Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 7-7.5 su bardağı un
Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı
- Mayamızı kabımıza alalım süt ve suyu ilave ederek mayayı eritelim.
- Eriyen mayaya şekeri de ilave edip biraz bekleyebiliriz. (şekerle maya daha hızlı tepkimeye girsin diye).
- Sıvı yağ, yumurta akını ilave edip kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim.
- Tuzu biraz un ile karıştırdıktan sonra eklerseniz maya daha iyi tutar.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Hamuru kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp, elimizde uzun uzun şerit haline getirelim ve iki şeriti birbirine dolayıp uçlarını yapıştıralım.
- Hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürelim ve birazda tepside mayalanmaya bırakalım.
- Tepside ne kadar çok beklerse o kadar çok yumuşak poğaçamız olur 🤭.
- 190°c önceden ısıtılmış fırına verelim. Afiyet olsun 🤗.