25 Nisan 2021 Pazar

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Pidesi İçin

  • 200 ml ılık süt
  • 200 ml ılık su
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 4-4,5 su bardağı un dikkatli ekleyin

Kıymalı Harç İçin

  • 250gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane sivri kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemekkaşığı maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Önce kıymalı harcı hazırlayalım. Tüm malzemeleri ya minik minik doğrayın benim yaptığım gibi yada robottam geçirin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun mutlaka. Daha sonra tüm malzemeyi bir kabın içerisinde karıştırın streçleyip bozdolabına kaldırın.
  • Hamur için suyu, sütü, yağı, tuzu şekeri ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar karıştırın daha sonra azar azar unu ekleyin.
  • Ele yapışmaya yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alın ve oval şeklinde açın.
  • İç harcını üzerine yayın videodaki gibi kenarlarını içe doğru kapatın uçlarını bastırınki pişerken açılmasın. Yumurta sarısını ve yağı birlikte çırpıp pidelerin kenarlarına sürün.
  • Tepsiye dizdiğiniz pideleri 20dk dinlendirip, 210 derecede önceden ısıtılmış fırında 13dk pişirin. Afiyet olsun.

Kolay Patatesli Tavada Börek Tarifi

 

Kolay Patatesli Tavada Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1bucuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kasığı tuz
  • Biraz dereotu

    Kolay Patatesli Tavada Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patatesi rendenin büyük kısmından rendeleyelim, suyunu süzmeyin.
  • Üzerine 2 yumurta süt un tuz kabartma tozu ve dereotunu katıp iyice karıştıralım.
  • Karışan harcımızı kızdırıp az sıvı yağ sürdüğümüz tavamızda videodaki gibi arkalı önlü kızartalım.
  • Kısık ateşte kızartalım kepçe ile iyice harcımızı tavaya yayalım.
  • Gerçekten çok güzel oluyor şiddetle tavsiye ederim afiyet olsun.

2 Adet Yufka İle Bir Tepsi Börek Tarifi

 

2 Adet Yufka İle Bir Tepsi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 kase karışık peynir
  • Maydanoz

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

    2 Adet Yufka İle Bir Tepsi Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sıvı yağ ile suyu bir kapta karıştıralım. Maydanozu ince doğrayıp peynir ile karıştıralım.
  • Yufkanın bir tanesini tezgaha serelim üzerine sıvı harçtan kaşıkla dökelim ve her yerine sürelim.
  • İkinci yufkayı da üzerine serelim aynı işlemi yine yapalım yufkanın iki kenarını ortada birleştirelim kenarlara yine sıvıdan sürelim kalan iki tarafı da ortada birleştirip sağından yine sürelim zarf şeklinde.
  • Fotoğraflarda gözüktüğü gibi kenarlara bolca peynir koyalım kenarlarından tutup peynirlerin üzerlerini kapatalım, bıçakla önce dörde bölelim ve bölünen parçalarıda yine üçgen biçiminde dörde bölelim 16 adet üçgen çıkıyor.
  • Bu börekleri buzlukta bir iki saat kadar dinlendirelim veya akşamdan yapıp bırakalım. Çıkartıp yağlı kağıt serili veya sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsimize dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürelim çörek otu susam serpiştirelim 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim afiyetler olsun 👌👌🌹.

Tadına Doyamayacağınız Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet minik küp doğranmış patates
  • 1 adet minik küp doğranmış havuç
  • 1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
  • 1 adet minik küp doğranmış yeşil kabak
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Tuz
  • 6-7 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

  • Ocağa aldığımız tenceremizin içerisine sıvı yağı alarak yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim ve 2-3 dakika hafifçe kavuralım.
  • Ardından küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Havuçlarımızı biraz kavurduktan sonra minik minik doğradığımız patates, kapya biber ve yeşil biberi de ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
  • Daha sonra unumuzu ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Bezelye ve suyumuzu da ilave ederek tekrar karıştıralım.
  • Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve orta ateşte çorbamızı pişmeye bırakalım.
  • Sebzelerimiz diriliğini kaybettikten sonra kremamızı çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım. Ardından çorbamızı bir taşım daha kaynatalım.
  • Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten sonra son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kremalı sebze çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

24 Nisan 2021 Cumartesi

Kıymalı Baget Ekmek Tarifi

 

Kıymalı Baget Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kasığı kadar tuz
  • 4, 4, 5 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 100-150 gram kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Kırmızı toz biber
  • Biberiye
  • Kaşar

    Kıymalı Baget Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Ilık su ve maya karıştıralım şeker ve tuzunu ekledikten sonra iyice karıştıralım ve unu ekleyelim hamuru kıvamı yumuşak olmalı yoğurma işleminden sonra üzerini kapatalım.
  • Hamurumuzu 2 saat dinlendirelim.
  • Soğanı küp küp doğrayan ve kavuralım daha sonra kıymayı ekleyelim ve pişirmeye bırakalım pişen kıymalı harcımıza salça ve baharatları ekleyelim soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurumuzu 2 bezeye ayıralım.
  • Uzunlamasına merdane ile açalım.
  • İçerisine kıymalı harçtan orta kısmına doğru yerleştirelim ve iki kenarı birleştirerek kapatalım ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  • Bezeyi de aynı şekilde yapalım.
  • İki hamurun üzerine yumurta sarısı sürelim ve çizikler atalım bıçak yardımı ile ekmeğin birinin üzerine çizimlerin üzerine kaşar peynir yerleştirdim ve kuru biberiye ve toz kırmızı biber serptim.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyen. Herkese afiyet olsun.

Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi

 

Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 3 yemek kaşığı domates sosu veya 2 domates rendesi.
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2 su bardağı et suyu veya 1 bulyon
  • 7, 5 bardak ılık su (bardak ölçüsü 200 ml.)

    Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tenceremize sıvı yağı koyup unu ilave ederek un kokusu gidene kadar 1-2 dakika kavuralım.
  • Tereyağını, salçayı ilave edip karıştıralım, domates sosu, ezilmiş sarımsak ve et suyunu ilave ederek karıştırıp ılık suyu koyalım ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Çorbamız kaynamaya başladığında tel şehriyeyi birazcık elimizle ufalayıp pulbiber, nane ve tuzla birlikte çorbaya koyalım ve 10 dakika kadar pişirelim.
  • Çorbamız nefis oldu biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. Not:Arzu eden tel şehriye koymayabilir, koyduğunuzda hazır çorba lezzetinde oluyor. Bulyon koyarsanız tuzu az koyun, 1 bardak su daha ilave edin.

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 150 gram dana eti
  • 3 küçük havuç
  • Küçük bir soğan
  • Tuz, karabiber

    Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri yarım saat kadar ıslattım. Onlar ıslanırken önce soğanı, sonra eti küçük küçük doğradım.
  • Soğanla eti tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dk kadar pişirdim.
  • Sonra rendelenmiş havuçları katıp ölene kadar kavurdum.
  • Kavrulduktan sonra pirinçleri katarak karıştırdım.
  • Tuz ve karabiberi katıp, pilavın üzerini 1 parmak geçecek kadar su koydum.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.Pilavınız hazır. Afiyet olsun.

Yumurtalı Kaşarlı Pide Tarifi

 

Yumurtalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için;

  • 150 gram kadar kaşar peyniri
  • 4 adet yumurta
  • Tuz
  • Yağlamak için tereyağı

    Yumurtalı Kaşarlı Pide Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edicez. 30-40 dakika kadar mayalanmasını beklicez.
  • İç harcı için kaşar peynirini rendeleyip, yumurtaları üzerine kırarak az tuz atıp karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzu istediğimiz boyutta uzunlamasına açarak tepsiye koyalım. İç harcını koyup yanlardan biraz katlayıp, uçlarını birleştirelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca hamurun kenarlarına ve ortasına tereyağı sürdüm. Benim yaptığım hamurdan 7 adet çıktı. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mersin Tantuni Tarifi

 

Mersin Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar ılık su

Tantuni için:

  • 500 gr dana eti
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 orta boy domates
  • Sumak
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su

