26 Nisan 2021 Pazartesi

Azeri Gözlemesi Tarifi

 

Azeri Gözlemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dere otu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Azeri Gözlemesi Tarifi Yapılışı

  • Patateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz ve haşlıyoruz, yeşilliklerimizi güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz haşlanan patatesin üzerine tuz ve yağı ekleyip eziyoruz.
  • Üzerine yumurta yeşillik ve unu da ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışan bir hamur olacak.
  • Tezgahı unlayıp hamuru tezgaha alıyoruz üzerinede un serpip rulo yapıyoruz ve bezelere ayırıyoruz.
  • Bende 18 beze çıktı, bezelerimizi oklavayla açalım ve tavayı biraz yağlayıp pişiriyoruz.
  • Pişen tarafı çevirip diğer tarafıda yağlıyoruz. İsterseniz yağsız da pişirebilirsiniz, piştikten sonra yağlayabilirsiniz.
  • Bu şekilde hepsini yek tek pişiriyoruz ve yumuşacık gözlemelerimiz yemeye hazır.
  • Afiyet olsun.

    Not: Un miktarı yumurtanın ve patateslerin büyüklüğüne göre artabilir yada azalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder