25 Nisan 2021 Pazar

Kedidili Bisküvisi İle Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram sana yağ
  • 10 yemek kaşığı dolusu un
  • 10 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 kilo süt
  • 40 adet kedi dili bisküvisi
  • Yeterince süt kedidilini ıslatmak için

Üzeri için

  • 2 paket krem şanti (1 kutu içinden çıkan 2 poşet yani )
  • 1.5 su bardağı süt

Yapılışı

  1. Yağı tavaya alıp eritelim üzerine unu ilave edip pembelesinceye kadar kavuralım.
  2. Daha sonra sütünü yavaş yavaş ilave edip bu sırada hızlı hızlı çırpalım ki topaklanma olmasın olsada sorun değil (mikserle karıştırabilirisiniz ).
  3. Sütü ilave edip güzelce çırptıktan sonra şekerini de ilave edip çırpmaya devam edelim.
  4. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar kaynatalım.
  5. Ocaktan alıp vanilyasını ilave edip karıştıralım ben kıvamını beğendiğim için pürüzsüz olduğu için miksere ihtiyaç duymadım siz isterseniz vanilya ekledikten sonra mikserle karıştırabilir siniz.
  6. Daha sonra borcamınızı sudan geçirip suyunu sızdıktan sonra tatlımızdan 2. 3 kepçe kadar alıp spatula yardımı ile düzeltelim.
  7. Üzerine hafif ıslattığımız kedi dillerini şekerli kısmı üste gelicek şekilde dizelim( benim bir katı 20 adet aldı borcamım siz kendi borcam yada tepsinize göre hesaplayın ).
  8. Islatıp koyduğumuz kedi dillerin üzerine tekrar tatlımızdan döküp spatula ile düzeltelim ve tekrar ıslattığımız kedi dili dizip son kata tatlımızdan döküp düzeltelim ve dinlenmeye bırakılır.
  9. Yani 3 kat muhallebi 2 kat kedi dili olacak şekilde.
  10. Daha sonra 2 poşet kremşanti 1. 5 su bardağı sütle katılaşana kadar çırpalım ve dinlenen tatlımızın üzerine döküp spatula ile düzeltelim sptulanızı hafif ıslatip düzeltirseniz daha kolay olacaktır.
  11. Ardından eğer vaktiniz varsa 1gün yoksa 2. 3 saat dolapta dinlendirin.
  12. Daha sonra dilimleyip istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz 😋😉.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr kuzu ciğeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Kimyon

Servis için:

  • Kuru soğan ( halka doğranmış)
  • Sumak
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 4 adet orta boy patates ( küp küp doğranmış )

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Zarı temizlenmiş ciğerleri yıkamadan kanının iyice süzülmesi için bir süzgeçte bekletelim.
  • Derin bir çelik tencere de yağımızı kızdıralım.
  • Unladığımız ciğeri ununu süzmek için bir süzgeçte sallayarak fazla ununu alalım.
  • Ardından kızgın yağda 2, 5 -. 3 dk kadar pişirelim ciğerleri süzdürerek alalım ve kapaklı bir kapta daha iyi yumuşaması için biraz dinlendirelim.
  • Üzerine kimyon ve tercihe bağlı baharatlarla tatlandıralım.
  • Ciğerlerimizi kızarmış patates veya pilav ile servis edelim. Afiyet olsun.

Çiçek Kurabiye Tarifi

 

Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 bardak + 1 kaşık pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına koyup yoğurun.
  • Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Hamur istenilen yumuşaklığa gelmeden iki eşit parçaya ayırın (ben kakaolu kısmını bir tık fazla yaptım) ve beyaz hamura tekrar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Ayırdığınız diğer hamura kakao ekleyip yoğurun hamur hala çok yumuşak ise un ilave ederek kıvamını ayarlayın.
  • Her iki hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Çiçek deseni olacak şekilde parçaları birleştirin ve üzerine kürdan ile hafifçe bastırarak iz bırakın.
  • 180 derecede pişirin.

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy soğan

İç harcı için;

  • 200 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 bardak pirinç
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 kaşık salça
  • 2 bardak sıcak su
  • 2 kaşık zeytinyağ   

    Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

  • Soğanların kabuklarını soyup ortasından tek taraftan göbeğine kadar kesik atalım.
  • 8-10 dk haşlayalım.
  • Soğuk suya tutup biraz soğumasını bekleyelim.
  • Sonrasında parçalanmamasına dikkat ederek katlarına tek tek ayıralım. (kolayca ayrılacaktık) kenarda bekletelim.
  • Kıymayı ve diğer tüm malzemelerimizi harmanlayıp dolma içimizi hazırlayalım.
  • Soğan katlarını avucumuzun içine alalım ceviz büyüklüğünde iç harcından koyalım ve saralım.
  • Bir fırın kabına dikkatlice dizelim.
  • Hepsi bittikten sonra üzeri için salçalı suyumuzu hazırlayalım. Ve tüm tepsiye gezdirelim.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile güzelce saralım. 190 derecede fırında yumuşayıp içleri pişene kadar pişirelim.
  • Son 5 dk yağlı kağıdını açıp hafif kızarmasını sağlayalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 🤗😍.

Fit Çubuklar (Tanesi 23 Kalori) Tarifi

 

Fit Çubuklar (Tanesi 23 Kalori) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu(az gelirse biraz daha eklenebilir)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fit Çubuklar (Tanesi 23 Kalori) Tarifi Yapılışı

  • Yulaf ezmesi, chia ve keten tohumu robattan geçirilerek öğütülür.
  • Karıştırma kabında yumurta, sirke, zeytinyağı, rendelenmiş 1 diş sarımsak, salça karıştırılır.
  • Daha sonra baharatlar eklenir ve en son olarak öğütülmüş keten tohumu, yulaf ve chia eklenerek karıştırılır.
  • Tam buğday unu yavaş yavaş eklenir, eke yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan parçalar koparılarak ince çubuk şekli verilir.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir afiyet olsun.
  • 1 adet: yaklaşık 23 kalori.

Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi

 

Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber

Sebzesi için;

  • 300 gram kadar ıspanak (1 bağdan biraz az)
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek domates sosu ya da 1 domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut

Serviste kullanmak için:

  • 1 limon

    Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Ispanak ayıklanır, yıkanır; ince ve küçük doğranır.
  • Geniş bir kaba aldığımız bulgur sıcak suda ıslatılır, karıştırılır ve birkaç dakika beklenir.
  • Daha sonra üzerine köftenin diğer malzemeleri eklenir, yoğrulur ve el ara ara suya batırılarak yuvarlaklar yapılır.
  • Ispanak ve köfteler, önceden haşlanmış nohut hazır olduktan sonra tencereye alınan sıvı yağ̆da yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur.
  • Domates sosu eklenir, yoksa 1 domatesin kabuğu soyulur ve rendelenir.
  • Sonra domates ve biber salçası, tuz, pul biber, karabiber ilave edilir; karıştırılır.
  • Doğranan ıspanak da eklendikten sonra yemeğin suyu ilave edilir, 15-20 dakika pişmeye bırakılır.
  • Daha sonra yemeğe köfteler ve nohut eklenir, 15 dakika daha pişirilir.
  • Yemeğin suyu gerekirse arttırılabilir ama tam çorba da değil sulu yemek türünde olduğu için fazla suya gerek görülmeyebilir. (baharat çok yakışıyor, karabiber ve pul biberi fazla kullanmak isteğe bağlı. )
  • Yemek biraz dinlendikten sonra limon suyuyla servis edilir.
  • Afı̇yet olsun :).

Nefis Foccacia (Domates Kurulu, Sarımsaklı Muhteşem Bir Ekmek) Tarifi

 

Nefis Foccacia (Domates Kurulu, Sarımsaklı Muhteşem Bir Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su ılık su
  • 3 buçuk su bardağı un + 2 çorba kaşığı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Hamuru toparlamak için hakiki zeytin yağı
  • Taze veya kurumuş biberiye
  • Yarım su bardağı zeytin
  • 6-7 adet çeri domates
  • Yarım kase mozarella kullandım (kaşar peynir de kullanilabilir)
  • İri deniz tuzu
  • Yarım soğan
  • Bir kaç dal fesleğen
  • 1 tane sarımsak

    Nefis Foccacia (Domates Kurulu, Sarımsaklı Muhteşem Bir Ekmek) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce suyu ve mayayı alıp karıştıralım sırasıyla malzemeleri alıp hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışan bir hamur olmalı zeytin yağı yardımı ile hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakalım 1-2 saat kadar.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp dıştan içe katlayın katılaşana kadar devam edin. Tezgahta tekrar mayalanmaya bırakın 30 dakika.
  • Mayalanan hamura aynı işlemi tekrar yapalım bu ara da hamur ele yapışmaması için elinizi zeytinyağıyla yağlayın ara da. Dıştan içe katlama yöntemi yaptıktan sonra (bu yöntem önemli ekmeğinizin göz göz olmasını sağlayacaktır) tepsimize alıp 30 dakika da tepsi mayası yapıyoruz (yağlı kağıt koymayı ihmal etmeyin).
  • Sonra hamurun üzerine bir miktar yağ alıp parmak uçlarınızla hamura şekil verin (parmaklarınızın uçlarını hamura batırıp çıkartın. Eşit bir şekilde yapın bu işlemi) verdikten sonra fesleğen ve sarımsağı ve bir kaşık zeytinyağı ile sarımsak döveceğin de ezin ve hamurun üzerine sürün.
  • İlk önce rendelenmiş peyniri koyup daha sonra malzemeleri sırasıyla dizin.
  • Önce domatesleri, zeytinleri, soğanları halka halka doğrayıp üzerine hafif bastırarak koyun en son biberiye ve çok az iri deniz tuzu serpiştirin.
  • Fırında 200 derece de yarım saat pişirin, afiyet olsun.

Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi

 

Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Portakallı kısım için

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme )

    Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Vanilin hariç muhallebinin tüm malzemeleri tencereye alınır, tel çırpıcıyla iyice karıştırılır.
  • Sonra ocağa alınır, kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Altını kapatınca vanilin eklenir ve karıştırılır.
  • Muhallebi ikiye bölünür. Yarısına damla çikolata, diğer yarısına haşhaş eklenir, karıştırılır.
  • Kuplara önce çikolatalı karışımdan dökülür, biraz bekledikten sonra haşhaşlı karışım üzerine pay edilir. (kabuk bağlamaması için haşhaşlı karışım, ara ara karıştırılır. )
  • İki katı hazır olan kuplar, buzdolabına kaldırılır.
  • Portakallı kısım hazırlanır. 3 su bardağı olacak şekilde portakallar sıkılır, mümkünse süzdürülür.
  • Tencereye aldıktan sonra nişasta ve şekerle birlikte hafif koyulaşana kadar pişirilir.
  • Biraz ılıdıktan sonra dolapta bekleyen kupların üzerine pay edilir.
  • Tekrar dolaba aldığımız tatlılar, soğuyunca servis edilir.Afı̇yet olsun :).

Cevizli Güllaç Tarifi

 

Cevizli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 250 gram ceviz içi

Üzeri için;

  • 4-5 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • Çilek

    Cevizli Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri ilave edin.
  • Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Sonra kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ateşi söndürün ve sütün elinizi yakmayacak sıcaklığa gelmesi için bekleyin.
  • Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondodan çekin.
  • Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine (ben borcama yaptım) ılık sütten biraz ekleyin.
  • Üzerine kullanacağınız kabın büyüklüğüne göre bölüp güllaç yapraklarını bir süt bir yaprak olacak şekilde dizin.
  • Tüm güllaç yapraklarının parlak kısımlarının üste baktığına ve iyice ıslandığına emin olun.
  • Paketin yarısına geldikten sonra yaprakların 5 dakika sütü çekmesini bekleyin.
  • Ardından çekilmiş cevizi bolca üzerine serpin ve kalan yaprakları da diğer yarısı gibi bir sütlaç bir süt olacak şekilde dizerek üstünü kapatın.
  • Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin.
  • Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun.


Beyaz Çikolatalı Kupta Güllaç Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Kupta Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 65 gram beyaz çikolata (1 paket)
  • Fındık
  • Çilek

    Beyaz Çikolatalı Kupta Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Sütü şeker ile kaynama noktasına getirin.
  • Çikolatayı içinde eritip, kenara alın hafif ılınsın.
  • Güllaç yapraklarını 5 kat ıslata ıslata dizin, fındık serpin.
  • 3 kat daha ıslata ıslata dizin, çilek ilave edin ve 2 kat daha dizin.
  • En son fındık serpip çekmeye bırakın. Afiyet olsun.

Hamur Yoğurmadan Tavada Enfes Kahvaltılık Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kurumaya
  • 1,5 su bardağı ılık süt (300 ml)
  • 1,5 su bardağı ılık su (300 ml)
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı çökelek peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş çiğ patates

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Yumurta, tozşeker, su, süt, maya ve unla kek hamuru gibi bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalamaya bırakalım.
  • Sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
  • Karışıma ekleyip karıştıralım.
  • Tavayı orta derecede ateşe alalım tavayı fırçayla yağlayalım.
  • 1, 5 kepçe kadar karışımdan tavaya döküp yayalım.
  • Üzeri petek petek olunca üzerine fırçayla yağ sürüp çevirelim.
  • Tamamını bu şekilde pişirelim (Çok kalın yapmayın içerisi tam pişmeyecektir bu şekilde)

Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü (Ya da isterseniz bütün tavuk)
  • 1 paket makarna
  • 1 paket krema
  • Sıvı yağ ya da tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır konserve
  • 2 tane kornişon turşu

    Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuğu haşlayacağımız tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek şekilde suyu koyuyoruz.
  • Makarnayı da haşlıyoruz. Bu arada ben makarnayı tavuk haşlandıktan sonra haşlamayı tercih ediyorum.
  • Haşlanan tavuğumuzu bir tabağa alıyoruz ve biraz soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tavuğumuzu didikliyoruz.
  • Haşlanan makarnayı da süzüp şöyle bir sudan geçiriyoruz.
  • Genişçe bir tencereye yağı koyuyoruz. Yap eridikten sonra didiklediğimiz tavuğu tencereye alıyoruz.
  • Tavuğu hafif kızarıncaya kadar karıştırıyoruz ardından kızaran tavuklarımızın üzerine kremayı döküyoruz onları da bir güzel karıştırdıktan sonra süzdüğümüz makarnayı üzerine döküyoruz ve birazcık karıştırıyoruz.
  • Yemeğimizi bir tabağa alıyoruz. Üzerini mısır ve doğradığımız kornişon turşuyla süslüyoruz. Siz isterseniz süslemek içinde başka birşey kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 🌼🥰.