    Mersin Tantuni Tarifi Yapılışı

  • Önce lavaşla başlayalım. Malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğurup 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım. Ve yuvarlak şekilde açıp bir tavada orta ateşte pişirelim.
  • Sonra etleri küçük küçük doğrayıp biraz haşlayalım.
  • Saca yada bir tavaya yağı ve suyu alalım.
  • İçine etleri koyup tuzunu ve kırmızı biberini katalım.
  • Karıştırarak hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Bir yanda maydanozu kıyalım. Soğanları piyazlık doğrayalım. Domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
  • Maydanozu ve soğanı bir kaba alıp sumak ekleyelim ve harmanlayalım.
  • Sonra lavaşları yada ekmeği etin yağına bastıralım.
  • İçine önce etten sonra maydanoz soğan ve domatesten koyalım. Ve saralım.
  • Yanına da ayran. Hadi afiyet olsun ☺️😉.

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz karabiber
  • Ayrıca mantarı sotelemek için bir kaşık daha tereyağı

    Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mantarların kabuklarını soyup yıkayalım.
  • Daha sonra bir tencerede biraz haşlayalım.
  • İstediğiniz ürünleri sepetinize mantarları mi süzelim soğuduktan sonra minik minik doğrayalım.
  • Ben birkaç tanesini üzeri için biraz iri doğradım.
  • Mantarımızda kavrulduktan sonra çorba aşamasına geçelim.
  • Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağını alıp içerisine 3 yemek kaşığı unu ilave edelim ve kavuralım.
  • Un kavrulduktan sonra sütü ekleyelim ve hızla karıştıralım bu aşamada.
  • Süt kaynadıktan sonra üç buçuk su bardağı su ilave edelim tekrar ara ara karıştırarak kaynamasını sağlayalım.
  • Kavrulan mantarları da çorbamıza ilave edelim.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyelim 5-6 dakikada bu şekilde piştikten sonra servis edelim.
  • Çok lezzetli bir çorba oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Fajita Tarifi

 

Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram jülyen doğranmış dana eti
  • 5 adet ince kırmızı biber
  • 5 ince adet yeşil biber
  • 1 baş kuru soğan

Et marinasyonu için;

  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı soya sosu (olmasa da olur)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik, tatlı toz biber
  • (tuzu soya sosu kullanmayanlar eklesin)

    Fajita Tarifi Yapılışı

  • Marinasyon sosunun tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tüm etleri bu sosla en ideal 1 gece öncesinden (zamanınız yoksa 3-4 saat )bir gün kadar bu sosun içerisinde bekletin.
  • Pişirmeden yarım saat öncesinde etleri dolaptan çıkartın ve oda ısısına gelmesini bekleyin.
  • Daha sonra büyük bir döküm tavayı ocağa alın çok iyi ısıtın.
  • Etleri ısınan tavaya alıp mühürleyin ve yüksek ateşte ara ara ters yüz ederek çok kurutmadan pişirin.
  • Gerekirse damak tadınıza göre tuz ilave edin.
  • Ben etleri iki kerede pişirdim.
  • Etlerin hepsini birden tavaya alırsanız tavanın ısısı düşer ve etler çok suyunu salar.
  • Kızaran etleri başka bir tabağa alın etler pişince aynı tava içersine etleri ilave edin piyazlık doğranmış soğanı ve daha sonra doğranmış biberleri ekleyin ve çok öldürmeden pişirin. Hafif diri kalmaları gerekiyor.
  • Gerekirse tuz ilavesi yapıp 2-3 tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak sıcak pilavla servis edin. Afiyet olsun.

Fırın Patates Musakka Tarifi

 

Fırın Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 orta boy patates
  • 150-200 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 2 orta boy rendelenmiş domates
  • 1 yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber tuz
  • Zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • Üzeri için yeşil biber
  • Patatesi kızartmak için sıvı yağ

    Fırın Patates Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri yuvarlak doğrayıp biberlerle kızgın yağda kızartalım ve fırın tepsisine alalım.
  • Soğanı bir miktar zeytinyağında kavuralım.
  • Sarımsağı ilave edelim.
  • Kıymayı ilave edip 6-7 dakika rengi dönene kadar kavuralım.
  • Domates ve salçayı ilave edelim.
  • Suyu ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Patateslerin üzerine kıymalı harcımızı dökelim üzerine biberleri dizelim 190 derece fırında 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.