Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 8-10 dal maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Yapılışı
- Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
- Hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım ve beze haline getirelim. Bezemizin bir tanesini alalım, elimizle bastırarak azcık genişletelim.
- Ardından merdane yardımı ile daire şeklinde açalım. Yaklaşık yarım cm kalınlığında olacak şekilde açtığımız hamurumuzu 8 dilim olacak şekilde bıçak ya da pizza kesici ile keselim. Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım.
- Tavamıza sıvı yağı alarak ısıtalım ve kestiğimiz üçgen hamurlarımızı daire şeklinde tavamıza sıralayarak kızartalım.
- Orta ateşte kızarttığımız hamurlarımızın diğer tarafını da çevirelim ve kızarmasını sağlayalım.
- Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder