Kadayıflı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 türk kahvesi fincanı mısır nişastası (istediğiniz nişasta olabilir)
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krema (200 ml)
Kadayıfı için;
- 1 paket 200g lık kadayıf
- 100 gram tereyağ
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- İsteğinize göre çekilmiş fındık yada ceviz
Kadayıflı Magnolia Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yapmamız gereken muhallebimiz.
- Önce yumurtamı ve sütümü tencereye ekliyorum.
- Bir güzel tel çırpıcım ile çırpıyorum.
- Yumurta ile sütü iyice karışmasını sağlıyorum.
- Daha sonra krema ve vanilin dışında malzemelerimi ekliyorum.
- Önce yumurtayla sütü karıştırmamın sebebi yumurta kokusunun çıkması.Hepsini bi anda koyup karıştırdığımda baya yumurta kokusu alıyorum. Bunu sevmediğimden böyle yapıyorum.
- Tarifimize dönelim. Malzemelerimizi bir güzel karıştırdıktan sonra ocağa alıp katılaşana ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Muhallebimiz fokur fokur olduğunda altını kapatıp vanilini atıyoruz.
- 1-2 karıştırdıktan sonra sulanmasın diye üzerini streçliyorum.
- Balkonda soğumaya bırakıyorum.
- Muhallebimiz soğuyana kadar o sırada kadayıfımızı yapalım.
- Tereyağımızı alıp tavamıza ekleyip ocakta bir güzel eritiyoruz.
- Sonrasında da kadayıfımızı ekliyoruz.
- Yağı kadayıfa yedirene kadar ve kadayıflar sertleşene kadar kavuruyoruz.
- En son olarak şekerimizi ve fındığımızı ekliyoruz. Yine bi güzel şekerlerin kristalliği gidene kadar kavuruyoruz. İşlem bittikten sonra kadayıfımız hazır olmuş oluyor.
- Son olarak 😊 soğuyan muhallebimize kremamızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Korkmayın biraz sıvı oluyor ama dolapta dinlendikten sonra kendine geliyor.
- Tatlımızı servis edeceğimiz kaplarımızın en alt kısmına eşit miktarda ( ben 1 yemek kaşığı koydum) kadayıfımızı ekliyoruz.
- Onun üstüne muhallebimizi 1 kepçe kadar ekliyoruz.
- Son olarakta onun üstüne kadayıfımızı ekliyoruz.
- Ben üstlerine çekilmiş fındık ekledim yine. İsteğinize göre siz farklı birşey ekleyebilirsiniz.
Tatlımız hazırr. 💕 şimdiden herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder