27 Nisan 2021 Salı

Laz Böreği (Baklavalık Yufkadan) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (42 adet)
  • Sıvı yağ
  • 250g tereyağı

Muhallebisi İçin;

  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 5  yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karabiber

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

     Yapılışı

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak şeker eritene kadar karıştıralım. 15 dakika kadar şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Muhallebisi için tenceremize yumurtalarımızı alarak tel çırpıcı ile karıştıralım, bir taraftan sütümüzü de yavaş yavaş ekleyelim
  • Un, nişasta, şeker, vanilya ve karabiberi ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım
  • Koyulaşıp kıvam alan muhallebimizi ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaseye aktaralım. Kaseminizin üzerini, muhallebiye değecek şekilde streçleyelim.
  • Baklavalık yufkalarımızı tezgaha alalım ve kullanacağımız fırın kabı boyutunda keselim. Ben 27*40 cm boyutunda dikdörtgen borcam kullandım. Kestikten sonra baklavalık yufkaların üzerine nemli bir bez örtelim ki kurumasın.
  • Fırın kabımızı sıvı yağ ile hafifçe yağladıktan sonra 3 adet baklavalık yufkayı fırın kabımıza yerleştirelim ve üzerine erittiğimiz tereyağından sürelim. Bu şekilde 21 adet yufkayı her 3 yufkada arasına tereyağı sürerek yerleştirelim. Son yufkamızın üzerine tereyağı sürmeyelim.
  • Muhallebimizi yufkanın üzerine boşaltalım ve güzelce yayalım.
  • Üst kısma da tekrar 21 adet yufkayı her 3 yufkada 1 arasına tereyağı sürerek yerleştirelim.
  • En son kata da bolca yağ sürdükten sonra böreğimizi dilediğimiz boyutta keselim.
  • Ardından 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız ve ilk sıcağı çıkan böreğimizin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken böreğimizi kestiğimiz yerlerden tekrar keserek servis edelim. Afiyet olsun.

15 Dakikada Mayasız Üçgen Pişi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Yapılışı

  • Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
  • Hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım ve beze haline getirelim. Bezemizin bir tanesini alalım, elimizle bastırarak azcık genişletelim.
  • Ardından merdane yardımı ile daire şeklinde açalım. Yaklaşık yarım cm kalınlığında olacak şekilde açtığımız hamurumuzu 8 dilim olacak şekilde bıçak ya da pizza kesici ile keselim. Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Tavamıza sıvı yağı alarak ısıtalım ve kestiğimiz üçgen hamurlarımızı daire şeklinde tavamıza sıralayarak kızartalım.
  • Orta ateşte kızarttığımız hamurlarımızın diğer tarafını da çevirelim ve kızarmasını sağlayalım.
  • Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi

 

Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 125 gram margarin yada tereyağı

Şerbeti için :

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1ince dilim limon

İçi için :

  • 1 kase iri çekilmiş ceviz yada fındık

    Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi pişirelim.
  • Su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca 5 ikan6 dk arasında kaynatılır.
  • Yarım dilim limon atalım içine.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Bir parça kadayıf alalım tezgaha.
  • Uzun bir şekilde açalım içine ceviz ekleyip sıkıca saralım.
  • Fırın kabına alalım.
  • Hepsi bitince erittiğimiz yağımızı üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200°fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Üzeri kızarınca biraz fırının alt kısmına alalım altı kızarsın.Borcam da fazla kızarmıyor çünkü.
  • Kızaran tatlımıza soğuk şerbetimizi ilave edelim.
  • Tatlımız dinlendikten sonra servise hazır.
  • Not ;şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak ki çıtır çıtır olsun. ☺️.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

26 Nisan 2021 Pazartesi

Hem Göze Hem Mideye Hitap Eden Soğuk Salata Tarifi

 

Hem Göze Hem Mideye Hitap Eden Soğuk Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • Yarım mor lahana
  • Göz kararı süzme yoğurt
  • İstenilen miktarda sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Dere otu ,ceviz

    Hem Göze Hem Mideye Hitap Eden Soğuk Salata Tarifi Yapılışı

  • Havucumuzu ve mor lahanamızı rendeliyoruz .
  • Ayrı tavalarda soteliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Ardından sarımsaklarımızı soyup rendeliyoruz ve süzme yoğurdumuza ilave ediyoruz .
  • Damak zevkimize göre tuzumuzuda ilave ederek havuç ve mor lahanamızı sarımsaklı yoğurdumuzla buluşturuyoruz .
  • Daha sonra salatamızı önce havuç sonra mor lahana olarak servis tabağımıza alıyoruz.
  • Üzerini dere otu ve cevizle süslüyoruz. Afiyet olsun🌸.

Azeri Gözlemesi Tarifi

 

Azeri Gözlemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dere otu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Azeri Gözlemesi Tarifi Yapılışı

  • Patateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz ve haşlıyoruz, yeşilliklerimizi güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz haşlanan patatesin üzerine tuz ve yağı ekleyip eziyoruz.
  • Üzerine yumurta yeşillik ve unu da ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışan bir hamur olacak.
  • Tezgahı unlayıp hamuru tezgaha alıyoruz üzerinede un serpip rulo yapıyoruz ve bezelere ayırıyoruz.
  • Bende 18 beze çıktı, bezelerimizi oklavayla açalım ve tavayı biraz yağlayıp pişiriyoruz.
  • Pişen tarafı çevirip diğer tarafıda yağlıyoruz. İsterseniz yağsız da pişirebilirsiniz, piştikten sonra yağlayabilirsiniz.
  • Bu şekilde hepsini yek tek pişiriyoruz ve yumuşacık gözlemelerimiz yemeye hazır.
  • Afiyet olsun.

    Not: Un miktarı yumurtanın ve patateslerin büyüklüğüne göre artabilir yada azalabilir.

Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi

 

Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak

İç harcı için;

  • 300-400 gram tavuk göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Domates sos için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzerine;

  • Kaşar peynir

Kızarmak için;

  • Sıvıyağ

    Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Kabaklar yıkanır süzülür ve içleri oyulur.
  • Kızgın yağda kızartılır.
  • Tavaya sıvı yağ ve tavuk alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Küçük küçük doğranmış soğan ve biberler de eklenip pişirilir.
  • Pişince baharatlar eklenir ocaktan alınır.
  • Beşamel sos için tavaya tereyağ ve un alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • İçerisine süt, tuz ve karabiber alınır ve koyulaşınca ocaktan alınır.
  • Fırın kabına kabaklar alınır içlerine önce tavuk harç daha sonra beşamel sos konur ve üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilir.
  • Kasede salçalı sos hazırlanır ve fırın kabının tabanına konur.
  • 180-190 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 💐.

Portakallı Revani (Yumurta Kokusuz) Tarifi

 

Portakallı Revani (Yumurta Kokusuz) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Üzeri için:

  • Fıstık

    Portakallı Revani (Yumurta Kokusuz) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ,derin bir tencereye şeker ve suyumuzu alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz.
  • Ardından 1 bardak portakal suyumuzu ilave ederek 3 dakika daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz .
  • Daha sonra kekimizi yapmaya başlıyoruz .
  • Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekerimizi alarak köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Sırasıyla sıvı yağ ,yoğurt ve irmik ekleyip çırpmaya devam ediyoruz .
  • Daha sonra un vanilya ve kabartma tozunuda ilave ediyoruz ve iyice çırpıyoruz.
  • Son olarak 1 portakal kabuğu rendesini kekimizin harcına ekleyerek iyice karıştırıyoruz .
  • Dikdörtgen borcamımızı yağlıyoruz ve harcımızı döküyoruz .
  • 180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz pişen kekimizi fırından çıkartıyoruz ve 5 dakika kadar bekleyerek dilimliyoruz .
  • Daha sonra ılık şerbetimizi kekimizin üzerine döküyoruz yaklaşık 1 saat kadar beklettikten sonra üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz( ben fıstık kullandım) şimdiden afiyet olsun🌺.

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi

 

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş; ( hazır kullanabilirsiniz. )

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Lavaşın sosu;

  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

Tavuk dönerin marine sosu;

  • 2 parça tavuk göğüs
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk döner sosu;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Garnitürler;

  • Maydanoz, domates, marul, kornişon turşu, patates kızartması, sarımsaklı mayonez

    Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
  • Karıştırma kabına su ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek ekmek hamurunu hazırlıyoruz, hamuru 30 dakika dinlendirip bezelere ayırıp açarak tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Pişen ekmeklerimizi sofra bezinde bekletiyoruz ki kurumasın!!!.
  • Buzluktan çıkardığımız tavukları incecik şerit halinde kesip marinasyon için sos malzemelerini karıştırıp ince kestiğimiz tavuğun her yerine güzelce yediriyoruz.
  • Tereyağını eritip domates salçası ile biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz ve kaynayınca domates sosumuz da hazır oluyor.
  • Tavukları tavaya alıp arkalı önlü her bir yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz kızarınca 2 kaşık döner sostan ekleyip tavadaki sosu döner çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Ekmeklerimizi sıvı yağ ve kırmızı toz biber ile güzelce yağlıyoruz ve tavada her 1 yüzünü 30 saniye pişiriyoruz pişiriyoruz.
  • Son olarak ekmeklerimizin içine pişen tavuğumuzu garnitürlerden dilediğimiz kadarını ve döner sosumuzu ekleyip sarıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

Kadayıflı Magnolia Tarifi

 

Kadayıflı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 türk kahvesi fincanı mısır nişastası (istediğiniz nişasta olabilir)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema (200 ml)

Kadayıfı için;

  • 1 paket 200g lık kadayıf
  • 100 gram tereyağ
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • İsteğinize göre çekilmiş fındık yada ceviz

    Kadayıflı Magnolia Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yapmamız gereken muhallebimiz.
  • Önce yumurtamı ve sütümü tencereye ekliyorum.
  • Bir güzel tel çırpıcım ile çırpıyorum.
  • Yumurta ile sütü iyice karışmasını sağlıyorum.
  • Daha sonra krema ve vanilin dışında malzemelerimi ekliyorum.
  • Önce yumurtayla sütü karıştırmamın sebebi yumurta kokusunun çıkması.Hepsini bi anda koyup karıştırdığımda baya yumurta kokusu alıyorum. Bunu sevmediğimden böyle yapıyorum.
  • Tarifimize dönelim. Malzemelerimizi bir güzel karıştırdıktan sonra ocağa alıp katılaşana ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Muhallebimiz fokur fokur olduğunda altını kapatıp vanilini atıyoruz.
  • 1-2 karıştırdıktan sonra sulanmasın diye üzerini streçliyorum.
  • Balkonda soğumaya bırakıyorum.
  • Muhallebimiz soğuyana kadar o sırada kadayıfımızı yapalım.
  • Tereyağımızı alıp tavamıza ekleyip ocakta bir güzel eritiyoruz.
  • Sonrasında da kadayıfımızı ekliyoruz.
  • Yağı kadayıfa yedirene kadar ve kadayıflar sertleşene kadar kavuruyoruz.
  • En son olarak şekerimizi ve fındığımızı ekliyoruz. Yine bi güzel şekerlerin kristalliği gidene kadar kavuruyoruz. İşlem bittikten sonra kadayıfımız hazır olmuş oluyor.
  • Son olarak 😊 soğuyan muhallebimize kremamızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Korkmayın biraz sıvı oluyor ama dolapta dinlendikten sonra kendine geliyor.
  • Tatlımızı servis edeceğimiz kaplarımızın en alt kısmına eşit miktarda ( ben 1 yemek kaşığı koydum) kadayıfımızı ekliyoruz.
  • Onun üstüne muhallebimizi 1 kepçe kadar ekliyoruz.
  • Son olarakta onun üstüne kadayıfımızı ekliyoruz.
  • Ben üstlerine çekilmiş fındık ekledim yine. İsteğinize göre siz farklı birşey ekleyebilirsiniz.
  • Tatlımız hazırr. 💕 şimdiden herkese afiyet olsun

Etsiz Cevizli Çiğ Köfte Robotta Ve Çok Pratik Tarifi

 

Etsiz Cevizli Çiğ Köfte Robotta Ve Çok Pratik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ılık su, ıslatmak için
  • 1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates püresi (Yazdan yaptığım)
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 et bulyon, 2 yemek kaşığı ceviz kırığı
  • 2 yemek kaşığı acı ketçap
  • Tuz
  • Kimyon
  • Biraz karabiber
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • Taze sarımsak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan

    Etsiz Cevizli Çiğ Köfte Robotta Ve Çok Pratik Tarifi Yapılışı

  • Bulguru ılık suyla ıslatalım, kimyon karabiber tuz atıp kapağını kapatıp bekletelim, (15_20 dakika yada yarım saat, bekletelim).
  • Bir kaseye, zeytinyağı isot ketçap bulyonunu, ezip, karıştırıp sosu hazır hale getirelim (Soğanı irice doğrayıp tuzla ovup, su ile yıkayıp sıktım, acısını alması için)
  • Robotun içerisine, yeşiller hariç, bulgurun ve malzemelerinin yarısını koyup 3-5 dakika robotta çevirelim, (Sarımsağı ezip) spatula ile dıştan içe doğru bir karıştırıp, cevizide bu aşamada ekleyelim, tekrar robotta 2-3 dakika ezelim.
  • Robottaki malzemeleri bir kabın içerisine alalım, diğer malzemeleri de aynı şekilde hazırlayalım hepsini bir kabın içerisinde buluşturalım.
  • Kabın içerisinde buluşturduğumuz, bulgurlu karışımı, yeşillikleri de ince ince doğrayıp, elimizle, iki üç dakika yoğuralım, limonunu, tuzunu, acısını kontrol edip gereken bir şey varsa ekleyelim.
  • Elimizi arada, yağlayarak, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, sıkalım ve servis tabağına alalım (Marul yada kıvırcık ile birlikte )