Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf
- 125 gram margarin yada tereyağı
Şerbeti için :
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1ince dilim limon
İçi için :
- 1 kase iri çekilmiş ceviz yada fındık
Çıtır Çıtır Kadayıf Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi pişirelim.
- Su ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca 5 ikan6 dk arasında kaynatılır.
- Yarım dilim limon atalım içine.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Bir parça kadayıf alalım tezgaha.
- Uzun bir şekilde açalım içine ceviz ekleyip sıkıca saralım.
- Fırın kabına alalım.
- Hepsi bitince erittiğimiz yağımızı üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200°fırında kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri kızarınca biraz fırının alt kısmına alalım altı kızarsın.Borcam da fazla kızarmıyor çünkü.
- Kızaran tatlımıza soğuk şerbetimizi ilave edelim.
- Tatlımız dinlendikten sonra servise hazır.
- Not ;şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak ki çıtır çıtır olsun. ☺️.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder