Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patlıcan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kg kuzu kuşbaşı(dana kuşbaşı da olabilir)
- 1 adet orta boy kurusoğan
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için :
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Pratik Bir Ana Yemek Köz Patlıcanlı Borcam Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayıp yıkıyoruz ve pişireceğimiz tencereye koyup altını açıyoruz.
- Üzerine tuzunu ekleyip önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişireceğiz.
- Üzerine tekrar su eklememize gerek kalmıyor gayet iyi pişiyor.
- Etimiz pişerken biz patlıcanlarımızı yıkayıp akıllı folyoyla sarıp 180 derece fırına atıyoruz.
- Bu şekilde çok pratik oluyor siz isterseniz közmatikte yada ızgarada da közleyebilirsiniz tabiki ☺️
- Patlıcanlarımız közlenirken bizde küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ve sarımsağı etimize ilave ediyoruz.
- Etimiz suyunu çekmeden soğanları eklersek hem etin daha iyi yumuşamasını sağlar hemde soğanlarımız etin içinde kaybolur sadece tadı kalır 🥰
- Suyunu çeken etimizin üzerine iki-üç yemek kaşığı yağ ekleyim kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Daha sonra közlenen patlıcanlarımızı soyup küçük küçük kesiyoruz ve borcama ekliyoruz.
- Üzerine tuz ve sıyıyağını gezdirip karıştırıyoruz.
- Borcama güzelce yayıyoruz.
- Daha sonra üzerine etimizi de ekleyip 10 dk daha fırına atıyoruz.
- Vee son olarak rendelediğimiz kaşar peynirini de yemeğimizin üzerine ekleyip fırını kapatıyoruz.
- Fırının ısısıyla kaşarlarımız eridikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık😍🥰.