Azeri Gözlemesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 6-7 dal yeşil soğan
- 10 dal maydanoz
- 10 dal dere otu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Azeri Gözlemesi Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz ve haşlıyoruz, yeşilliklerimizi güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz haşlanan patatesin üzerine tuz ve yağı ekleyip eziyoruz.
- Üzerine yumurta yeşillik ve unu da ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışan bir hamur olacak.
- Tezgahı unlayıp hamuru tezgaha alıyoruz üzerinede un serpip rulo yapıyoruz ve bezelere ayırıyoruz.
- Bende 18 beze çıktı, bezelerimizi oklavayla açalım ve tavayı biraz yağlayıp pişiriyoruz.
- Pişen tarafı çevirip diğer tarafıda yağlıyoruz. İsterseniz yağsız da pişirebilirsiniz, piştikten sonra yağlayabilirsiniz.
- Bu şekilde hepsini yek tek pişiriyoruz ve yumuşacık gözlemelerimiz yemeye hazır.
Afiyet olsun.
Not: Un miktarı yumurtanın ve patateslerin büyüklüğüne göre artabilir yada azalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder