Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
İç harcı için;
- 300-400 gram tavuk göğüs
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Beşamel sos;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Domates sos için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Üzerine;
- Kaşar peynir
Kızarmak için;
- Sıvıyağ
Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Kabaklar yıkanır süzülür ve içleri oyulur.
- Kızgın yağda kızartılır.
- Tavaya sıvı yağ ve tavuk alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Küçük küçük doğranmış soğan ve biberler de eklenip pişirilir.
- Pişince baharatlar eklenir ocaktan alınır.
- Beşamel sos için tavaya tereyağ ve un alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- İçerisine süt, tuz ve karabiber alınır ve koyulaşınca ocaktan alınır.
- Fırın kabına kabaklar alınır içlerine önce tavuk harç daha sonra beşamel sos konur ve üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilir.
- Kasede salçalı sos hazırlanır ve fırın kabının tabanına konur.
- 180-190 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
Afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder