27 Nisan 2021 Salı

Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi

 

Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 125 gram margarin yada tereyağı

Şerbeti için :

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1ince dilim limon

İçi için :

  • 1 kase iri çekilmiş ceviz yada fındık

    Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi pişirelim.
  • Su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca 5 ikan6 dk arasında kaynatılır.
  • Yarım dilim limon atalım içine.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Bir parça kadayıf alalım tezgaha.
  • Uzun bir şekilde açalım içine ceviz ekleyip sıkıca saralım.
  • Fırın kabına alalım.
  • Hepsi bitince erittiğimiz yağımızı üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200°fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Üzeri kızarınca biraz fırının alt kısmına alalım altı kızarsın.Borcam da fazla kızarmıyor çünkü.
  • Kızaran tatlımıza soğuk şerbetimizi ilave edelim.
  • Tatlımız dinlendikten sonra servise hazır.
  • Not ;şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak ki çıtır çıtır olsun. ☺️.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder