Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 su bardağından bir parmak az galeta unu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığından az karabiber
- Yeterince tuz
- Yarım çay bardağı su (Köfteyi yoğururken)
Sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı su
- Yeterince tuz
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
Rosto Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle derin bir kabın içinde köftenizi güzelce yoğurun buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
- Daha sonra arada elinizi ıslatarak dağılmayacak kıvama gelinceye kadar iyice yoğurun.
- İstediğiniz kıvamı alınca fırın kağıdına enine sığacak boyutta rulo yaparak sarıp kenarlarını güzelce kapatıyoruz.
- İster fırın tepsisine isterseniz bir bor cam tepsiye alıp yağlı kağıtın üzerini elinizle ıslatarak nemlendiriyoruz ki kağıt yanmasın.
- 200 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz.
- Pişen köftemizi fırından alıp kağıttan çıkartıp 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Bu arada sosu için bir sos tenceresinin içerisine bir yemek kaşığı tereyağ alıp salçalarını ilave edip güzelce kavurun.
- Ardından suyunu ilave edip kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
- Dinlenmiş olan rulo köftemizi bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesip bir borcam tepsiye yada fırın kabına diziyoruz.
- Üzerine sıcak sosumuzu gezdirip üzerini yağlı kağıt ile örtüp 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirip ister patates püresi isterseniz pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋😋.