri fırın kabında birleştirip, sıcak suyla salçalı sosumuzu hazırlayıp üzerine dökelim.
  • Etlerin kurumaması için yağlı kaşarı ıslatıp, fazla suyunu sıkıp tepsinin üzerine kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarmadan 5 dk önce yağlı kağıdı alalım. Kullandığım fırın kabı 32 cm.
  • Not: Ben etimi kısık ateşte kendi suyuyla kavurdum. Vaktiniz yoksa, az su ilave ederek düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Dilerseniz, kuzu eti kullanabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga Tarifi

 

Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga Tarifi İçin Malzemeler

  • 13 tane kuzu kaburga

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • 1 diş sarımsak rendelenmiş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebzeleri için

  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 8 tane arpacık soğan

    Fırında Sebzeli Kuzu Kaburga Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sosu hazırlayalım ve karıştıralım.
  • Sonrasında kuzu kaburgaları sosun içine ekleyelim elimizle karıştırarak sosla harmanlayalım.
  • Üzerini streçle kapatarak buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  • Diğer taraftan sebzeleri hazırlayalım, patatesleri iri küpler halinde doğrayalım ve havuçları da daireler şeklinde doğrayalım.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt açalım ve dinlenmiş kuzu kaburgaları sırasıyla tepsiye dizelim.
  • Kalan sosun içine sebzeleri ekleyelim ve elimizle harmanlayıp kaburgaların üzerine ekleyelim.
  • Üzerini hava almayacak şekilde folyo veya yağlı kağıtla kapatalım.
  • 180 derece fırında 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.

Künefe Tarifi

 

Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 200 gram tuzsuz künefe peyniri
  • 50 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 parça limon

    Künefe Tarifi Yapılışı

  • Kadayıflarımızı tel tel olacak şekilde ayırıyoruz ve ardından 1 cm olacak şekilde bıçak yardımıyla kesiyoruz.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağımıza 1 tatlı kaşığı pekmezi ilave edip homojen olacak şekilde karıştıralım ve tepsimizi bu karışım ile yağlayalım.
  • Daha sonra kadayıfımızın yarısını tepsimize boşluk kalmayacak şekilde serpiştirelim ve iyice bastıralım ki peynirlerimiz pişme esnasında boşluklardan sızma yapmasın.
  • Peynirlerimizi 1 cm kenarlarına boşluk olacak şekilde serpiştirin ve üzerine kalan kadayıfımızı ilave edip aynı şekilde sıkıca bastıralım ve kısık ateşte 10 dakika kontrollü şekilde pişirelim.
  • Pişen tarafı tabak yardımıyla alt üst edip tepsiyi yağlayalım ve diğer tarafı pişirelim.
  • Bu esnada şerbetimizi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kapatalım ki ilk sıcaklığı çıkmış olsun.
  • Pişen künefemize 2 dakika sonra şerbetimizi dökelim ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂.

Havuçlu Tarator Tarifi

 

Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı normalyoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 adet ceviz
  • Kekik
  • Pulbiber  

    Havuçlu Tarator Tarifi Yapılışı

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ geniş bir tavaya alınır.
  • Küçükçe doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu dışarıya çıkana kadar kavrulur.
  • Tavanın içerisine rendelenen havuçlar ilave edilir.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Farklı bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz eklenerek karıştırılır.
  • Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Taratomuzun üzerine kekik, pul biberimizi serperek ortasına cevizimizi koyduktan sonra servise hazır, afiyet olsun.

Meşhur Soğuk Baklava Tarifi

 

Meşhur Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilin

Aralarına ;

  • 200 gram tereyağı (Margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • Fındık, antep fıstığı, ceviz (Tercihe göre )

Açmak için;

  • Nişasta

    Meşhur Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbeti için şu ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
  • 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp sütümüzü ilave ediyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için bütün malzememizi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
  • Hamuru 14 beze yapıp 1 saat bezeleri buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Yağımızı eritiyoruz.
  • Bezeleri tek tek nişastayla açıp 7 tane alta açıp aralarını yağlayarak tepsiye koyuyoruz yedinciyi açıp koyduğumuzda arasına cevizi koyuyoruz cevizin biraz iri kalması gerekiyor ağıza gelmeli yerken.
  • Daha sonra diğer yedi tane bezeyi açıp sırayla yağlayarak üst üste koyuyoruz.
  • En son bütün yağı üzerine gezdirip baklavayı dilimliyoruz.
  • 170º önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Baklavada soğuk şerbette soğuk olacak şekilde şerbeti döküyoruz.
  • Üzerine kakao ile biraz pudra şekerini karıştırıp baklavanın üzerine eliyoruz. Dolapta 1 gün dinlendirip afiyetle tüketebilirsin. Afiyet olsünn 😊🌼.

Tavada Ispanaklı Börek Tarifi

 

Tavada Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram ıspanak (kökleri kullanılmayacak)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Pulbiber, tuz

    Tavada Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı

  • Ispanağın yapraklarını güzelce yıkayıp, ince ince doğrayalım ve süzülmeye bırakalım.
  • Sonra tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım.
  • Tavayı ocağa alıp biraz yaglayalim ve harcımızı döküp orta ateşte pişirelim.
  • Spatula yardımı ile kenarlarından kontrol edip kızarmış ise bir tepsi yardımı ile ters çevirelim ve bu yüzünü de kızartalım.
  • Her iki tarafta iyice kızarmış ise sıcak sıcak servis edelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi

 

Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka ( 800 gram )
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram margarin ( isterseniz tamamını 200 gram tereyağı yada margarin olarak kullanabilirsiniz. )
  • 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ
  • 2 su bardağına yakın çekilmiş ceviz

Şerbeti için ( bardak ölçümüz 200 ml )

  • 4 bardak süt
  • 3 bardak sıvı şekerli krem şanti
  • 1 buçuk bardaktan biraz fazla şeker

En üst kısmı için

  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı toz nesguik ( elenmiş olmalı )
  • Nesguik toz yoksa alternatif olarak
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekerini karıştırıp serpebilirsiniz.
  • ( sıvı krem şanti bulamayanlar 2 paket sıvı krema kullanabilirler. sıvı krema kullanırsanız şeker ölçüsünü 2 buçuk bardak, süt ölçüsünü de 4 bardak yapmalısınız. )

    Sütlü Soğuk Baklava (En Orjinali) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak dikdörtgen borcam tepsimizi alıp baklavalık yufkamızın üzerine koyup kesiyoruz.
  • Kestiğimiz yufkamızı ikiye bölüyoruz.
  • Yarısını üst kısmına yarısını da üst kısmına kullanacağız.
  • Kenardan çıkan parçaları da aralarına kullanacağız. Yağlarımızı küçük bir tencereye alıp eritiyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz.
  • Üzerine 2 yufka alıp her iki veya üç yufkada bir ara katlarımızı yağlıyoruz.
  • Kenardan çıkan parçaları da aralara yerleştiriyoruz.
  • Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra çekilmiş cevizimizi serpiştiriyoruz. Diğer kalan yufkalarımızı da aynı şekilde her iki üç katta bir yağlayıp tatlımızı tamamlıyoruz.
  • Keskin bir bıçak ile tatlımızı çok iri olmayacak şekilde kare dilimlere kesiyoruz.
  • Kalan yağımızı da üzerine eşit şekilde gezdirip 180 derece fırında alt üst iyi kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 45 dk kadar. Tatlımız içini çekerek iyi pişmeli.
  • Bu arada şerbet için tencereye süt ve sıvı krem şantiyi alıyoruz. Yukarıda belirttiğim gibi sıvı krem şanti yerine sıvı krema kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra karışımımızı ocağa alıp altını açıyoruz. Parmağımızı yakmayacak ılıklığa gelince de kapatıp şekerini ilave ediyoruz.
  • Şekeri içinde karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Evet okuduğunuz gibi şerbetimiz kaynamadan yapılıyor. 😅☺️
  • Tatlımız pişince fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan tatlımızın üzerine yaptığımız şerbetimizi her tarafina gelecek şekilde yavaş yavaş döküyoruz.
  • Bu şekilde bir saat kadar dinlendirip üzerine toz nesguiği eleyip serpiyoruz.
  • En üst kısmına da rendenin en ufak yeri ile rendeleyip serpiyoruz. Tatlımız servise hazırdır.

Malaga Pastası Tarifi

 

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 poşet kremsanti

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 12 adet orta boy muz

Ganaj için ;

  • 1 paket çiğ krema
  • 150 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • Antep fıstığı

    Malaga Pastası Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şekeri köpük olana kadar iyice çırpalım.
  • Süt, sıvı yağ ve vanilyalı ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra kakao, nişasta, kabartma tozu, unuda ekleyip çırpalım ve 180 derece fırında 20 25 dakikada pişirelim.
  • Tencereye un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü koyalım iyice karıştırarak ocağa alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyalı ekleyip karıştıralım.
  • Soğuduktan sonra toz kremşantiyi ilave edelim ve iyice çırpalım.
  • Ganaj için kremayı ısıtalım ve çikolatayı kremaya ilave ederek karıştıralım ve biraz soğuyana kadar dinlendirelim.
  • Pişen keki ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 bardak süt ile ıslatalım ve kremayı kekin üzerine dökelim.
  • Muzları pastanın üzerine dik gelecek şekilde dizelim.
  • Dinlenen ganajı dizdiğimiz muzların üzerine gelecek şekilde dökelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim. Servis sırasında istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Not çileklide yapabilirsiniz.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 5-5.5 su bardağı un

Sosu için:

  • 2 su bardağı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Üzeri için;

  • Kaşar peynir, sucuk, sosis, mantar, siyah zeytin, mısır

    Pizza Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu yoğurarak başlayalım çünkü bir miktar mayalanacak.
  • İlk olarak şeker ve mayayı karıştırın, daha sonra sıvı olanları ilave edin ve kontrollü bir şekilde unu ilave edin.
  • Tuzu unu kattıktan sonra ekleyelim ki mayalanmayı engellemesin.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip üstünü kapatalım yarım saat dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç malzemeleri hazırlayalım.
  • Doğrayalım ve kenara alalım.
  • Aynı şekilde sosumuzu da hazırlayıp sonraki aşamaya hazır hale getirelim.
  • Hamuru ekmeğini kalın istiyorsanız 2′ ye, ince istiyorsanız 3′ e bölün.
  • Tepsinize sığacak şekilde oklava yardımıyla yuvarlak hale getirelim.
  • Kenarları isterseniz kıvırın, isterseniz kıvırmayın bu size kalmış ama ben eriyen kaşarı ve sosları tuttuğunu düşünüyorum kenarların aynı zamanda.
  • Hamura sosumuzu sürelim güzelce dağıtalım ve malzemeleri üzerine ekleyelim.
  • Hazırlanan pizzayı 200 °c de 30-35dk pişirelim.
  • Ben tarifi Yasemin Atalardan almıştım gayet güzel oldu.

    Afiyet olsun 🤗.