Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Pidesi İçin
- 200 ml ılık süt
- 200 ml ılık su
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 4-4,5 su bardağı un dikkatli ekleyin
Kıymalı Harç İçin
- 250gr orta yağlı kıyma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 2 tane sivri biber
- 1 tane sivri kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemekkaşığı maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzerine Sürmek İçin
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Önce kıymalı harcı hazırlayalım. Tüm malzemeleri ya minik minik doğrayın benim yaptığım gibi yada robottam geçirin.
- Domateslerin kabuklarını soyun mutlaka. Daha sonra tüm malzemeyi bir kabın içerisinde karıştırın streçleyip bozdolabına kaldırın.
- Hamur için suyu, sütü, yağı, tuzu şekeri ve mayayı bir kaba alın. Maya eriyene kadar karıştırın daha sonra azar azar unu ekleyin.
- Ele yapışmaya yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alın ve oval şeklinde açın.
- İç harcını üzerine yayın videodaki gibi kenarlarını içe doğru kapatın uçlarını bastırınki pişerken açılmasın. Yumurta sarısını ve yağı birlikte çırpıp pidelerin kenarlarına sürün.
- Tepsiye dizdiğiniz pideleri 20dk dinlendirip, 210 derecede önceden ısıtılmış fırında 13dk pişirin. Afiyet olsun.