26 Nisan 2021 Pazartesi

Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi

 

Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak

İç harcı için;

  • 300-400 gram tavuk göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Beşamel sos;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Domates sos için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzerine;

  • Kaşar peynir

Kızarmak için;

  • Sıvıyağ

    Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Kabaklar yıkanır süzülür ve içleri oyulur.
  • Kızgın yağda kızartılır.
  • Tavaya sıvı yağ ve tavuk alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Küçük küçük doğranmış soğan ve biberler de eklenip pişirilir.
  • Pişince baharatlar eklenir ocaktan alınır.
  • Beşamel sos için tavaya tereyağ ve un alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • İçerisine süt, tuz ve karabiber alınır ve koyulaşınca ocaktan alınır.
  • Fırın kabına kabaklar alınır içlerine önce tavuk harç daha sonra beşamel sos konur ve üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilir.
  • Kasede salçalı sos hazırlanır ve fırın kabının tabanına konur.
  • 180-190 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder