27 Nisan 2021 Salı

15 Dakikada Mayasız Üçgen Pişi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Yapılışı

  • Hamurumuzu yoğurmak için uygun bir kap içerisine süt, yumurta ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, ince ince kıydığımız maydanoz, kabartma tozu ve unun bir kısmını alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırladıktan sonra hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve toparlayalım.
  • Hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım ve beze haline getirelim. Bezemizin bir tanesini alalım, elimizle bastırarak azcık genişletelim.
  • Ardından merdane yardımı ile daire şeklinde açalım. Yaklaşık yarım cm kalınlığında olacak şekilde açtığımız hamurumuzu 8 dilim olacak şekilde bıçak ya da pizza kesici ile keselim. Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Tavamıza sıvı yağı alarak ısıtalım ve kestiğimiz üçgen hamurlarımızı daire şeklinde tavamıza sıralayarak kızartalım.
  • Orta ateşte kızarttığımız hamurlarımızın diğer tarafını da çevirelim ve kızarmasını sağlayalım.
  • Kızaran pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder